کودک درون چیست؟ راه های شناخت و درمان کودک درون



کودک درون،کودک درون چیست،روانشناسی کودک درون

تقویت کودک درون

 

کودک درون، قسمتی از وجود ماست که گاهی ناسازگار است و گاهی دوست دارد کودکی کند و مثل یک کودک پرنشاط و شاداب دست به هیجاناتی بزند که ظاهرا با منطق و دلیل سازش ندارد.

تابه حال شده از خود سوال کنید که به چه دلیل پیشرفت نمی کنید؟ به چه دلیل فرصت های خود را خراب می کنید و خيلي سریع جا می زنید؟ خود را سرزنش می کنید، تندخو می شوید و خودانتقادی مخرب دارید؟

 

درون همه ی ما کودکی وجود دارد که گاهی زخم خورده و ازار دیده است و ما براي فراموش کردن دردی که به وی تحمیل کرده ایم، تلاش می کنیم کودک درون خود را فراموش کنیم. ولی سخت اشتباه می کنیم. کودک درون ما در ناخودآگاه مان زندگی ميکند و روی تصمیماتی که در زندگی می گیریم اثر می گذارد.

 

کودک درون چیست؟

کودک درون مبحثی مهم در روانشناسی است که در درمان رفتارهای ناهنجار، عادت ها و استرس های بجامانده از زمان بچگی به روانشناسان کمک ميکند . کودک درون، قسمتی از وجود ماست که گاهی ناسازگار است و گاهی دوست دارد کودکی کند و مثل یک کودک پرنشاط و شاداب دست به هیجاناتی بزند که ظاهرا با منطق و دلیل سازش ندارد.

 

کودک درون عاشق بازي، شادمانی، شوخي و سبکسری است ولی بیش تر وقت ها والد آگاه، جدّي و دارای رفتار تکلیف گرا بر وی مسلط ميشود و اجازه نمی دهد خود را آشکار کند که در این صورت بلوغ عاطفی فرد رشد نمی کند.

 

کودک درون،کودک درون چیست،روانشناسی کودک درون

سخن گفتن با کودک درون خود

 

جایگاه کودک درون 

کودک درون در هر فرد بالغ و بزرگ سالی وجود دارد . در حافظه یا ناخودآگاه ما وجود دارد برای این که هر یک از ما خاطره های ناخوشی از قبل داریم که انگيزه فعلی و آينده ما را شکل ميدهد . او به رویاها یا تصور بسياري از ما مي‌ايد . ما می توانیم به وضوح مجسم کنیم که این کودک چه شکلی است، چه احساسی دارد و چطور عمل ميکند .

 

کودک درون در رابطه با دنیای روحی ما است، برای این که بیش تر در قلمروی روح ما قرار دارد تا در قلمروی رفتار آگاهانه. ترکیبی از ارزش کنونی و سیستم اعتقادی ما است اگر چه ما از تأثير آن بر تصمیم گیری های خود خبر نداریم.

 

علل وجود کودک درون این است که هنگامی که ما کوچک بودیم قانون های خانوادگي ما ایجاب میکرد که ما بعنوان یک خانواده شاد و تندرست خود را نشان دهیم بدین ترتیب ما کودک درون خود را تحت فشار قرار می دادیم تا مسئول تر، جدّي تر و موفق تر به نظر برسد.

 

از بزرگ شدن در یک خانواده آسیب دیده، بلوغ عاطفی از رشد بازمی ماند و موجب کامل نشدن کار کودک درون میشود . همین مسئله موجب ميشود افراد سریع رشد کرده و تبدیل به بزرگسالان کوچکی شوند و بی اندازه مسئول یا ایده آلیست شده و از نظر عاطفی اسیب پذیر شوند.

 

مشاهده کودک درون 

براي این که کودک درون خود را شناسایی کنید خود را در موقعیتی ارام قرار داده و چشم هایتان را ببندید، ۳۰ دقیقه خود را در کودکی بین سه تا هشت سال تصور کنید. خود را شکل این کودک و ابتدا در تبادل با اعضای خانواده و بعد در رابطه با هم بازی های تان که در همسایگی یا مدرسه شما هستند، ببینید.

 

توجه کنید چطور به اعضای خانواده واکنش نشان می دهید و با دوست ها و هم بازی های خود کنار می آیید و از بازي با آن ها لذت می برید یا نه. در آخر خود را در محیط خانواده تصور کنید. آیا شما شاد و پرانرژی و شگفت زده هستید و از زندگی لذت می برید و یا اینکه آیا شما جدّي، ناراحت و مایوس از زندگی هستید؟

 

درصورتی که کودکی ناراحت و جدّي هستید تلاش کنید آخرین تجربه خوشحالی را که بعنوان یک کودک داشتید، به یاد آورید. این آخرین خاطره از شما بعنوان کودک شاد( کودک درون) است که در درون شما وجود دارد تا از عهده استرس برآید. ما می توانیم به کودک درون خود بگوییم در زندگی خيلي جدّي و مشکل پسند نباشد و به اشتباهاتش بخندد و تلاش کند از چیزهای کوچک در زندگی لذت ببرد.

 

کودک درون،کودک درون چیست،روانشناسی کودک درون

تاثیرات کودک درون

 

چه طور با کودک درون مان کنار بیاییم؟

قبل از هر چیز باید نسبت به وجود کودک درون آگاه بشوید. واقف نبودن به حضور آن موجب ميشود که کنترل رفتارهایتان به دست این کودک بیفتد. در گام بعدی باید کودک درون خود را جدّي بگیریم و برقراری ارتباط با او را آغاز کنیم.

 

باید به او گوش بدهیم تا احساساتش را شناسایی کنیم و ببینیم که به چه چیزهایی احتیاج دارد. نیازهای این کودک( عشق، پذیرش، حمایت، درک، مراقبت) درست مثل نیازهای ما در کودکی مان است. در بزرگ سالی هم دوست داریم تمام این مراقبت ها از ما به عمل آید و در تلاشي مذبوحانه سایرین را مجبور به انجام این روش ها می کنیم.

 

آنچه در بچگی از والدین و دیگران نگرفته ایم، اینک به شکل نیازی زنده و پابرجا در زندگی مان وجود دارد . تمام ناراحتی ها، ناامیدی ها و بیماری افسردگی های قبل ، با ما همراه هستند. با بزرگ شدن تمام تجربه های ناخوش‌آیند زندگی مثل قرصی تلخ از طرف ما بلعیده ميشود .

 

مهم نیست که چه قدر باذکاوت، جذاب یا معنوی و خوب هستیم. به هرجهت با بزرگ شدن تمام آن تجربه های ناخوش‌آیند که نتيجه ی قصور والدین و مراقبین مان در کودکی بوده اند، ما را همراهی خواهند کرد.

 

چیزی که باید درنظر داشته باشیم، این است که گذشته ها گذشته است. نباید در بزرگ سالی به دنبال تحمیل وظایف انجام نشده والدین مان به سایرین باشیم و طلبکار اطرافیان فعلی مان بشویم. باید بپذیریم که دردهایی وجود دارد که میراث قبل هاست و حال براي رفع و رسيدگي به دردها و کودک درون مان احتیاج به مسوولیت پذیری داریم.

 

در رشته روانشناسی با یادگیری تلاش در مرتفع ساختن مشکلات ميشود .در این مورد هم روانشناسی به بزرگسالان پیشنهاد ميکند تا نحوه ی نگهداری از کودک درون خود را یاد بگیرند. باید یاد بگیرند که درست مثل یک مراقب آگاه از کودک درون خود مراقبت کنند. ساختارها، چارچوب ها، مرزها و محدودیت هایی براي آن تعيين کنند و در کنار این نظم تربیتی به عشق ورزی و نگهداری پایه های اساسی زندگی بچه درون را بنا کنند.

 

برای این که رابطه درستی بین کودک درون و بزرگ سال مورد نظر شکل بگیرد، احتیاج به شکل گیری و خلق گفت وگویی درست و خالق بین آن ها وجود دارد .

 

کودک درون،کودک درون چیست،روانشناسی کودک درون

شیوه های شفای کودک درون

 

شیوه های شفای کودک درون

بعضی از روان شناسان بر این اعتقاد هستند که این کودک ، قسمت شاد درون ما است. قسمتی که به زندگی ما روح و شادابی جدید  می بخشد و سبب ميشود از زندگی لذت بیشتری ببریم. متأسفانه امروزه گرایش بی اندازه به ماديات سبب شده است که ما رفته رفته از این کودک فاصله بگیریم. ولی خوشبختانه این کودک همیشه در ضمیر ناخودآگاه ما وجود دارند و ما می توانیم سریعا آن را تقویت کنیم. در ادامه به شیوه های شفای کودک درون می پردازیم.

 

مغز کودکان دارای خاصیت پلاستیکی است. به این معنی که هر لحظه به نسبت زیاد در جستجوی ارتباطات تازه میباشد . به همین علت یکی از شیوه های شفای کودک درون، تقویت خاصیت پلاستیکی است که این مساله با قرار گرفتن در وضعیت نا اشنا و انجام فعالیت های تازه صورت می گیرد.

 

از شیوه یادگیری ماجراجویانه استفاده کنید.

به خلاقیت و نو آوری بپردازید.

با کودکان بازي کنید.

کارها را با تمرکز انجام دهید.

براي تزئین اتاق تان از وسایل مورد علاقه خود استفاده کنید.

طلوع و غروب افتاب را تماشا کنید.

دوچرخه سواری را در برنامه هاي خود داشته باشید.

 

با توجه به مطالب بیان شده ، به منظور تندرستی روح و روان ، توجه به کودک درون اهمیت ویژه ایی دارد. این کودک علاوه بر این که زندگی را لذتبخش تر ميکند ، موجب بلوغ عاطفی اشخاص ميشود .

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------