فحاشی چیست و مجازات فحاشی به چه صورت است؟



مجازات فحاشی, فحاشی چیست, مجازات فحاشی چیست

فحاشی چیست و مجازات فحاشی به چه صورت است؟

 

فحاشی و مجازات فحاشی چیست؟

جرایم فحاشی از جرایم کیفری است. جرم فحاشی ساده و با الفاظ توهین آمیز به مخاطب باشد و گاهی برخی از الفاظ فحش های ناموسی هستند که فرد به زبان می آورد. در ادامه با انواع فحاشی و مجازات فحاشی آشنا می شوید.

فحاشی چیست؟

فحاشی به معنای به کارگیری الفاظ زشت و رکیک می باشد که توسط شخصی به شخص دیگر می باشد و باعث آزار شنونده می شود و با وقاحت و سخن زشت، صفات زشتی به او نسبت داده می شود که توهین به شخصیت وی تلقی می شود. این فحاشی ها می تواند، لفظی، کتبی، تلفنی یا پیامکی باشد.

 

زمانی که فرد فحاش، از الفاظ رکیکی استفاده کند که به طرف مقابل لواط یا زناکاری را نسبت بدهد و ثابت شود که فرد این کار را می کند در این صورت حد قذف بر آن شخص ثابت می شود.

 

البته در چنین مواقعی فرد فحاش می تواند از خود دفاع کند و ادعا کند که به معنا و مفهوم کلمات خود توجه نداشته و آن ها را فقط از روی عصبانیت و خشم بیان کرده است. در این صورت با اثبات شدن درستی حرف های آن، تنها مرتکب مجازات فحاشی (فحاشی ناموسی) و توهین محکوم خواهد شد.

 

جرایم فحاشی از جرایم کیفری است. جرایم کیفری به جرایمی گفته می شود که ضمانت اجرا آن ها مجازات مرتکب می باشد. جرم فحاشی ساده و با الفاظ توهین آمیز به مخاطب باشد و گاهی برخی از الفاظ فحش های ناموسی هستند که فرد به زبان می آورد.

 

این الفاظ گاهی نسب فرد مخاطب را نفی می کند و گاهی توهین به خانواده ی مخاطب می باشد که به این نوع فحاشی قذف گفته می شود و در قانون برای چنین الفاظی مجازات حدی در نظر گرفته می شود. این مجازات حدی به مجازاتی گفته می شود که نوع و میزان آن در شرع اسلام بیان شده است.

 

توهین و فحاشی از جرم هایی است که با گذشت شاکی، تعقیب جرم متوقف می شود.

 

فحاشی در ملاء عام:

فردی که در ملاء عام مورد فحاشی قرار گرفته است. می تواند با مراجعه به دادگستری و همراه داشتن دو شاهد از آن فرد شکایت کند. در این نوع فحاشی، فقط در صورتی به عنوان جرم تلقی می شود که به یک شخص نسبت داده شود. بنابراین فحاشی به یک گروه خاص طبق قوانین موجود به عنوان جرم فحاشی قابل پیگیری و شکایت نمی باشد.

 

برای مجازات فحاشی در ملا عام طبق ماده 608 قانون مجازات اسلامی، 74 ضربه شلاق یا پرداخت 50 تا یک میلیون ریال جزای نقدی در نظر گرفته شده است.

 

فحاشی به همسر :

با توجه به نوع فحاشی که به همسر صورت می گیرد، با توجه به معنای آن، قاضی نوع الفاظ را سنگین یا سبک تشخیص می دهد. که اگر نوع شدید و سنگین تایید شود، همسر مرتکب قذف شده است و مجازات می شود. همچنین اگر به همسر عمل زنا را نسبت دهد، با توجه به آگاهی از معنای کلمه، به 80 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

 

اما اگر الفاظ به کار رفته شدت کم و در حد ساده باشد، به عنوان هتک حرمت شناخته شده و مجازاتی برابر 74 ضربه شلاق و جزای نقدی در نظر گرفته می شود. شرع برای هتک حرمت میزانی را در نظر نگرفته است و این قانون گذار است که با توجه به در نظر گرفتن اخلاق، مجازات برای فحاشی از نوع ساده به همسر را، به صورت تعزیری بررسی می کند.

 

البته این مجازات برای همسر می تواند متفاوت باشد، اگر برای بار اول به این عمل مجرمانه اقدام کرده است، با پرداخت جریمه اندک و تعهد موضوع مختومه می شود؛ اما اگر همسر سابقه کیفری در این زمینه داشته باشد دادگاه می تواند حداکثر مجازات فحاشی برابر با 75 ضربه شلاق یا پرداخت جزای نقدی را تعیین کند. که البته مجازات با توجه به نوع الفاظی که به همسر بیان می شود، می تواند متفاوت باشد.

 

مجازات فحاشی به چه صورت است, آشنایی با مجازات فحاشی, قوانین مجازات فحاشی

آشنایی با انواع فحاشی

 

مجازات فحاشی :

مجازات فحاشی با الفاظ توهین آمیز ساده که قذف نباشد، شلاق و جزای نقدی می باشد.

 

مطابق ماده 608 قانون مجازات اسلامی در فحاشی و استعمال الفاظ رکیک اگر مستوجب حد قذف نباشد و ساده باشد، مجازات مرتکب تا 74 ضربه شلاق و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی می باشد.

 

اگر توهین مشدد باشد (مواد 513 تا 517 قانون مجازات اسلامی ) – (ماده 609 قانون مجازات اسلامی) :

1- طبق ماده 514، توهین به رهبری (6 ماه تا 2 سال حبس و غیرقابل گذشت) 

2- طبق ماده 609، توهین به مقامات دولتی حین انجام وظیفه و با توجه به سمت آنها (3 تا 6 ماه حبس – یا مجازات توهین ساده) 

 

3- طبق ماده 517، توهین به مقامات سیاسی خارجی (1.علنی باشد 2. در آن کشور جرم باشد 3. طرف شکایت کند ) – (1 تا 3 ماه حبس) 

 

4- طبق ماده 513، توهین به مقدسات و انبیاء و ائمه و حضرت فاطمه (1 تا 5 سال حبس) 

 

اگر سب النبی باشد (اعدام)

 

سب النبی، دشنام دادن یا قذف پیامبران، ائمه و حضرت فاطمه (س) است. 

 

چنانچه فحاشی با الفاظ رکیک همراه باشد، عنوان قذف را دارد و قانون گذار مجازات آن را در ماده 250 قانون مجازات اسلامی 80 ضربه شلاق قرار داده است.

 

ماده 609 قانون مجازات اسلامی برای توهین و فحاشی به مقامات رسمی کشور، 3 تا 6 ماه حبس یا 74 ضربه شلاق یا جزای نقدی 50 هزار تا یک میلیون ریال را در نظر گرفته است.

 

ماده 697 قانون مجازات اسلامی نیز بیان کرده است، اگر شاکی، فحاشی را نتواند ثابت کند، به دلیل اینکه تنها جرمی رخ داده است، یک ماه تا یک سال حبس یا 74 ضربه شلاق را در نظر می گیرد.

 

نحوه رسیدگی به جرم فحاشی

در بخش های قبل، پس از معرفی جرم فحاشی، و پاسخ به سوال مجازات فحاشی و حکم جرم فحاشی چیست، نحوه شکایت از آن را بررسی نمودیم. همانطور که گفته شد، شکایت از این جرم با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی، انجام می پذیرد. سوال بعدی، آن است که نحوه رسیدگی به این جرم، چگونه است و چه فرایندی را طی می کند. در این بخش، به بررسی نحوه رسیدگی به جرم فحاشی خواهیم پرداخت که به شرح زیر می باشد.

 

بعد از ثبت شکایت فحاشی و ارسال پرونده به شعبه دادسرای عمومی، دادسرا با بررسی محتویات پرونده، چنانچه نظر بر وقوع جرم فحاشی داشته باشد، قرار جلب دادرسی صادر کرده و پرونده، پس از تایید دادستان و صدور کیفرخواست، برای دادگاه ارسال می شود. 

 

سپس دادگاه کیفری دو، وقت رسیدگی را تعیین نموده و از طریق سامانه ثنا، به طرفین ابلاغ می نماید. قاضی پرونده به دلایل شاکی و مشتکی عنه، رسیدگی نموده و چنانچه نظر بر ارتکاب جرم توسط متهم داشته باشد، حکم بر محکومیت، صادر می نماید. حکم مذکور ظرف 20 روز، قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان بوده و رای دادگاه تجدیدنظر، قطعی می باشد.

 

گردآوری: بخش علمی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

      X  آموزش و مشاوره,آموزش علمی و کنکور

      Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024