8 کاری که نباید جلوی کودکان انجام دهید!



کارهای ناشایست جلوی کودک, کارهایی که نباید جلوی بچه ها انجام دهید, دعوای والدین جلوی کودک

رفتارهای ما در آینده فرزندمان موثر است

 

کارهایی که والدین هرگز نباید در مقابل کودکان انجام دهند

پدر و مادر بودن نیاز به مسئولیت پذیری زیادی دارد. رفتارهای پدر و مادر تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم روی کودکشان دارد و این می تواند به یک نگرانی فزاینده تبدیل شود. به عنوان پدر و مادر، نباید این نکته را فراموش کنید که شما الگوی فرزندانتان هستید. کارها و حرفهایی وجود دارد که والدین هرگز نباید در حضور فرزندان خود انجام دهند یا بگویند.با ما همراه باشید تا در مورد این موضوع بیشتر صحبت کنیم.

چیزهایی که والدین نباید جلوی کودکان بگویند

اول با مواردی که یک پدر و مادر مسئول نباید جلوی کودکان بگویند شروع می کنیم. حرف های ما، بار معنایی بسیاری دارند و تاثیر عمیقی در رفتارهای کودکان ما خواهند داشت. 

ما باید در انتخاب کلمات خود در صحبت کردن جلوی کودکان و یا با کودکان خود، دقت بسیاری به خرج دهیم.

 

در ادامه به مهم ترین مواردی که باید از گفتن آن ها جلوی کودکان به شدت پرهیز کرد و در غیر این صورت باعث آسیب های جدی و حتی جبران ناپذیر در روحیه و رفتار کودک می شوند؛ نگاهی می اندازیم:

 

1. اظهار نظر در مورد وضعیت جسمی و ظاهری آنها:

موضوع عزت نفس آنهاست ؛ اگرچه آنها هنوز کودک هستند. هدف قرار دادن کودک خود با نشان دادن عکس های شرم آور آن ها به دیگران عجیب ترین کار است. اگر می خواهید فرزندانتان باهوش تر ، سالم تر و خوشحال تر به نظر برسند ، غذای مقوی تهیه کنید ، با آنها ورزش کنید ، اما نام گذاری کار درستی نیست.

 

رفتارهایی که نباید جلوی کودکان انجام دهید, حرف هایی که نباید جلوی بچه ها زد, کارهایی که والدین نباید جلوی کودکان انجام دهند

کودکان رفتار ما را الگوی رفتار خود قرار می دهند

 

2.بدگویی کردن از دیگران:

گاهی اوقات والدین نمی دانند که این چقدر مضر است که در حضور بچه ها پشت سر کسی صحبت می کنند یا شایعه پراکنی می کنند. وقتی در مورد دیگران بد می گویید یا از دیگران بدگویی می کنید ، الگوی خوبی برای فرزندانتان نیستید.

آیا تا به حال به این فکر کرده اید که اگر فرزند شما این اطلاعات را فاش کند چه؟ این وضعیت را بدتر می کند و تصویر شما را در ذهن دیگران خراب می کند.

 

3. انتقاد منفی از تحصیلات:

دوستم به پسر هشت ساله اش وقتی با کارنامه ای حاوی نمرات بد به خانه برگشت؛ گفت: "واقعا ناامیدم کردی" این یک انتقاد منفی است که نباید به فرزندان خود بگویید. بچه های شما ممکن است گاهی در درس خواندن دچار مشکل شوند و نمره های نه چندان خوبی بگیرند؛ اما با این وجود ، این واقعا مشکلی نیست که با همچین برخوردی حل شود.

 

ممکن است فرزند شما در درس خود عملکرد ضعیفی داشته باشد ، اما در سایر موضوعات خوب عمل کند . به عنوان والدین خوب و مسئولیت پذیر، از تلاش های فرزندانتان قدردانی کنید و او را تشویق کنید تا نمرات ضعیف خود را ارتقا دهد.

 

4. با تمسخر صحبت کردن:

کودکان طعنه و تمسخر را درست متوجه نمی شوند. البته وقتی ما با عصبانیت بر سر آنها فریاد می زنیم؛ کودکان به راحتی می توانند این رفتار را درک کنند.( هرچند این رفتار هم پیامدهای نامناسب بسیاری خواهد داشت) با این حال ، جزئیاتی که آنها اشتباه درک کرده اند؛ اغلب با یک بارِ احساسی جایگزین می شود.

 

رفتارهایی که نباید جلوی کودکان انجام دهید, حرف هایی که نباید جلوی بچه ها زد, کارهایی که والدین نباید جلوی کودکان انجام دهند

بهتر است زمان بیشتری را با فرزندانمان بگذرانیم تا در فضای مجازی

 

کارهایی که والدین نباید جلوی کودکان انجام دهند

در بخش قبلی، در مورد حرف هایی که والدین نباید جلو کودکان خود بزنند؛ صحبت کردیم. در این بخش به کارهایی که والدین نباید جلو کودکان انجام دهند؛ می پردازیم. پدر و مادر الگوهای اولیه کودکان به شمار می آیند. کودکان رفتارهای پدر و مادر خود را به دقت می بینند و از آن ها الگو برداری می کنند.

 

یک پدر و مادر مسئولیت پذیر، باید بدانند که چه کارهایی را نباید جلوی کودکان خود انجام دهند. در غیر این صورت، ممکن است کودک دچار مشکلات عاطفی و رفتاری شود. در ادامه تعدادی از کارهایی که والدین نباید در حضور کودکان خود انجام دهند را با هم بررسی می کنیم:

 

1. مشاجره یا دعوا با همسر:

این چیز عجیبی نیست که زوجین در طول زندگی مشترک خود گاهی دچار اختلاف نظر شوند. بحث و جدل در حضور فرزندان شما مطمئناً نمونه ای ایده آل از فرزندپروری مثبت نیست. شما باید احساسات تهاجمی خود را در هنگام اختلافات کنترل کنید و مطمئن شوید که اختلافات خود را پشت درهای بسته و بدون حضور کودکان حل می کنید.

 

2. صرف زمان زیاد برای وسایل الکترونیکی:

اگر احساس می کنید فرزند شما زمان بیشتری را با ابزارها (تبلت/تلفن های هوشمند/لپ تاپ) می گذراند ، به این دلیل است که آنها مشاهده کرده اند که وقت خود را با وسایل الکترونیکی و یا تلویزیون می گذرانید. روانشناسان کودک اکیداً به شما توصیه می کنند که تلفن همراه یا رایانه خود را کنار بگذارید و زمان بیشتری را صرف مطالعه کتاب کنید؛ در فضای باز بازی کنید و تجربیات جذابی را برای فرزندان عزیز خود خلق کنید. 

 

3. مسخره کردن و اذیت کردن آنها در حضور دیگران:

ممکن است یک تفریح و شوخی به نظر برسد که کودک خود را در حضور دیگران مسخره و اذیت کنید؛ اما اصلا اینطور نیست. این کار شما ممکن است از درون به او آسیب برساند.

 فرزند شما با افکار منفی و ترس از چیزهای خاصی در زندگی یا شاید عدم اعتماد به نفس بزرگ می شود. فرزندان خود را به طور عمومی مسخره نکنید و فرزندان خود را شرمنده نکنید زیرا می تواند بر زندگی آنها تأثیر منفی بگذارد.

 

4. خشمگین شدن:

 

تعویض لباس جلوی کودک, سیگار کشیدن جلوی کودکان, کارهایی که نباید جلوی کودکان انجام دهید

رفتارهای بد ما ممکن است فرزندمان را عصبی و یا استرسی کند

 

خشم یک احساس عادی انسان است. و طبیعی است که وقتی پدر و مادر هستید؛ باز هم گاهی عصبانی شوید. اما عصبانیت می تواند منفی باشد ، به ویژه وقتی که آن را در حضور فرزندان خود نشان می دهید.

هربار که کنترل عصبانیت خود را از دست می دهید ، ترس را در ذهن آنها ایجاد می کنید. بنابراین ، آنها از نزدیک شدن به شما خودداری می کنند.

 

5. بد دهانی یا بدرفتاری:

والدین الگوی فرزندان خود هستند. فرزند شما به شما نگاه می کند و نحوه رفتار شما ، مستقیماً بر او تأثیر می گذارد. بدگویی در مورد کسی می تواند تأثیر بدی روی فرزند شما بگذارد. علاوه بر این ، آنها رفتاری مشابه رفتاری که شما با دیگران انجام می دهید؛ در پیش خواهند گرفت. 

 

بددهانی یا بدرفتاری شما تأثیر عمیقی روی کودکان شما ایجاد می کند که بسیارمنفی است و ممکن است به خاطر آن مورد تمسخر قرار گیرد. برنامه فرزندپروری مثبت تربیت فرزندی مهربان ، آرام و دوستانه را آموزش می دهد.

 

6. فحش دادن و ناسزا گفتن به همسرتان:

هرگز تصور نکنید که استفاده از کلمات فحش و ناسزا در حضور فرزندان خود مهم نیست و آنها نمی فهمند. آنها ناخودآگاه با تقلید از شما شروع به استفاده از آن می کنند و فکر می کنند که خنده دار است. به زودی ، استفاده منظم از کلمات رکیک و فحاشی برای آنها تبدیل به یک عادت می شود.

 

حرف هایی که نباید جلوی بچه ها زد, کارهایی که والدین نباید جلوی کودکان انجام دهند, تربیت فرزندان

رفتار توهین آمیز با همسر می تواند احساس ناامنی در کودک ایجاد کند

 

7. مقایسه نادرست:

همه ما دوست داریم که بچه های ما از نظر علمی ، ورزشی یا سایر فعالیت های فوق برنامه بهتر عمل کنند. با این حال ، والدین فراموش می کنند که انتظارات زیاد آنها می تواند فرزندانشان را تحت فشار قرار دهد. 

 

این امر در صورت عدم پیروی از آنها می تواند منجر به ناامیدی شود. هر کودکی متفاوت است و توانایی های متفاوتی دارد. سعی کنید آنها را حتی در کارهای کوچکشان تحسین کنید.از اثرات مثبت و منفی مقایسه مطلع باشید و از آن به نحو صحیح استفاده کنید!

 

8. سیگار کشیدن یا نوشیدن الکل:

والدین باید از سیگار کشیدن و نوشیدن الکل در مقابل کودکان خودداری کنند ؛زیرا این احتمال وجود دارد که آنها به طور مخفیانه و از روی کنجکاوی مصرف آن ها را در سنین پایین تر شروع کنند.

وقتی سیگار می کشید ، این نه تنها برای سلامتی شما مضر است ، بلکه فرزندان شما نیز به شکل سیگار کشیدن غیرفعال مستعد آن هستند. مشکلات سلامتی مختلفی مانند مشکلات تنفسی ، آسم ، عفونت گوش و غیره در کمین آنها خواهد بود.

 

چگونه والدین می توانند رفتار و گفتار خود را کنترل کنند؟

محتاط بودن هنگام صحبت با بچه ها عجیب به نظر می رسد. این بدان معنا نیست که ما باید بحث در مورد مسائل مختلف را در حضور آنها متوقف کنیم.در واقع ، این باعث می شود آنها فکر کنند که حضور آنها شما را آزار می دهد و شما نمی خواهید آنها را در نزدیکی خود داشته باشید.

 آنها از رفتار و گفتار شما الگوبرداری می کنند. پس کافیست سعی کنید الگوی خوبی باشید. 

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------