با افسردگی بعد از زایمان چه کار کنیم؟



,پیشگیری از افسردگی بعد از زایمان,تشخیص افسردگی پس از زایمان

افسردگی پس از زایمان با علائمی مانند تغییر در خلق‌و‌خو و گریه‌های ناگهانی بروز می‌کند

 

افسردگی پس از زایمان با علائمی مانند تغییر در خلق‌و‌خو و گریه‌های ناگهانی بروز می‌کند.

افسردگی بعد از زایمان می تواند باعث شود که شما احساس غمگین بودن، نا امیدی و پوچی کنید. همچنین ممکن است در مراقبت و برقراری ارتباط عاطفی با نوزادتان با مشکل مواجه شوید.

افسردگی پس از زایمان با علائمی مانند تغییر در خلق‌و‌خو و گریه‌های ناگهانی بروز می‌کند. ولی در این میان، زنانی که به تازگی مادر شده‌اند علائم شدیدتری از این حالات را تجربه می‌کنند که در موارد شدید به آن «روان پریشی پس از زایمان» اطلاق می‌‌شود. افسردگی که به دنبال تولد نوزاد رخ می‌دهد ضعف یا عیب نیست بلکه تنها یکی از عوارض زایمان به شمار می‌رود. از شایع ترین علائم این بیماری می توان به تغییر خلق و خو، اضطراب، ناراحتی و نگرانی، حساسیت روحی و تحریک پذیری، گریستن، کاهش تمرکز و ایجاد مشکل در روند طبیعی خواب را اشاره کرد که در مراحل ابتدایی با این علائم بروز می کند ولی در صورت تداوم بیماری، نشانه ها شدید و طولانی تر شده و اغلب با کارهای روزانه مادر و توانایی او در مراقبت از نوزاد تازه متولد شده‌اش تداخل پیدا می‌کند. علائم شدید افسردگی پس از زایمان عبارتند از: کاهش اشتها، بی خوابی، عصبانیت و تحریک پذیری شدید، خستگی مفرط، کاهش تمایلات جنسی، کمبود رضایت از زندگی، احساس گناه، تغییرات شدید خلقی، ناتوانی در برقراری ارتباط با نوزاد و کناره گیری از خانواده و دوستان. گفتنی است عدم درمان علائم بیماری باعث تداوم آنها تا ماه ها می‌شود.

علل افسردگی بعد از زایمان
به نظر می رسد که افسردگی بعد از زایمان به علت تغییرات در سطوح هورمون ها بعد از بارداری به وجود می آید. هر زنی می تواند به افسردگی بعد از زایمان مبتلا شود و این بیماری می تواند بعد از سقط جنین و مرده زایی نیز بروز کند. در موارد زیر احتمال بیشتری برای ابتلا به افسردگی بعد از زایمان وجود دارد:

* شما قبلا بیماری افسردگی و یا افسردگی پس از زایمان را تجربه کرده باشید.

* شما از حمایت ضعیفی از طرف همسر، خانواده و یا دوستانتان برخوردار باشید.

* نوزاد شما بیمار باشد و یا گریه های طولانی مدت ( کولیک شیرخواران) داشته باشد.

* استرس بسیار زیادی در زندگی شما وجود داشته باشد.

* اگر در خانواده ی شما سابقه اختلال دو قطبی وجود داشته باشد، احتمال ابتلای شما به جنون پس از زایمان بیشتر می شود.

 

,پیشگیری از افسردگی بعد از زایمان,تشخیص افسردگی پس از زایمان

افسردگی بعد از زایمان به علت تغییرات در سطوح هورمون ها بعد از بارداری به وجود می آید

 
علائم افسردگی پس از زایمان
شخصی که به بیماری افسردگی پس از زایمان دچار می شود ممکن است علائمی شبیه به موارد زیر داشته باشد:

* احساس غم و اندوه، نا امیدی و پوچی. این احساس در برخی از زنان ممکن است به صورت اضطراب باشد.

* لذت نبردن از کارهای روزمره
* مشکلات خواب
* عدم توانایی در تمرکز کردن

* عدم احساس گرسنگی و احتمالا کاهش وزن (در برخی موارد این حالت برعکس بوده و این احساس به صورت گرسنگی بیش از حد و افزایش وزن بروز می کند.)

 

این علائم ممکن است در اولین و یا دومین روز پس از زایمان بروز کنند و یا ممکن است بعد از اتمام علائم احساس غم و اندوه بعد از بچه دار شدن که دو هفته به طول می انجامد، بروز کند.


چه کسانی بیشتر به افسردگی بعد از زایمان مبتلا میشوند؟
به طور کلی زنانی که در زایمان‌های قبلی سابقه ابتلا به افسردگی را داشته‌اند، بیش از سایرین در معرض ابتلا به این اختلال روحی قرار می‌گیرند. بارداری های ناخواسته و بدون برنامه ریزی و مشکلات زوجین در بروز افسردگی‌های پس از زایمان بی تأثیر نیستند.

تشخیص افسردگی پس از زایمان
در صورت مشاهده ی علائم افسردگی بعد از زایمان به پزشک مراجعه کنید. پزشک پس از انجام معاینات بالینی، سوالاتی را در مورد علائم این بیماری از شما خواهد پرسید.

حتما در مورد تمام علائم غم و اندوه بعد از زایمانی که تجربه کرده اید و یا می کنید به پزشکتان توضیح بدهید. پزشک شما تمام احساس های شما را پیگیری می کند تا بتواند مشکل احتمالی شما را تشخیص دهد.

  

افسردگی بعد از زایمان,علل افسردگی بعد از زایمان

درمان افسردگی پس از زایمان به شدت این بیماری بستگی دارد

 

راهکارهای درمانی افسردگی بعد از زایمان
درمان افسردگی پس از زایمان به شدت این بیماری بستگی دارد. در موارد خفیف، مشکل به خودی خود و بدون نیاز به درمان خاصی طی چند روز تا چند هفته بهبود می‌یابد. در این مدت افراد باید بیشتر استراحت کرده و رابطه خود را با دوستان و اطرافیان و به ویژه مادران افزایش دهند. استفاده از داروهای تیروئید در مبتلایان به کم کاری می تواند بسیار مؤثر باشد.

در موارد شدید بیماری باید راهکارهای گسترده تری صورت گیرد. یکی از این روش‌ها ، مشاوره با متخصصان بهداشت و روان است. داروهای ضد افسردگی از جمله درمان‌های دارویی مؤثر در درمان افسردگی های پس از زایمان به شمار می‌روند.

هورمون درمانی و استفاده از استروژن جایگزین مانع از افت سریع این هورمون در زمان زایمان می‌شود. در صوتی که فرد مبتلا با مشاهده علائم افسردگی پس از زایمان برای درمان به پزشک مراجعه نماید، بیماری در مدت چند ماه از بین می‌رود.

علاوه بر درمان‌های رایج، رعایت برخی اصول در زندگی روزمره احتمال ابتلا به افسردگی بعد از زایمان را کاهش داده یا از شدت علائم آن می‌کاهد.

 

برای بیرون رفتن و ملاقات با دوستانتان یک برنامه منظم ترتیب دهید و از آنها بخواهید که به صورت منظم با شما تماس گرفته و به ملاقات شما بیایند. دور بودن از جمع می تواند افسردگی را بدتر کند مخصوصاً اگر با استرسِ بزرگ کردن یک نوزاد نیز همراه باشد.

 

رژیم غذایی متعادل داشته باشید. اگر اشتهایتان کم است می توانید در طول روز از میان وعده های سبک استفاده کنید. میتوانید از پزشکتان بخواهید که در صورت لزوم برای شما مکمل های غذایی تجویز کند.

 

خود درمانی ممنوع، از مصرف کافئین و همچنین مصرف خودسرانه دارو برای بهبود وضعیتتان اکیدا خودداری کنید. اگر علائمی از افسردگی بعد از زایمان دارید به پزشک مراجعه کرده و با ایشان مشورت کنید.

 

ورزش منظم روزانه داشته باشید به عنوان مثال در فضای باز قدم بزنید. ورزش به شما کمک می کند که خلق و خوی شما بهتر شده و سرحال شوید.

 

گردآوری:بخش زناشویی بیتوته


منابع:

ravvan.com

ninisite.com

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------