چگونه با پسر یا دختر معتاد خود برخورد کنیم؟



نحوه ی برخورد والدین با فرزند معتاد, برخورد والدین با فرزند معتاد, طرز برخورد والدین با فرزند معتاد

نحوه صحیح برخورد با فرزند معتاد

 

با فرزند معتاد خود چگونه برخورد کنیم؟

ما در این مطلب قصد دارید به بررسی نحوه برخورد والدین با فرزند معتاد خود بپردازیم. بدون شک یکی از مهم ترین دغدغه ها و چالش هایی که خوانده های زیادی با آن دست و پنجه نرم می کنند داشتن فرزند معتاد است. این معضل، یکی از سخت ترین معضلات و مشکلاتی است که هر خانواده ای می تواند با آن رو به رو شود.

یک فرزند معتاد، اولین چیزی که از خانواده ی خود سلب می کند آرامش خانواده است. او با بر هم زدن آرامش خانواده، نه تنها سلامت روانی بلکه سلامت جسمانی خانواده ی خود را به خطر می اندازد. طبیعتا اغلب افرادی که تحت این شرایط قرار می گیرند نمی دانند که با فرزند خود چگونه رفتار کنند.

 

از طرف دیگر به دلیل اینکه طرز رفتار و چگونگی برخورد والدین با فرزند معتاد، نقش بسیار مهمی در روند خوب شدن و ترک کردن او یا آرام شدن آن دارد لذا سوالات زیادی ذهن این خانواده ها را درگیر می کند. مثلا با فرزند معتاد خود چگونه رفتار کنیم؟ یا برای درمان فرزند معتاد خود چه کنیم؟ یا طرز صحیح برخورد با فرزند معتاد چگونه است؟ و از این قبیل سوالات.

 

با توجه به نقش داشتن رفتار والدین، بر سرعت عملکرد ترک کردن فرزند معتاد، آموزش دیدن والدینی که فرزند معتاد دارند بسیار مهم می باشد. به همین دلیل ما قصد داریم در ادامه ی مطلب، اطلاعات بیشتری در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم. پس اگر نحوه ی صحیح برخورد والدین با فرزند معتاد، از دغدغه های شما هم می باشد می توانید با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید.

 

زمان برخورد با فرزند معتاد, با فرزند معتاد خود چگونه برخورد کنیم, نحوه صحیح برخورد با جوان معتاد

نحوه ی برخورد والدین با فرزند معتاد چگونه باید باشد؟

 

طرز برخورد والدین با فرزند معتاد چگونه باید باشد؟

اگر می خواهید به طور صحیح، با فرزند معتاد خود برخورد کنید باید ابتدا به دو واقعیت توجه کنید. واقعیت اول، توجه کردن به اشتباهات متداول خود در زمان برخورد با فرزند معتاد است. مطمئنا هیچ والدینی، بدون نقص نمی باشد و به عنوان والدین، اشتباهاتی در قبال فرزندان خود دارند.

 

پس اشتباهات خود را بپذیرید. اما هیچ وقت زمان به عقب برنمی گردد اما اگر می خواهید با فرزند معتاد خود درست رفتار کنید می توانید این اشتباهات را به نحوی، جبران کنید.

واقعیت دوم این است که فرزند شما بزرگ شده است. در واقع فرزند معتاد شما، بالغ است و می تواند تصمیمات هوشمندانه ای بگیرد پس نمی توانید آن را سرزنش کنید و او سرزنش شما را نمی پذیرد. 

 

تقویت رابطه والدین با فرزند معتاد و حفظ صبوری

یکی از بهترین و در واقع ابتدایی ترین اقدامات، در زمان برخورد والدین با فرزند معتاد، حفظ آرامش و صبوری است. فردی که معتاد می شود بیش از هر زمان دیگری از روانی، آسیب پذیر می شود. به همین دلیل، بیشتر به حمایت خانواده ی خود نیاز دارد. از طرف دیگر، مصرف کردن مواد مخدر از سوی این فرزندان، سبب می شود که خانواده از دستشان خشمگین شوند و همین کار، سبب اختلاف میان والد و فرزند شود.

 

اتفاقا در این زمان است که باید ارتباط خود با فرزندتان را حفظ کنید. هر چه حمایت های اجتماعی والدین کمتر شود و فرزند معتاد، از خانواده طرد شود فشار روانی بر روی وی بیشتر می شود و اعتیاد او سنگین تر می شود. در واقع، محیط خانه برای او، باید به گونه ای باشد که آن را امن بداند و بتواند در مورد تمام مشکلات خود با والدینش صحبت کند. برای ایجاد چنین ارتباطی در چنین شرایط دشواری، حتما باید مهارت جرات مندی را بدانید. 

 

آشنایی با این مهارت به شما کمک می کند که به فرزندتان کمک کنید و بدون کوچکترین خشونت و به صورت منطقی، با خواسته های غلط و نا به جای او مخالفت کنید. چنین رفتاری سبب ایجاد تعادل، در میزان حمایت والدین به فرزند می شود. شما می توانید با مراجعه به یک روانشناس، این مهارت را بیاموزید.

 

برای تقویت رفتار باید از این کارها خودداری کنید:

• حفظ احترام و پرهیز از پرخاشگری و رفتارهای توهین آمیز

• تحقیر و سرزنش

• تلاش برای کاهش پرخاشگری فرزند

• نشان دادن پذیرش و درک مشکلات فرزند

 

با فرزند معتاد خود چگونه برخورد کنیم, نحوه صحیح برخورد با جوان معتاد, برخورد پدر و مادر با فرزند معتاد

تقویت رابطه والدین با فرزند معتاد

 

برای درمان فرزند معتاد چه باید کرد؟

یکی دیگر از مهم ترین راه های برخورد والدین با فرزند معتاد، تمرکز کردن بر روی توانمندی های فرزند و تشویق و ترغیب کردن او، به استفاده از روش های درمانی است. در واقع بسیاری از والدینی که دارای فرزند معتاد هستند نمی دانند از چه روشی استفاده کنند تا فرزند معتاد خود را علاقه مند به ترک کنند. چرا که در اغلب مواقع، آن ها اعتیاد خود را قبول نمی کنند و از روش های ترک اعتیاد، فرار می کنند.

 

در حال حاضر، روش های ترک اعتیاد نوینی ابداع شده است که در آن فرد معتاد، به مانند روش های قبلی، دردهای جسمانی و ﺁزاردهنده را حس نمی کند. یکی از این روش های نوین، درمان دارویی سم زدایی است. بهره گیری از این روش، در کنار روش های روانشناختی به فرد کمک می کند که آسیب های روانی آن در این دوره، جبران شود. لذا با افزایش اطلاعات خود در این زمینه و تمرکز بر روی توانایی های فرزند خود می توانید آن ها را به سمت روش های درمانی جدید، سوق دهید.

 

پرهیز از اجبار و زور در زمان برخورد با فرزند معتاد

بسیاری از والدین به دلیل عدم اطلاعات کافی و بدون اینکه بدانند رفتارشان می تواند چه آسیبی به فرزندشان بزند برای ترک دادن او، از روش های مختلفی استفاده می کنند که طبیعتا این کار سبب افزایش آسیب های روانی فرزند می شود. از آنجایی که اعتیاد، نشات گرفته از مشکلات روانی و اجتماعی است پس حتما از روش های اجباری مثل بستن دست و پا و یا بردن اجباری به کمپ، خودداری کنید. چرا که این روش ها صرفا سبب سم زدایی می شوند اما بر ریشه های روانی اعتیاد تاثیری نمی گذارند و مطمئنا شخص، پس از ترک اعتیاد، دوباره به سمت مواد کشیده می شود.

 

 برخورد پدر و مادر با فرزند معتاد, رابطه والدین با فرزند معتاد, نحوه ی برخورد والدین با فرزند معتاد

طرز برخورد والدین با فرزند معتاد

 

مراقبت کردن از خود

مطمئنا یکی از مهم ترین مسائلی که والدین، در زمان مواجه شدن با چنین مشکلی فراموش می کنند مراقبت کردن از خود است. به یاد داشته باشید که شما در این زمان، بیشتر از هر زمان دیگری، مستعد ابتلا به مشکلات افسردگی و اختلالات اضطرابی هستید که این مشکلات می تواند خانواده ی شما را با بحران های جدی تر رو به رو کند.

 

همچنین توان شما را برای کمک به فرزند معتاد، کم کند. پس حتما در کنار پیگیری درمان فرزند خود، سلامت روان خود را هم در نظر بگیرید.

برای این کار می توانید از مشاور یا روان شناس و یا گروه ‌های خودیاری و همچنین جلسات خانواده درمانی کمک بگیرید. این روش ها به کاهش اضطراب شما کمک می کند.

 

از انجام چه کارهایی در زمان برخورد با فرزند معتاد پرهیز کنیم؟

• امکانات رفاهی مانند امکانات و حمایت های مالی برای او تهیه کنید.

• طردش نکنید.

• خودخواهی را کنار بگذارید 

• از سرزنش و انتقادهای مخرب پرهیز کنید.

• به آن ها دروغ نگویید و چیزی از آن ها پنهان نکنید.

• به یاد باشید با هیچ فرد معتادی بحث نکنید، فلسفه چینی نکنید، دعوا و پرخاشگری نکنید، مطمئن باشید این کارها، موقعیت را بدتر می کنند.

• حقیقت را کتمان نکنید. اعتیاد بیماری است که به سرعت پیشرفت می کند پس به سرعت، روش های بهبود و مواجه شدن با این بیماری را بیاموزید.

• بی تفاوت و ناامید نباشید. بسیاری از روش های درمانی نوین ترک اعتیاد، بسیار کارآمد و موثرند که در صورت حمایت شما و تلاش فرزند، مطمئنا نتیجه بخش می باشند.

 

گردآوری : بخش روانشناسی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------