چگونه با همسرم درباره ابتلا به اندومتریوز صحبت کنم؟



میزان طلاق آندومتریوز, تاثیر اندومتریوز بر باروری, تاثیر اندومتریوز بر زندگی جنسی

بیماری اندومتریوز چیست

 

صحبت با شریک زندگی خود در مورد اندومتریوز

اندومتریوز یکی از بیماری های جدی زنانه است که حدود 10 درصد زنان را درگیر میکند که بسته به شدت میتوانید موجب دردهای شدید و ناباروری شود.

اندومترویوز ( به انگلیسی : endometriosis ) مشکلی است که باعث می شود بافت اندومتر یا لایه داخلی رحم در سایر نواحی داخل لگن از جمله مثانه یا تخمدان ها رشد کند. 

هر ماه در چرخه قاعدگی بافت اندومتر ضخیم شده و زمانی که پریود می شوید ، می ریزد ولی در مواردی که بافت داخل لگن قرارگرفته باشد نمیتواند هنگام پریود بریزد و از بدن خارج شود در نتیجه متورم و ملتهب شده و گاهی بسیار دردناک می شود. 

از هر 10 زن ، 1 نفر در طول دوران باروری به اندومتریوز مبتلا می شود. حدود 176 میلیون زن در سراسر جهان با اندومتریوز زندگی میکنند. 

 

علت اصلی بروز  این مشکل هنوز برای پزشکان شناخته شده نیست ، برخی از محققین معتقدند که این بافت خارج از رحمی از همان دوران جنینی وجود داشته است و با هورمون های دوران بلوغ شروع به رشد میکند. برخی دیگر از محققین معتقدند که در بدن برخی از زنان این بافت در زمان پریود به سمت خارج از رحم حرکت کرده و در سایر اندام های داخل لگن رسوب میکند. 

 

اندومترویوز میتواند باعث بروز دردهای بسیار شدید در دوره قاعدگی ، هنگام رابطه جنسی و گاهی هنگام اجابت مزاج شود. از سوی دیگر میتواند احتمال بارداری را برای زنان کاهش بدهد.

 

از آنجا که علایم اندومتریوز مشابه بسیاری از بیماری های دیگر در زنان است سالها طول می کشد تا پزشکان بتوانند این بیماری را به درستی تشخیص بدهند . به طور کلی زمان شروع علایم تا تشخیص قطعی حدود 6 – 10 سال طول خواهد کشید. 

 

به  دلیل پیچیدگی های علایم و سختی تشخیص قطعی ، اندومتریوز اغلب به عنوان یک بیماری نامرئی شناخته می شود ، علایم این بیماری برای هیچ کس به جز شخصی که به آن مبتلا شده ، آشکار نیست و همسرتان به  هیچ عنوان نمیتواند مشکلات شما را درک کند مگر این که به طور کامل برایش توضیح بدهید. 

 

نحوه صحبت درباره ابتلا به بیماری اندومتریوز, صحبت با همسر درباره اندومتریوز, اندومتریوز

نحوه صحبت درباره ابتلا به بیماری اندومتریوز

 

چگونه با همسرم درباره اندومتریوز صحبت کنم

از آنجا که اندومتریوز یکی از عوامل موثر در کاهش باروری زنان است بنابراین شروع گفتگو درباره سلامت باروری شما با همسرتان میتواند دشوار باشد. شاید با خودتان تصور کنید که سربار شریک زندگیتان شده اید یا این که او نمیتواند شرایط شما را به درستی درک کند. 

 

قبل از این که درباره اندومتریوز با شوهرتان صحبت کنید باید درباره حرفهایی که میخواهید به زبان بیاورید فکر کنید و برنامه ریزی مناسبی داشته باشید تا تلخی این تجربه برای هر دوی شما کمتر شود. 

 

اطلاعات عمومی تان را درباره اندومتریوز بالا ببرید

احتمالا شوهرتان درباره تاثیری که این بیماری بر بدن شما یا رابطه جنسی شما می گذارد ، سوالاتی خواهد پرسید ، بنابراین باید قبل از صحبت کردن درباره اندومتریوز با شوهرتان، اطلاعات خود را درباره این  بیماری و عوارض و عواقبش بالا ببرید. برای شروع میتوانید با پزشکتان صحبت کنید و از درمان های احتمالی و میزان موفقیت مطلع شوید. همچنین درباره چشم اندازه آینده خود و میزان تاثیر آن بر باروری خودتان مطمئن شوید.

 

انتخاب زمان مناسب

شوهرتان را مجبور به گوش دادن نکنید ، فقط به او بگویید که میخواهید درباره ابتلای خود به اندومتریوز صحبت کنید. زمان و مکانی را انتخاب کنید که برای هر دوی شما مناسب باشد . مکانی که انتخاب میکنید باید کاملا خصوصی و محیط آرام  و بدون حواس پرتی داشته باشد.

 

تاثیر اندومتریوز بر باروری, تاثیر اندومتریوز بر زندگی جنسی

هنگام صحبت با شوهرتان درباره ابتلا به اندومتریوز زمان مناسبی انتخاب کنید

 

صادق باشید

تا حد امکان کاملا واضح درباره علایم خود و نحوه تاثیرگذاری آن روی هر دو نفرتان صحبت کنید. به شریک زندگیتان اطلاع دهید که درد ، خستگی و خونریزی شدید پریود میتواند هر از گاهی برنامه هایتان را مختل کند. درباره احتمال دردناک شدن رابطه جنسی به او اطلاع دهید. 

 

با کمک هم راههایی برای مقابله با علایمتان پیدا کنید مثلا اگر خسته بودید به جای سینما رفتن در خانه با هم فیلم ببینید.

زمانی که دخول برایتان دردناک و غیر قابل تحمل میشود میتوانید عمق دخول را کاهش دهید یا از روش های دیگر برای ارضای شوهرتان استفاده کنید. مثلا رابطه اورال برای هر دو نفر یا مالش آلت. 

 

حمایت عاطفی را فراموش نکنید

درست است که درد جسمی این بیماری را شما به تنهایی تجربه میکنید ولی شوهرتان میتواند احساسات مشابه با شما از جمله عصبانیت ، ناامیدی و درماندگی را احساس کند بنابراین سعی کنید از نظر عاطفی شوهرتان را حمایت کنید. مطالعه ای که روی شرکای عاطفی زنان مبتلا به اندومتریوز انجام شده نشان داد که مردان در این گونه موارد احساسات بسیار شدید از جمله اضطراب ، ناتوانی و ضعف اعصاب را تجربه میکنند.

به حرفهای شریک عاطفی تان گوش دهید و سعی کنید بیشتر حامی او باشید البته در عوض باید انتظار همین حمایت را از جانب شوهرتان داشته باشید.

 

از یک متخصص کمک بگیرید

اگر شوهرتان به خوبی با حرفهای شما کنار نیامد از یک متخصص کمک بگیرید. برای نوبت بعدی دکتر از شوهرتان بخواهید شما را همراهی کند تا به جواب سوالاتش برسد. برای رفتن به جلسه زوج درمانی برنامه ریزی کنید. سعی کنید مشاوری را پیدا کنید که در زمینه درمان افراد مبتلا به اندومتریوز تجربه داشته باشد.

 

نحوه صحبت درباره ابتلا به بیماری اندومتریوز, صحبت با همسر درباره اندومتریوز, اندومتریوز

تاثیرات ابتلا به اندومتریوز در زندگی زناشویی

 

تاثیر اندومتریوز بر زندگی جنسی

اندومتریوز در هر زنی میتواند علایم متفاوتی ایجاد کند. برای برخی از زنان رابطه جنسی دخولی بسیار دردناک می شود. احساس درد هنگام دخول ممکن است به دلیل وجود بافت غیر طبیعی در واژن  ، خشکی واژن یا تغییرات هورمونی باشد. علت  مقاربت دردناک هر چه که باشد میتواند زندگی جنسی زوجین را مختل کند و فشار مضاعفی بر رابطه شما وارد نماید. 

 

درد ناشی از اندومتریوز ثابت نیست و در زمانهایی خاص از ماه یا برخی از موقعیت ها تشدید می شود. ممکن است در برخی از روزهای چرخه قاعدگی تان هیچ دردی هنگام رابطه جنسی احساس نکنید بنابراین روزهایی خاص را برای داشتن رابطه جنسی که دردی احساس نمیکنید را پیدا کنید و در تقویمتان علامت بزنید. از سایر روشها برای ارضای یکدیگر استفاده کنید مثلا ماساژ و مالش یا رابطه جنسی دهانی. 

 

میتوانید از یک روان کننده برای راحت تر شدن رابطه جنسی واژینال استفاده کنید.

ارتباط آزاد و داشتن  گوش شنوا به خصوص زمانی که مشکلات جنسی دارید بسیار مهم است. اجازه دهید شریک زندگیتان بداند که چه احساسی دارید و احساسات او را پذیرا شوید.

 

تاثیر اندومتریوز بر باروری

در اندومتریوز خفیف تا متوسط با وجودی که شانس باروری طبیعی کاهش پیدا میکند ولی میتوانید از روشهای درمان ناباروی از جمله IUI استفاده کنید ولی در اندومتریوز شدید احتمال باروری به شدت کاهش پیدا میکند بنابراین باید از شدت اندومتریوز خود مطمئن شوید.

 

اگر هنوز بچه دار نشده اید، مسئله باروری بعد از تشخیص اندومتریوز میتواند برای شما و شوهرتان نگران کننده باشد. باید بدانید که تحت این شرایط باردار شدن برای شما دشوارتر خواهد شد و درمان به موقع میتواند شانس بارداری شما را بهبود دهد. بهتر است در این زمینه واقع بین باشید و احتمال باردار نشدن  و  گزینه های جایگزین را در نظر داشته باشید.

 

گردآوری : بخش روانشناسی بیتوته

 

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------