رابطه ديابت و بارداري



ديابت و بارداري,دیابت بارداری,دیابت دوران بارداری

 رابطه ديابت و بارداري

گاهي يک خانم قبل از بارداري ديابت دارد و به ديابت نوع 1 يا 2 مبتلاست و تحت درمان قرار دارد. اما گاهي مادر در دوران بارداري به ديابت مبتلا مي‌شود. در اين خانم‌ها زمينه ديابت وجود دارد و وقتي باردار مي‌شوند، افزايش برخي هورمون‌ها باعث مي‌شود احتمال ابتلا به ديابت در آنها بالا رود. بارداري در اين مورد مثل تست ورزش براي بيماران قلبي عمل مي‌کند...
ممکن ‌است فردي دچار بيماري قلبي باشد و در زندگي روزمره‌اش علامتي نداشته باشد ولي وقتي به هر دليلي تست ورزش مي‌دهد، معلوم شود دچار مشکل است. ديابت مادر تاثيرات زيادي روي جنين دارد بنابراين حتي اگر سابقه ديابت در خانواده‌اي وجود نداشته باشد، در هفته‌هاي 28-24 بارداري آزمايشي با دادن 50 گرم گلوکز به خانم و بررسي قندخون او انجام مي‌شود.
اگر قند بالاي 130 باشد، يعني احتمال خطر بالاست و اين بار تست کامل‌تري انجام مي‌شود که به آن تست تحمل گلوکز مي‌گويند به اين ترتيب که 100 گرم گلوکز به خانم مي‌دهند و 1، 2 و 3 ساعت بعد قندخون بررسي مي‌شود و اگر اين بار هم بالا بود، تشخيص ديابت بارداري داده مي‌شود. به خانم مبتلا به ديابت بارداري ابتدا توصيه مي‌شود حتما رژيم‌غذايي خود را رعايت کند و اگر همچنان بررسي‌ها حاکي از بالا بودن قند باشد، تزريق انسولين ضروري است.
درمان نشدن ديابت مادر عواقبي مانند احتمال مرگ، رشد بيش از حد، افزايش مايع آمنيوتيک، ناهنجاري‌هاي جنيني، ديسترس تنفسي و زردي را در جنين و احتمال عفونت ادراري و مسموميت بارداري را در مادر بيشتر مي‌کند. اگر خانمي به ديابت مبتلا باشد، حتما بايد قبل از اقدام به باردار شدن آن را کنترل کند زيرا در غيراين صورت علاوه بر خطرهاي گفته شده، احتمال ناهنجاري قلبي- عروقي نيز در جنين افزايش خواهد يافت و اگر قند بالا باشد، سمي است.
از آنجا که يکي از عوامل ابتلا به ديابت، ارث است، کودک متولد شده از مادر ديابتي، ممکن است به ديابت مبتلا شود. وقتي قندخون مادر بالا باشد، اين قندخون از جفت وارد بدن جنين و لوزالمعده او وادار به ترشح زياد انسولين براي پايين آوردن قندخون مي‌شود، وقتي کودک به دنيا مي‌آيد، ديگر ارتباط مادر و جنين قطع مي‌شود و قند بالا وارد بدن جنين نمي‌شود ولي همچنان پانکراس، انسولين زيادي ترشح مي‌کند. در اين صورت نوزاد دچار افت قندخون خواهد شد که خطرناک است و اگر اقدام‌هاي لازم براي پيشگيري انجام نشود، ممکن است تشنج کند.
خوشبختانه پس از مدتي بدن نوزاد خود را با شرايط جديد تطبيق مي‌دهد و کودک بهبود خواهد يافت.

منبع:salamatiran.com

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------