سوره بینه به همراه ترجمه و فضیلت های آن
- مجموعه: داروخانه معنوی
در مورد سوره بینه
سوره بینه نود و هشتمین سوره در قرآن می باشد. این سوره در جزء سی ام و از سوره های مدنی می باشد. نام سوره، بَیّنه، به معنای شاهد و گواه است که از آیه اول آن گرفته شده است. به نام های لَم یَکُن، البریة شهرت دارد. سوره بینه دارای هشت آیه می باشد.
آیه هفتم سوره بینه، به آیه خیرُ البریه شهرت دارد که بنابر روایات شیعه و اهل سنت، در شأن امام علی (ع) و شیعیانش نازل شده است. پیامبر اکرم (ص) فرمود: هر کس این سوره را(همواره) بخواند در قیامت رفیق و همدم «خَیرُالبَرِیّه» که علی (ع) باشد خواهد بود.
این سوره وقتی نازل شد که دشمنی و کینه ورزی یهودیان با اسلام شدت گرفته بود. این سوره به رسالت جهانی پیامبر اشاره دارد و با دلایل و نشانه های روشن آن را بیان می کند. هم چنین آیات سوره به مخالفت کردن اهل کتاب و مشرکان نسبت به اسلام اشاره می کند و بهترین مخلوقات را کسانی می دانند که ایمان آورده و عمل صالح انجام می دهد و بدترین مخلوق را کسی می داند که در راه کفر، گناه و شرک پیشه روی می کند.
سوره بینه، دو حکم فقهی یعنی وجوب نماز و زکات را بیان کرده است. از مضامین این سوره توصیف عناد و دیرباوری کافرانِ اهل کتاب در پذیرش حقانیت اسلام و وحی و رسالت پیامبر اسلام است. آنگاه کافران اهل کتاب و مشرکان را به عنوان بدترین آفریدگان، مستوجب آتش جهنم می داند و مؤمنان و صالحان را با عنوان بهترین آفریدگان، به بهشت و زندگانی جاوید در آن بشارت میدهد.
آثار و برکات سوره بینه:
1) برطرف کننده لرزش بدن
از حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم نقل شده است : اگر سوره بینه در ظرف جدیدی نوشته شود و انسان گرفتار لرزش به آن نگاه کند شفا خواهد یافت.
2) برای رفع بیماری پیسی و یرقان و مسمومیت غذایی
از امام صادق (ع) روایت شده است : هر کس این سوره را بنویسد و به همراه داشته باشد اگر بیماری یرقان داشته باشد بهبود می یابد و اگر کسی که در چشمش سفیدی داشته باشد یا بیماری پوستی پیسی داشته باشد ابتدا ان را نوشته و با آب بشوید و از آب آن بیاشامد و آن را با خود همراه داشته باشد این بیماری از او دفع می گردد. همچنین برای زن باردار آب شسته شده این سوره برایشان مفید است و مانع آسیب مسمومیت های غذایی می شود و اگر برای هر گونه ورم نوشته شود آن را از بین می برد.
3) متفرق ساختن گروه گمراه
در کتاب المصباح آمده است: اگر بخواهید جمعی را که بر اساس گمراهی تشکیل شده را پراکنده سازید از چهار طرف راه، خاک بردارید و سوره بینه را بر آن بخوانید و آن را در میان این جمع بپاشید متفرق می شوند.
از خواص دیگر سوره بینه این است که، اگر آن را بنویسند و در منزل بیاویزند تمام اشیاء آن منزل مصون و محفوظ خواهند ماند.
اگر سوره ی شریفه بینه را در نماز بسیار بخواند خداوند متعال وی را از همگان بی نیاز می کند.
اگر سوره ی بینه را بر مال پنهان شده و دفن شده قرائت کنند آن مال محفوظ مانده و کسی بر آن آگاه نمی گردد.
پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: وقتی خداوند قرائت سوره ی بینه را می شنود می گوید به بنده من بشارت دهید به عزت و جلالم سوگند چنان بهشت را برای تو فراهم می کنم که راضی شوی.
امام باقر (ع) می فرماید: کسی که سورهی «بیّنه» را تلاوت کند از شرک به دور، و بر دین پیامبر اکرم (ص) ثابت قدم و در روز قیامت با ایمان مبعوث شده و حساب وی آسان خواهد بود. همچنین می فرمایند بینه خود پیامبر اکرم (ص) می باشد.
امام صادق (ع) می فرماید: برای قبولی طاعات سوره ی مبارکه ی بینه را بیست و یک بار تلاوت نمایند.
متن سوره بینه همراه با ترجمه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
به نام خدای بخشاینده مهربان
لَمْ یَکُنِ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْکِتَابِ وَ الْمُشْرِکِینَ مُنفَکِّینَ حَتَّىٰ تَأْتِیَهُمُ الْبَیِّنَةُ ﴿١﴾
کافران اهل کتاب و مشرکان دستبردار نبودند تا دلیلى آشکار بر ایشان آید (۱)
رَسُولٌ مِّنَ اللَّـهِ یَتْلُو صُحُفًا مُّطَهَّرَةً ﴿٢﴾
فرستادهاى از جانب خدا که بر آنان صحیفههایى پاک را تلاوت کند (۲)
فِیهَا کُتُبٌ قَیِّمَةٌ ﴿٣﴾
که در آنها نوشتههاى استوار است (۳)
وَ مَا تَفَرَّقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ إِلَّا مِن بَعْدِ مَا جَاءَتْهُمُ الْبَیِّنَةُ ﴿٤﴾
و اهل کتاب دستخوش پراکندگى نشدند مگر پس از آنکه برهان آشکار براى آنان آمد (۴)
وَ مَا أُمِرُوا إِلَّا لِیَعْبُدُوا اللَّـهَ مُخْلِصِینَ لَهُ الدِّینَ حُنَفَاءَ وَ یُقِیمُوا الصَّلَاةَ وَ یُؤْتُوا الزَّکَاةَ وَ ذَٰلِکَ دِینُ الْقَیِّمَةِ ﴿٥﴾
و فرمان نیافته بودند جز اینکه خدا را بپرستند و در حالى که به توحید گراییدهاند دین خود را براى او خالص گردانند و نماز برپا دارند و زکات بدهند و دین ثابت و پایدار همین است (۵)
إِنَّ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْکِتَابِ وَ الْمُشْرِکِینَ فِی نَارِ جَهَنَّمَ خَالِدِینَ فِیهَا أُولَـٰئِکَ هُمْ شَرُّ الْبَرِیَّةِ ﴿٦﴾
کسانى از اهل کتاب که کفر ورزیدهاند و نیز مشرکان در آتش دوزخند و در آن همواره مىمانند؛ اینانند که بدترین آفریدگانند (۶)
إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَـٰئِکَ هُمْ خَیْرُ الْبَرِیَّةِ ﴿٧﴾
در حقیقت کسانى که گرویده و کارهاى شایسته کردهاند آنانند که بهترین آفریدگانند (۷)
جَزَاؤُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ جَنَّاتُ عَدْنٍ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا أَبَدًا ۖ رَّضِیَ اللَّـهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ ۚ ذَٰلِکَ لِمَنْ خَشِیَ رَبَّهُ ﴿٨﴾
پاداش آنان نزد پروردگارشان باغهاى همیشگى است که از زیر درختان آن نهرها روان است جاودانه در آن همى مانند خدا از آنان خشنود است و آنان نیز از او خشنود این پاداش براى کسى است که از پروردگارش بترسد (۸)
گردآوری: بخش مذهبی بیتوته