چرا ایمنی روانی در کار مهم است و چگونه آن را ایجاد کنیم؟



بهداشت روان محیط کار, بهداشت روانی کارمندان

داشتن ایمنی روانی در کار از مشخصه های اصلی موفقیت

 

ایمنی روانی در محیط کار؛ چیستی و چرایی 

تحقیقات نشان داده است که سازمان ها از تنوع افکار سود میبرند و گروه هایی از افراد با تجربیات زندگی متفاوت بهتر از گروه هایی با تجارب زندگی مشابه قادر به تشخیص مشکلات و ارائه راه حل های خلاقانه هستند. اما اگر برخی از اعضای تیم احساس راحتی در صحبت کردن نداشته باشند، تکلیف چیست؟ اگر از به اشتراک گذاشتن نگرانی های خود بترسند یا در برابر پرسیدن سوالات چالش برانگیز مقاومت کنند، چه؟ در این مطلب از بیتوته شما را با اهمیت ایمنی روانی در کار آشنا می کنیم.

متاسفانه بسیاری از افراد نسبت پرسیدن سئوالات چالش برانگیز مقاومت می کنند.

بر اساس نظرسنجی گالوپ در سال 2017، از هر 10 کارمند 3 نفر به شدت موافق بودند که نظرات آنها در محل کار به حساب نمی آید.

طی یک نظر سنجی نشان داده شد که تقریبا نیمی از زنان صاحب کسب و کار در جلسات مجازی با مشکل صحبت می کنند و از هر 5 نفر 1 نفر گزارش کرده است که در طول جلسات ویدیویی نادیده گرفته می شود.

 

 سلامت روانی در محیط کار, عوامل روانی محیط کار, ایمنی روانی در کار چیست, اهمیت ایمنی روانی در کار

افزایش ایمنی روانی در محل کار

 

ایمنی روانی در کار چیست؟

ایمنی روانی کار بر این باور است که به خاطر صحبت درباره ایده ها، سوالات، نگرانی ها یا اشتباهات، تنبیه یا تحقیر نمی شوید.

این اعتقاد مشترک اعضای یک تیم است که دیگران در تیم شما را برای صحبت کردن شرمنده، رد یا تنبیه نخواهند کرد. وقتی در محیط کار از امنیت روانی برخوردار باشید، مردم احساس راحتی می کنند که خودشان باشند. آلتمن بر این باور است که اشخاصی که از ایمنی روانی در کار بهره مند نیستند از احساس ناکافی بودن و خوب نبودن رنج می برند.

 

اهمیت ایمنی روانی در کار

فقدان ایمنی روانی در محل کار عواقب عمده ای در کسب و کار دارد. اول اینکه افراد از صحبت کردن در مورد طرح ها و ایده هایشان احساس راحتی نمی کنند.

سازمان برای جلوگیری از شکست مجهز نیست. لذا زمانی که کارکنان به طور کامل متعهد نباشند، سازمان فرصت استفاده از نقاط قوت تمام استعدادهای خود را از دست می دهد.

 

افراد باید احساس راحتی کنند که صحبت کنند، سوالات ساده بپرسند و با نحوه کارها مخالفت کنند تا ایده هایی ایجاد کنند که تفاوت واقعی ایجاد کند.

ایمنی روانی در محل کار به این معنا نیست که همه همیشه خوب هستند. این بدان معناست که شما از سختی ها و مشکلات استقبال می کنید و صحبت می کنید، زیرا می دانید که تیم شما از شما حمایت می کند و شما از آنها حمایت می کنید.

 

ایجاد ایمنی روانی در محیط کار برای یادگیری، نوآوری و رشد است ، مردم باید اجازه داشته باشند افکار نیمه تمام را به زبان بیاورند، سوالاتی را خارج از حوزه چپ بپرسند و با صدای بلند طوفان فکری کنند و آنچه در فکر و ذهن خود دارند بر زبان بیاورند. 

 

4 مرحله ایمنی روانی

هنگامی که جو یک تیم یا سازمانی با اعتماد بین فردی و احترام مشخص می شود، اعضا احساس آزادی برای همکاری دارند و در نهایت آنها را قادر به اجرای سریع نوآوری می کند.

یک محل کار از نظر روانی ایمن با احساس تعلق شروع می شود. همه انسان ها نیاز دارند قبل از رسیدن به پتانسیل کامل خود، نیازهای اساسی خود را برآورده کنند.
براساس سلسله مراتب هرم نیازهای مازلو، کارمندان باید قبل از اینکه بتوانند سازمان خود را بهبود بخشند، احساس پذیرش کنند.

به گفته دکتر تیموتی کلارک، نویسنده کتاب 4 مرحله ایمنی روانی، کارمندان باید قبل از اینکه احساس کنند مشارکت ارزشمندی داشته باشند. همچنین باید وضعیت موجود را به چالش بکشند.

 

در ادامه 4 مرحله برای پیشرفت انسان در به چالش کشیدن وضعیت موجود را بیان می کنیم.

 

1. ایمنی گنجاندن

ایمنی گنجاندن نیاز اساسی انسان به اتصال و تعلق را برآورده می کند. در این مرحله، از اینکه خودتان هستید احساس امنیت می کنید و برای آنچه هستید پذیرفته می شوید.  ویژگی های منحصر به فرد و ویژگی های تعیین کننده به عنوان یک ایمنی گنجاندن شناخته شده اند. 

 

2. ایمنی یاد گیرنده

ایمنی یاد گیرنده نیاز به یادگیری و رشد را برآورده می کند. در این مرحله، با پرسیدن سوال، دادن و دریافت بازخورد، آزمایش و اشتباه کردن، در فرآیند یادگیری احساس امنیت می کنید.

 

3. ایمنی مشارکت کننده

ایمنی مشارکت کننده نیاز به ایجاد تفاوت را برآورده می کند، شما احساس امنیت می کنید که از مهارت ها و توانایی های خود برای ایجاد مشارکت معنا دار استفاده کنید.

 

4. ایمنی چالش گر

ایمنی چالش گر نیاز به بهبود اوضاع را برآورده می کند، وقتی فکر می کنید فرصتی برای تغییر یا بهبود وجود دارد ، از صحبت کردن و به چالش کشیدن وضعیت موجود احساس امنیت می کنید.

 

رهبران برای کمک به کارمندان در طی 4 مرحله و در نهایت در مکانی فرود می آیند که با ریسک پذیری بین فردی احساس راحتی می کنند، رهبران باید احساس امنیت روانی تیم خود را پرورش داده و ارتقا دهند.

 

چگونه امنیت روانی بیشتری در محل کار ایجاد کنیم

1. ایمنی روانی را در اولویت قرار دهید

در مورد اهمیت ایجاد امنیت روانی در محل کار، وصل کردن آن به هدفی بالاتر از ارتقای نوآوری سازمانی بیشتر، مشارکت تیمی و احساس مشارکت صحبت کنید، رفتارهایی را که می خواهید ببینید الگو کنید و با نشان دادن همدلی در محل کار، صحنه را آماده کنید.

 

2. به همه در صحبت کردن کمک کنید

کنجکاوی واقعی نشان دهید و به صراحت و حقیقت گویی احترام بگذارید وقتی کسی به اندازه کافی شجاع است که چیزی بگوید وضعیت موجود را به چالش می کشد، ذهن باز، دلسوز و همدل باشید. سازمان هایی که فرهنگ مربیگری دارند، اعضای تیمی با شهامت بیان حقیقت دارند.

 

3. هنجارهایی را برای نحوه رسیدگی به شکست ایجاد کنید

آزمایش و ریسک پذیری معقول را مجازات نکنید، یادگیری از شکست و ناامیدی را تشویق کنید و علنا درس های به دست آمده از اشتباهات را به اشتراک بگذارید. انجام این کار به جای خراب کردن نوآوری، به تشویق نوآوری کمک می کند.

 

 نحوه ایجاد امنیت روانی در محل کار, سلامت روانی در محیط کار, عوامل روانی محیط کار

برای حل مشکلات و تعارضات در محل کار باید به صورت سازنده تلاش کرد

 

4. فضا برای ایده های جدید ایجاد کنید

هنگام به چالش کشیدن یک ایده، چالش را در زمینه بزرگتر پشتیبانی ارائه دهید. در نظر بگیرید که آیا فقط ایده هایی را می خواهید که کاملا آزمایش شده اند یا اینکه مایلید ایده های بسیار خلاقانه و خارج از جعبه را بپذیرید که هنوز به خوبی فرمول بندی نشده اند. بیاموزید که چگونه ایده های جدید را برای پرورش ذهنیت های نوآورانه تر در تیم خود بپذیرید.

 

5. از تعرض مولد استقبال کنید

گفتگو و مناظره سازنده را ترویج دهید. همچنین برای حل و فصل تعارضات به روشی سازنده تلاش کنید. رهبران می توانند با ایجاد انتظارات تیمی برای عواملی که به ایمنی روانی کمک می کنند، زمینه را برای تغییر تدریجی فراهم کنند.

 

اگر همه اینا به نظر سخت می رسد، به یاد داشته باشید که ایمنی روانی نشان دهنده جو و فرهنگ یک سازمان است و هنگامی که عظمت تغییر یک فرهنگ را در نظر می گیرید، می تواند بسیار طاقت فرسا باشد. تحول به شکل گام های کوچکی رخ می دهد و پیشنهاد می شود که در مورد آن از منظر ایجاد تغییرات تدریجی که باعث پیروزی های افزایشی می شود، فکر کنید.

 

کمک اعضای تیم برای ایجاد ایمنی روانی در کار

بهتر است بدانید که اعضای تیم نیز می توانند به ایجاد ایمنی روانی بیشتر در محل کار کمک کنند. 

درحالی که رهبران در شکل دادن به فرهنگ تیم خود نقش دارند، این وظیفه هر یک از اعضای تیم است که در ایجاد فضای امن روانی در محل کار نیز مشارکت کنند.

فرهنگ به طور ساده با نحوه انجام کار در اینجا تعریف می شود. همه ما نقشی در نحوه انجام کارها در محل کار، تیم و سازمان داریم.

 

اعضای تیم می توانند گام های زیر را برای ترویج گفتگو و بحث سازنده بردارند:

• از همکاران سوالات قدرتمند و باز بپرسید و سپس فعالانه و با دقت گوش دهید تا احساسات و ارزش ها و همچنین حقایق را درک کنید.

• قبول کنید که شکست ها را به اشتراک بگذرید و بدانید که اشتباهات فرصتی برای یادگیری و رشد هستند.

• برای بروز قدردانی یا ناامیدیاز صراحت استفاده کنید.

• کمک بخواهید و در صورت درخواست آزادانه کمک کنید.

• تشویق و ابراز قدردانی کنید، که حس خوب را در اعضای تیم تقویت می کند.

  

عوامل روانی محیط کار, ایمنی روانی در کار چیست, اهمیت ایمنی روانی در کار

تعاملات و گفتگوهای مثبت بین افراد مبتنی بر اعتماد است

 

زمانی که کار مجازی است، ایمنی روانی در محل کار چیست؟

در ابتدا ممکن است، به نظر برسد که ارتقای ایمنی روانی زمانی که کارمندان همگی در محل مشترک نیستند و بسیاری از آنها از راه دور کار می کنند، سخت تر است. به هر حال، وقتی مکالمات بین فردی باید از قبل برنامه ریزی شود و از طریق صفحه نمایش انجام شود، چگونه اعتماد ایجاد می کنید؟

 

در یک تماس مجازی، شما این توانایی را دارید که با دقت به افراد نگاه کنید، نه فقط به حرف هایشان گوش دهید، بلکه احساساتشان را ببینید و احساس کنید.

در بسیاری از فرهنگ ها، خیره شدن هر بار به مدت 30 ثانیه یا مطمئنا دقیقه ای به کسی می تواند ناخوشایند باشد. اما در اپلیکیشن ها هیچ کس نمی داند به چه کسی نگاه می کنید و توانایی شما در به کارگیری هوش هیجانی تان گاهی اوقات می تواند افزایش یابد.

 

ایمنی روانی در کار مستلزم آن است که اعضای تیم شجاعت آسیب پذیر بودن را داشته باشند و محیط های کاری مجازی نیز این فرصت را فراهم می کند. 

 

نتیجه پایانی

به یاد داشته باشید، هدف ایجاد یک فضای کاری ایمن از نظر روانی این است که در آن اعضای تیم نگران احساس طرد شدن به خاطر صحبت کردن نباشند. وقتی چنین است، نه تنها ریسک پذیری بین فردی به یک امر عادی تبدیل می شود، بلکه اعضای تیم نیز در مواجهه با تغییرات سازگارتر هستند. به عبارت دیگر، آن‌ ها چالش‌ ها و فرصت‌ هایی را که در سراسر سازمان وجود دارد را درک می کنند و نقش خود را در تبدیل آن به مکانی بهتر می‌ بینند.

 

گردآوری:بخش روانشناسی بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------