درباره اضافه وزن دوران بارداری بیشتر بدانیم
- مجموعه: بارداری و زایمان
یک متخصص زنان و زایمان گفت: ورم طبیعی در دوران بارداری بیشتر در پاها و میزان کمی نیز در دستها دیده میشود ولی اگر ورم در دست و صورت زیاد باشد غیرطبیعی است و میتواند علامت مسمومیت باشد.
دکتر نجمیه سعادتی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان، اظهار کرد: درهرحالتی میزان اضافه وزن نباید بیشتر از 12 کیلو باشد. اضافه وزن ناگهانی آن هم در سه ماهه سوم میتواند در بارداری خطرناک باشد.
وی افزود: بیشتر این اضافه وزن به دلیل ورم است که باید به آن دقت شود. ورم میتواند نشانهای برای شروع مسمومیت ناشی از حاملگی باشد.
سعادتی تصریح کرد: البته اضافه وزن ناگهانی میتواند دلیل متعددی داشته باشد. اگر ورمی که ایجاد میشود حالت طبیعی داشته باشد مشکلی ایجاد نمیکند و خودبه خود پس از زایمان از بین می رود. ولی ورم غیرطبیعی میتواند خطرناک باشد. برای تشخیص این موضوع با انجام آزمایش ادرار از مادر باردار، میزان پروتئین 24 ساعته بدن وی بررسی میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ورم طبیعی در دوران بارداری بیشتر در پاها و میزان کمی نیز در دستها دیده میشود ولی اگر ورم در دست و صورت زیاد باشد غیرطبیعی است و میتواند علامت مسمومیت باشد.
وی ادامه داد: در مسمومیت حاملگی فشار خون افزایش مییابد و اگر به موقع به آن رسیدگی نشود کلیهها پروتئینها را دفع میکنند که گاه تا حد تشنج و مرگ مادر پیش میرود.
سعادتی گفت: مسمومیت حامگی به دو صورت خفیف یا شدید بروز مییابد. در صورت شدید بودن آن برای نجات جان مادر باید به بارداری خاتمه داد و جنین را در هر سنی که هست به دنیا آورد و چون بیشتر این اتفاقها در سه ماهه سوم بارداری رخ میدهد، احتمال اینکه که جنین نیز زنده بماند زیاد است.
وی عنوان کرد: هدف اصلی وزنگیری در دوران بارداری جلوگیری از ابتلا به این بیماری است و خانمهای باردار باید به وزن خود دقت داشته باشد.
منبع:shahrzadpress.com