همه چیز درباره ترس از شکست (اتی چیفوبیا)
- مجموعه: برای زندگی بهتر
ترس از شکست و راهکارهای مقابله با آن
ریشه ترس از شکست
ترس از شکست ممکن است مربوط به کمال گرا بودن نیز باشد. از آنجا که افراد کمال گرا انتظارات بالایی از نحوه پیش بینی اوضاع دارند ، ممکن است ترس وحشتناکی را تجربه کنند که از استانداردهای غالباً غیر واقعی پیروی نمی کند.
مشخصات ترس از شکست
ترس از شکست می تواند علائم احساسی و رفتاری ایجاد کند. برخی از علائم رایج این ترس عبارتند از:
اضطراب
اجتناب
احساس از دست دادن کنترل
درماندگی
ناتوانی
علاوه بر علائم احساسی و رفتاری ، افراد با ترس از شکست ممکن است علائم جسمی از جمله ضربان قلب سریع ، سفت شدن قفسه سینه ، لرزش ، سرگیجه ، سبکی سر ، تعریق و مشکلات گوارشی را نیز تجربه کنند.
تشخیص ترس از شکست
ترس از شکست ممکن است افراد را به طرق مختلف تحت تأثیر قرار دهد ، به این معنی که تشخیص آن همیشه آسان نیست. برخی از راه هایی که افراد ممکن است ترس از شکست را تجربه کنند عبارتند از:
- اعتقاد به اینکه مهارت یا دانش لازم برای دستیابی به چیزی را ندارید.
- احساس می کنید نمی توانید به اهداف خود برسید.
- به تعویق انداختن کار تا حدی که بر عملکرد یا توانایی شما در انجام به موقع تأثیر می گذارد.
- به مردم بگویید که احتمالاً شکست خواهید خورد تا انتظارات پایین بماند.
- دست کم گرفتن توانایی های خود برای جلوگیری از احساس ناامیدی
- نگران این باشید که نقص ها یا کاستی ها باعث می شود دیگران در مورد شما کمتر فکر کنند.
- نگران این باشید که در صورت شکست دیگران را ناامید کنید.
در برخی موارد ، ترس از شکست باعث می شود که افراد به طور کلی از تلاش اجتناب کنند. از آنجا که آنها بسیار می ترسند که تلاش کنند و موفق نشوند ، آنها به سادگی تصمیم می گیرند برای جلوگیری از درد احتمالی ، خجالت یا ناامیدی ، اصلاً تلاش نکنند.
سیگنال های تشخیص اتی چیفوبیا
در حالی که ترس از شکست در دفترچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی ، ویرایش پنجم (DSM-5) به عنوان یک شرط متمایز ذکر نشده است ، ممکن است اگر علائم شما با معیارهای تشخیصی خاصی مطابقت داشته باشد ، دچار هراس خاصی شوید. برای تشخیص فوبیای خاص ، علائم شما باید:
- ترس بیش از حد و بی دلیل
- یک واکنش اضطرابی فوری
- اجتناب یا ناراحتی شدید
- محدود کردن توانایی خود را برای عملکرد
علل ترس از شکست
ترس از شکست می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از علل احتمالی عبارتند از:
تربیت انتقادی: افرادی که در خانواده هایی که بسیار انتقاد پذیر هستند یا حمایت نمی شوند بزرگ می شوند ، ممکن است ترس از شکست را تجربه کنند. از آنجا که آنها احساس می کردند هرگز نمی توانند انتظارات خانواده خود را در دوران کودکی برآورده کنند ، ممکن است در بزرگسالی از ترس از اشتباه ادامه دهند.
تعاریف شکست: مردم اغلب تعاریف متفاوتی از معنای شکست دارند. برای برخی افراد ، این بدان معناست که به چیزی دقیقا همانطور که برنامه ریزی کرده اند ، دست پیدا نمی کنند. این می تواند مجموعه ای از انتظارات را ایجاد کند که برآورده ساختن آنها بسیار دشوار است.
تروما: افرادی که شکست سخت یا حتی آسیب زا را تجربه کرده اند نیز ممکن است از تکرار این تجربه در آینده بسیار بترسند. به عنوان مثال ، حمله پانیک در طول ارائه یا تمسخر به خاطر عملکرد شما می تواند به احساس ترس کمک کند. عواقب منفی ناشی از شکست ، مانند از دست دادن شغل یا عدم ورود به کالج ، همچنین می توانند عوامل خطری باشند که باعث ترس از شکست می شوند.
در حالی که هر کس ممکن است هر از گاهی از شکست بترسد ، اما زمانی جدی تر می شود که توانایی شما را در تعقیب اهداف و دستیابی به چیزهایی که می خواهید در زندگی انجام دهید ، مهار کند.
تاثیر ترس از شکست
ترس از شکست می تواند بر اعتقاد افراد به توانایی های آنها و انگیزه آنها برای تعقیب اهداف تأثیر بگذارد.
• اعتماد به نفس پایین: افرادی که از شکست می ترسند ممکن است در مورد خود منفی صحبت کنند یا اعتماد به نفس پایینی داشته باشند که تعقیب اهداف را مشکل می کند.
• انگیزه ضعیف: هنگامی که افراد از شکست می ترسند ، ممکن است با کمبود انگیزه روبرو شوند که شروع به کار در پروژه ها و کار در جهت رسیدن به اهداف را دشوار می کند. وقتی چیزی بیش از حد چالش برانگیز به نظر می رسد یا شامل یادگیری مهارت های جدید است ، افراد ممکن است به سادگی تسلیم شوند یا از مشارکت خودداری کنند.
• خود تخریبی: این امر غیر معمول نیست برای افرادی که از شکست در انجام اقدامات معلولانه خود شانه می زنند که شانس موفقیت آنها را تضعیف می کند. به عنوان مثال ، تحقیقات نشان داده است که دانش آموزانی که از شکست می ترسند ، اغلب رفتارهای خود ناتوان کننده ای را انجام می دهند که در واقع موفقیت تحصیلی را محدود کرده و شکست را تداوم می بخشد.
• شرم: ترس از شکست اغلب از ترس تجربه شرم یا خجالت ناشی می شود. شکست می تواند احساس بی ارزشی را برانگیزد ، بنابراین اجتناب از تلاش در وهله اول می تواند راهی برای محافظت از خود در برابر ناامیدی ، پشیمانی و ناراحتی باشد.
درمان ترس از شکست
درمان ترس از شکست به عوامل مختلفی بستگی دارد ، از جمله نحوه تجربه این ترس و تأثیر آن بر زندگی شما. در بسیاری از موارد ، افراد می توانند از راهکارهای خودیاری برای مقابله با این احساسات استفاده کنند.
اگر ترس شما از شکست مانع عملکرد طبیعی شما می شود ، مهم است که با یک متخصص صحبت کنید. گزینه های درمانی برای ترس از شکست ممکن است شامل موارد زیر باشد:
روان درمانی می تواند به شما در رسیدگی به افکار ، احساسات و رفتارهایی که باعث ترس از شکست می شوند ، کمک کند.
ممکن است داروهایی تجویز شوند که به شما در کنترل احساسات اضطرابی یا افسردگی که ممکن است با ترس شما مرتبط باشد ، کمک کنند.
در بسیاری از موارد ، ترکیبی از این دو گزینه درمانی با تغییر شیوه زندگی ممکن است موثرترین روش باشد.
مقابله با ترس از شکست
همچنین تعدادی استراتژی وجود دارد که می توانید از آنها برای کاهش احساس ترس از شکست استفاده کنید. برخی از این موارد عبارتند از:
• پیامدها را در نظر بگیرید: گاهی اوقات فکر کردن در مورد بدترین نتیجه ممکن ( و سپس تدوین برنامه ای برای نحوه برخورد با آن) می تواند هنگام کاهش اهداف ، اضطراب را کاهش دهد.
• بر چیزهایی که می توانید کنترل کنید تمرکز کنید: به جای نگرانی از جنبه های موقعیتی که هیچ قدرتی روی آنها ندارید ، انرژی خود را بر چیزهایی متمرکز کنید که می توانید آنها را کنترل کنید.
• از پیش برنامه ریزی کنید: وقتی با چالشی روبرو هستید که ممکن است ترس شما را از شکست به همراه داشته باشد ، روی توسعه برنامه های جایگزین کار کنید فقط در صورتی که تلاش های اولیه شما مطابق برنامه پیش نرود. برنامه ریزی می تواند به شما کمک کند احساس اضطراب کمتری داشته باشید و از امنیت بیشتری برخوردار باشید.
• بازتعریف شکست: تغییر نگرش شما در مورد شکست ممکن است به کاهش احساس ترس شما نیز کمک کند. شکست بخشی از زندگی است و می تواند فرصت مهمی برای یادگیری و کسب مهارت های جدید باشد. مطمئناً می تواند ناامید کننده باشد ، اما حفظ دیدگاه سالم نسبت به مزایای احتمالی شکست هر از گاهی مهم است. به یاد داشته باشید که موفقیت اغلب از طریق یک سری شکست های پیشرونده که منجر به اطلاعات ، مهارت ها و استراتژی های جدید می شود ، حاصل می شود.
• از تفکر مثبت استفاده کنید: از خودگویی منفی که می تواند اعتماد به نفس شما را تضعیف کند و احساس اضطراب ایجاد کند ، اجتناب کنید. در عوض ، بیشتر روی یک فرد خوش بین فکر کنید تا انگیزه خود را بالا نگه دارید.
گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته