حریم شخصی چیست و روش های حفظ حریم شخصی کدامند؟



حریم شخصی, حریم خصوصی, حریم شخصی یا حریم خصوصی

حریم شخصی یا حریم خصوصی

 

حریم شخصی یا حریم خصوصی چیست؟

حریم شخصی یا حریم خصوصی یکی از حقوق مهم هر فردی است که متاسفانه با پیشرفت جامعه ها و گسترش ارتباطات جمعی، تا اندازه زیادی به آن توجه نمی شود و نیاز است که دقت بشتری به آن داشته باشیم. حریم خصوصی به مرزهای فیزیکی، احساسی و روانی فرد گویند که هر شخص برای خود دارد و بدون حفظ آن نمی‌توان ارتباطات اجتماعی و زندگی موفقی داشت.

حریم خصوصی چیست؟

حریم خصوصی به مرزهای فیزیکی، احساسی و روانی فرد گویند که هر شخص برای خود دارد و داشتن حریم شخصی سبب می‌شود که هر شخص بتواند هویت، عقاید، نگرش و احساسات مخصوص خود را داشته باشد. ضعف در حفظ حریم شخصی، سبب آسیب‌پذیری و مشکلات جدی برای شخص می‌شود به گونه ای که هرکسی به خود اجازه می‌دهد حریم آن شخص را زیر پا گذاشته و وارد حریم امن وی گردد.

 

احترام به حریم دیگران هم یک کار واجب و خیلی ضروری است چرا که بدون احترام به حریم خصوصی دیگران، ارتباطات اجتماعی مناسبی به وجود نمی آید. 

 

حریم شخصی, حریم خصوصی, حریم خصوصی چیست

حریم خصوصی چیست

 

اهمیت حریم خصوصی

مرزهای حریم خصوصی معین می‌کنند که اشخاص، می توانند چه رفتارهایی با شما داشته باشند. بنابراین چنانچه دیگران با شما درست برخورد نمی‌کنند علتش خود شما هستید. همین طور باید بگوییم که اشخاصی که مرز معینی برای خود ندارند، به حریم خصوصی دیگران هم احترام نمی گذارند. بعضی از افراد همیشه به دنبال برطرف کردن نیازهای دیگران هستند و آن‌ها را در اولویت با خود می‌دانند. این طور افراد در حقیقت حریم خصوصی برای خود ندارند و این سبب می‌شود که کارکرد اطرافیان هم  تحت تاثیر این مسئله قرار بگیرد.

 

حریم شخصی, حریم خصوصی,اهمیت حریم خصوصی

اهمیت حریم خصوصی

 

انواع حریم خصوصی

حریم شخصی دارای حد و حدود و انواع گوناگون است و هر فرد، شرکت، فرهنگ یا کشور تعریف ویژه ای از حریم شخصی دارد که می‌تواند جنبه جسمی و روحی داشته باشد. شرایط جسمانی، بیماری‌های خاص و خاطرات، مربوط به این موضوع می‌شوند. موضوع دیگری از حریم خصوصی روابط خانوادگی فرد را در برمی‌گیرد که تا حدودی گسترده‌تر بوده و روابط اجتماعی او را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

در مقابل این موضوعات، اطلاعاتی هم وجود دارند که جنبه عمومی و اجتماعی بیشتری دارند برای مثال رشته‌ی تحصیلی، ملیت، تفریحات، شغل و مشخصات ظاهری افراد هم طبق تشخیص فرد می‌توانند قسمتی از حریم خصوصی او محسوب شود. 

 

حریم شخصی, حریم خصوصی,انواع حریم خصوصی

شیوه های حفظ حریم شخصی

 

شیوه های حفظ حریم شخصی

تعریف حریم شخصی برای دیگران کار خیلی مهمی است که با رعایت بعضی اصول قابل انجام است. در ادامه به مهم‌ترین اینها اشاره می‌کنیم:

 

توانایی نه گفتن

برای حفظ حریم شخصی، نیاز است که اشخاص قدری خودخواه باشند. منظور از خودخواهی این است که اشخاص دیگران را خوشحال نکنند ولی خودشان ناراحت باشند. بعضی از اشخاص توانایی نه گفتن به دیگران را ندارند و همه‌ی خواسته‌های دیگران را قبول می‌کنند، حتی زمانی که این خواسته‌ها هیچ نفعی برای خودشان ندارد. 

 

مشخص کردن رفتارهای قابل قبول

اگر یک شخص، رفتاری نامناسب با شما دارد و خط قرمزهایتان را رد می‌کند، به او متذکر شوید و از گفتن آن نترسید. شما حق دارید که رفتارهای قابل قبول خود را برای دیگران معین کنید و اجازه ندهید که دیگران بر عکس آن با شما برخورد کنند.

 

داشتن آزادی شخصی

به خودتان یقین داشته باشید و نگذارید که دیگران برای شما تصمیم بگیرند. برای این که حریم شخصی داشته باشید نیاز است که بعضی از کارهایتان را خودتان انجام دهید. وابستگی و کمک خواستن زیادی از دیگران سبب می‌شود که اطرافیان به حریم خصوصی شما احترام نگذارند. اعتماد به نفس و استقلال خود را بالا ببرید و با این روش به دیگران نشان دهید که برای خود یک حریم خصوصی معینی دارید. 

 

حریم شخصی, حریم خصوصی, روش های حفظ حریم شخصی

روش های حفظ حریم شخصی

 

حریم خصوصی در رابطه زناشویی

در رابطه با حریم خصوصی در ازدواج، حد حدود آن و حتی لزوم بودن یا نبودن آن، اختلاف نظر های بسیاری وجود دارد. عده ای از کارشناسان به طور کلی هرگونه حریم خصوصی در ارتباط زناشویی را بی پایه می دانند و در مقابل افرادی هم هستند که به داشتن حریم خصوصی میان زن و شوهر را مهم می دانند.

 

پیشنهاد ما به شما این است که پایه و اساس حریم خصوصی میان خود و همسرتان را بر توافق بگذارید و به اصول آن مقید باشید.

 

گردآوری: بخش رواشناسی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های روانشناسی(مشاوره خانواده، روانشناسی کودکان، روانشناسی زناشویی، تست روانشناسی،موفقیت و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------