فرزندان روزهای خاکستری



فرزند طلاق, تربیت فرزندان,فرزند پروری

به هر دلیلی که جدا شده اید ،بعد از طلاق شما و همسرتان باید کمک کنید که فرزندانتان با شرایط جدید به بهترین وجه کنار بیایند و حتی در این شرایط هم خانواده ای موفق داشته باشید.

فرزند طلاق
وقتی بچه ها یکی از والدین خود را بر اثر طلاق از دست می دهند و یا وقتی پدر و مادرشان با فرد جدیدی ازدواج می کند مشکلات و مسایلی برایشان پیش می آید .

بچه ها در هر شرایطی بچه اند و شما نباید فکر کنید که اگر به تنهایی تربیت فرزندانتان را به عهده گرفته اید یا همسری دارید که بود و نبودش فرقی نمی کند، در چنین شرایطی شیوه ها و ابزارهای فرزند پروری و زندگی خانوادگی فرق می کند. در چنین شرایطی فقط مشکلات بیشتری وجود دارد و مشکلات بیشتر نیازمند ابزارهای بیشتری می باشد.

در این وضعیت اقدامات خاصی را باید انجام دهید. واکنش کودکان به مسایلی چون طلاق و جدایی و ازدواج مجدد ، متفاوت است  اما این مسائل از نظر روانی برای آن ها آسیب زا هستند . ممکن است آن ها نگران باشند که مبادا پدر یا مادرشان رهایشان کند و این مسئله ممکن است در قالب وابستگی شدید و یا پرخاشگری ناشی از خشم بروز کند. نباید از این گونه عکس العمل ها ناراحت شوید ، بلکه به جای آن بهتر است به علت آن ها توجه کرده و با فرزندانتان همدلی کنید.

مسائل و مشکلات شما هر چه که باشد ، برای فرزندانتان ایجاد مشکل خواهد کرد و نیاز های بسیار مهم آن ها را بدون پاسخ خواهد گذاشت.  پس ناچارید به نیاز های فرزندانتان توجه و آن ها را برآورده کنید. اگر در این دوره زمانی به نیازهای فرزندانتان توجه کرده و نسبت به آن ها حساس باشید بهتر می توانید آن ها را برآورده کنید. مهم ترین نیازهای فرزندان در این دوره عبارتند از:
 
- پذیرش
پذیرش بزرگ ترین نیاز فرزندان شماست به ویژه اگر سنشان پایین باشد. آن ها به شدت در پی کسب تایید هستند زیرا احساس تعلق به خانواده در آن ها از بین رفته است.
 
- احساس امنیت خاطر
به فرزندانتان اطمینان دهید که با وجود از هم پاشیدگی خانواده خللی در مراقبت و حمایت از آن ها پیش نمی آید. رفتار شما تاثیر گذار تر از گفتارتان است. پس برای این که آن ها باور کنند که وضعیتشان تغییری نکرده سعی کنید روند معمول زندگی تان را حفظ کنید ، مثل قبل به امور تحصیلی آن ها رسیدگی کنید و بگذارید مثل قبل با دوستانشان ارتباط داشته باشند.
 
- رهایی از احساس گناه یا سرزنش خود به خاطر طلاق والدین
کودکان خود را در طلاق والدین مقصر می دانند زیرا فکر می کنند که بدرفتاری کرده اند و تصور می کنند که جدایی والدینشان ، تنبیهی است به خاطر این بدرفتاری. به فرزندانتان اطمینان دهید که در جریان طلاق ، آن ها بی تقصیرند.
واکنش کودکان به مسایلی چون طلاق و جدایی و ازدواج مجدد ، متفاوت است اما این مسائل از نظر روانی برای آن ها آسیب زا هستند . ممکن است آن ها نگران باشند که مبادا پدر یا مادرشان رهایشان کند و این مسئله ممکن است در قالب وابستگی شدید و یا پرخاشگری ناشی از خشم بروز کند

- نیاز به داشتن پدر یا مادری استوار که توانایی اداره امور را داشته باشد
شما باید در نظر فرزندانتان بهترین باشید. آن ها را از توانمندی و توانایی تان برای اداره امور مطمئن کنید. با این کار آن ها دوباره آرامش خود را بدست می آورند، پس به آن ها نشان دهید که فرد قوی و انعطاف پذیری هستید.
 
- نیاز به بچگی کردن
درمان دردهای شما وظیفه فرزندانتان نیست. اغلب اوقات ، بچه ها وقتی والینشان با بحران مواجه می شوند نقش محافظ یا ناجی آن ها را ایفا می کنند. یک لحظه فکر کنید که آیا اگر بهبود زندگی شما به عهده بچه هایتان گذاشته شود به آن ها فشار نمی آید؟!

همیشه باید دو قاعده اصلی را به ویژه در مواجهه با بحران ها رعایت کنید:
* فرزندانتان را درگیر موقعیت هایی که از عهده کنترل آن ها بر نمی آیند نکنید.
* از فرزندانتان توقع نداشته باشید که با مسایل بزرگ تر ها درگیر شوند.
 
- ثبات در زندگی
مثل قبل به تربیت فرزندان ادامه دهید . الان فرزندانتان بیش از هر زمان دیگری به ثبات در جنبه های مختلف زندگی شان نیاز دارند.آن ها باید بفهمند که زندگی همچنان ادامه دارد و آن ها هنوز بخشی از آن هستند.

هدف کلی شما باید برآورده کردن تمامی این نیازها و کاستن از تاوانی باشد که فرزندتان باید به خاطر شما و همسر سابقتان که قادر به حفظ زندگی زناشویی خود نبوده اید بپردازند.
منبع: روان شناسی خانواده موفق

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------