برای وزن‌گیری جنین در هفته‌های آخر بارداری چه کنیم؟



خوراکی وزن گیری جنین در ماه نهم

زیاده‌روی در مصرف مواد غذایی کمکی به اضافه‌وزن جنین کمکی نمی‌کند

 

 دوران بارداری مقدمه زندگی انسانی است که به شکل جنین در رحم مادر حیات خود را آغاز کرده است. بخش مهمی از رشد و شکل‌گیری این جنین و سلامت او وابسته به تغذیه مادرش است. به همین دلیل برای مادران باردار وزن‌گیری جنین‌شان اهمیت بسیاری دارد. در هفته‌های آخر بارداری وزن‌گیری نوزاد اهمیتی دوچندان پیدا می‌کند چون در این دوران بیشترین میزان وزن‌گیری اتفاق می‌افتد. به همین دلیل به سراغ پیام فرح‌بخش، کارشناس تغذیه می‌رویم تا بدانیم که در این دوران مادران برای وزن‌گیری جنین‌شان چه باید بکنند؟


فرح‌بخش در ابتدای صحبت به اهمیت وزن‌گیری در دوران بارداری اشاره می‌کند و می‌گوید: وزن‌گیری در دوران بارداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در سه‌ماهه نخست بارداری اضافه‌وزنی اتفاق نمی‌افتد و وزن تغییر قابل توجهی نمی‌کند اما در سه‌ماهه دوم و سوم افزایش وزن اتفاق می‌افتد. میزان وزن‌گیری در این زمان نیز با شاخص توده بدنی مادر (BMI) ارتباط دارد. در مورد افراد مختلف این موضوع متفاوت است. کسانی که وزن متعادل دارند بین 11 تا 16/5 کیلوگرم وزن اضافه می‌کنند، افرادی که لاغر هستند بین 12 تا 18 کیلوگرم وزن اضافه می‌کنند و برای افراد چاق و دارای اضافه‌وزن 6 تا 12 کیلوگرم اضافه‌وزن معمول‌شان است.

 
این کارشناس تغذیه درباره میزان اضافه‌وزن مادر در هفته‌های پایانی بارداری توضیح می‌دهد: بیشترین اضافه‌وزن در هفته‌های آخر بارداری صورت می‌گیرد که نقش حیاتی در اضافه‌شدن وزن جنین دارد. البته این طور نیست که وزن بچه تابعی از وزن مادر باشد و حتما با اضافه کردن وزن مادر، وزن جنین بالا برود اما در هر حال این اضافه‌وزن در وزن‌گیری جنین نیز بی‌تاثیر نیست. وقتی ما با یک فرد نرمال روبه‌رو باشیم انتظار داریم که در هفته‌های آخر بارداری، هر هفته حدود 400 گرم وزن اضافه کند.

خوراکی وزن گیری جنین در ماه نهم

 بیشترین اضافه‌وزن در هفته‌های آخر بارداری صورت می‌گیرد


فرح‌بخش با اشاره به اهمیت استفاده از دانش دکتر تغذیه در دوران بارداری تاکید می‌کند: البته تغذیه مادر باید از ابتدای بارداری زیر نظر متخصص باشد اما وزن‌گیری در هفته‌های آخر بسیار مهم است و باید حتما طبق برنامه غذایی که کارشناس تغذیه به مادر می‌دهد، پیش برود. چون در این دوران به علت سنگین شدن و بی‌اشتهایی و مشکلات دیگر ممکن است مادر تغذیه خوبی نداشته باشد که به رشد جنین آسیب برساند یا غذاهایی را استفاده کند که برای بدن خودش و رشد جنین فایده چندانی نداشته باشد.


پیام فرح‌بخش، کارشناس تغذیه در نهایت درباره مواد غذایی مورد نیاز مادران باردار که به وزن‌گیری بهتر جنین منجر شود، تاکید می‌کند: در این دوران مادران همچنان الگوی «بشقاب من» را باید پیروی کنند و هر روز به اندازه کافی از گروه‌های مختلف غذایی مانند نان و غلات، گوشت و پروتیین، شیر و لبنیات و سبزی‌ها و میوه‌ها به مقدار متناسب استفاده کنند.

 

مادران باید توجه داشته باشند که زیاده‌روی در مصرف مواد غذایی کمکی به اضافه‌وزن جنین کمکی نمی‌کند. بیشترین چیزی که کمک می‌کند این است که مادر برنامه غذایی‌درست و اصولی داشته باشد و مغذی‌ها را در برنامه غذایی به اندازه کافی داشته باشد، مکمل‌های مورد نیازش را به طور مناسب دریافت کند، استراحت کافی داشته باشد و فعالیت بدنی لازم را بر اساس نظر متخصص انجام دهد. در کنار تمام این‌ها استفاده از منابع کربوهیدراتی و قندی می‌تواند به جنینی که دچار کمبود وزن است، کمک کند.

 

منبع:ninisite.com

 



بارداری و زایمان راحت با...

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------