عواقب حرمت شکنی در زندگی زناشویی+ راههای پیشگیری
- مجموعه: رازهای موفقیت
حفظ حرمت زناشویی در زندگی زناشویی
شاید اصطلاح حرمت شکنی در زندگی زناشویی به گوشتان خورده باشد ولی با مفهوم حرمت شکنی در ازدواج یا حفظ حرمت ازدواج آشنایی درستی نداشته باشید.
حفظ حرمت در زندگی زناشویی اهمیت بسیار زیادی دارد و یکی از پایه های مورد نیاز برای ثبت زندگی ، احساس آرامش و پایداری ازدوج است. زن و شوهری که حرمت بینشان شکسته شود ممکن است بعد از مدتی با افزایش مشکلات و ناراحتی ها بنای زندگیشان با زوال و سستی روبرو شود.
زمانی که زن و شوهر احترام هم را از نظر رفتاری و کلامی حفظ نکنند و هنگام دعوا به شخصیت یکدیگر یا خانواده هم فحش و ناسزا بدهند یا در موارد شدیدتر دعواها منجر به برخورد فیزیکی شود حرمت بین زن و شوهر از بین خواهد رفت.
حرمت چیست؟
حرمت از نظر لغوی به معنای دیوار حائل یا پرده حیا است. حرمت بعنی سدی که مانع از ورود بسیاری از خطرات به کانون خانواده می شود. درست مثل دیواری است که اطراف خانه کشیده ایم تا از نگاه و گزند دیگران به دور باشیم و حریم خصوصیمان حفظ شود.
در واقع حرمت یک دیوار حائل نامرئی است که کانون خانواده را حفظ کرده و رابطه بین زوجین را منسجم نگه می دارد.
لازمه حفظ حرمت زناشویی حفظ احترام به یکدیگر چه از نظر کلامی و چه از نظر رفتاری است.
عواقب حرمت شکنی در زندگی زناشویی
متاسفانه اغلب زوجین با ناآگاهی و نداشتن اطلاعات کافی درباره زندگی مشترک و روحیات جنس مقابل ، اقدام به ازدواج می کنند و همین ندانستن ا در اغلب موارد باعث رفتارهای تخریبی زوجین علیه هم می شود از جمله سرزنش ، تحقیر ، مقایسه ، توهین ، قهر ، فحش دادن یا شکایت بردن به خارج از حریم خصوصی زوجین.
حرمت شکنی بین زوجین زمانی که اجازه دهید دیگران از مشکلات شما مطلع شود بسیار شدیدتر خواهد شد در این گونه موارد دخالت اطرافیان از سر دلسوزی می تواند باعث به هم خوردن حریم خصوصی شما شود.
روش های پیش گیری از حرمت شکنی در زندگی زناشویی
مانع از دخالت دیگران شوید
زن و شوهر باید بدانند که قرار است یک زندگی مستقل برای خودشان تشکیل دهنده و نباید اجازه دهند دوستان یا حتی خانواده وارد این حریم خصوصی شوند. زن و شوهر برای حفظ حرمت زناشویی باید با همدیگر همکاری کرده و به هیچ عنوان مشکلات و بحث هایی که بینشان پیش می آید را با دیگران در میان نگذارند و سعی کنند بعد از مدتی که به آرامش رسیدند به صورت منطقی و با همفکری هم مشکلاتشان را حل کنند و به راه حلی برای تکرار نشدن آن برسند.
سپر محافظتی ازدواج تبدیل شدن " من و تو " به ماست و هر جا این سپر محافظتی آسیب ببیند می تواند عواقب بسیار جدی برای ا زدواج به بار بیاورد.
نداشتن توقع بی جا
توقعات بی جا از همسر از جمله توقعات مالی ، احساسی و غیره می تواد منجر به بحث و کشمکش و حرمت شکنی شود. نداشتن تناسب خانوادگی ، فرهنگی یا تفاوت در اولویت های زندگی یا عدم مسئولیت پذیری می تواند این مشکلات را روزافزون کنید.
زن و شوهر بعد از ازدواج باید سعی کنند با افکار هم به طور کامل آشنا شده و با یکدیگر تطبیق پیدا کنند و توقعات بی جا از هم نداشته باشند. توقعات بی جا و سرزنش همسر برای فراهم نکردن آن ها ، همسرمان را تحت فشار روانی بسیار زیادی گذاشته و می تواند باعث از بین رفتن عزت نفس همسر و برخوردهایی ناخوشایند شود.
انتظارات ما از یکدیگر باید در حد معقول و به قدری باشد که همسرمان توانایی برآورده کردنشان را داشته باشد. شما نباید همسرتان را با دیگران که توانایی های متفاوتی دارند و در شرایط متفاوت زندگی می کنند، مقایسه کنید.
مشارکت و همفکری
یک ازدواج موفق حاصل تفاهم ، همفکری و تلاش دو نفره زن و شوهر است ولی اگر یکی از این دو خودش را برتر از دیگری بداند و توقع داشته باشد همیشه حرف خود را به کرسی بنشاند و توقعات بی جا داشته باشد کانون خانواده شروع به سس شدن خواهد کرد.
شما نمی تواند توقع داشته باشید که همیشه حرف ، حرف شما باشد ، تحت این شرایط نارضایی و خشم فروخورده ای که در همسرتان ایجاد شده است بعد از مدتی باعث زلزله ای ویرانگر در زندگی خواد شد.
افراد درست مانند تفاوت های ظاهری تفاوت های فکری و ذهنی و مادی زیادی با هم دارند.
مهم ترین عاملی که منجر به حفظ زندگی زناشویی مسالمت آمیز می شود گذشت است. گذشت و بخشش باعث می شود زن و مرد بتوانند به بهترین شکلی زندگیشان را پیش ببرند و کمتر دچار درگیری و تنش شوند. زن و شوهر باید در اغلب موازد از خطاهای هم چشم پوشی کنند و سعی کنند با آرامش خواسته های خودشان را برای دیگری شرح داده و سعی کنند خواسته های یکدیگر را برآورده کنند تا روز به روز نقاط مشترک بیشتری به زندگیشان اضافه شود.
زن و شوهر باید در هر شرایطی و در فراز و فرودهای زندگی پشتیبان هم باشند و همیشه تکیه گاه محکمی برای یکدیگر بسازند به طوری که اگر همسرشان از همه جا خسته و رانده شده بود بتواند به آغوش امن خانه پناه بیاورد و برای غلبه بر مشکلات از حمایت های همسرش بهره مند شود.
دعوای سازنده داشته باشید
داشتن یک ازدواج بدون بحث و دعوا غیر ممکن است . متاسفانه برخی از زوجین وقتی با همسرشان وارد دعوا می شوند می خواهد از هر روشی و هر ترفندی برای اثبات برتری خود و خورد کردن طرف مقابل استفاده کنند و به اصطلاح پیروز میدان شوند.
در این گونه موارد احتمال بالا رفتن صدا ، پرخاشگری ، توهین ، فحش و حتی برخوردهای فیزیکی افزایش پیدا می کند و احترام بین زوجین کاملا از بین می رود.
معمولا افراد هنگام دعوا حرفهایی می زنند که در مواقع عادی به هیچ عنوان شخصیتشان اجازه استفاده از چنین کلماتی را به آن ها نمی دهد . صحبت هایی که یک فرد هنگام عصبانیت به کار می برد می تواند تاثیر بسیار مخربی روی احساس همسرش نسبت به خودش بگذارد و پایه های زندگی را از نظر عاطفی و احساسی به خطر بیندازد.
حرمت شکنی هایی که در دعوا رخ می دهد یکی از مخرب ترین آسیب های زندگی زناشویی است.
برای پیشگیری از حرمت شکنی هنگام دعوا باید سعی کنید در صورتی که متوجه عصبی شدن بیش از حد طرف مقابل شدید به ای پاسخ دادن به او سکوت کنید یا محل را ترک کنید تا بتواند آرامش خود را بدست بیاورد و در فرصت مناسب مشکلتان را حل کنید.
قانون مهمی که هنگام دعوا باید رعایت کنید این است که به هیچ عنوان به همسر یا خانواده اش توهین نکرده و فحش ندهید.
شما باید بدانید که در یک تیم قرار دارید و برد و باخت در دعوا برای شما معنی ندارد ، دعوای شما یا نتیجه برد برد دارد یا نتیجه باخت باخت.
شما باید قبل از این که جواب همسر عصبانی خودتان را بدهید به این فکر کنید که چه اتفاقی باعث از کوره در رفتن او شده و برای تکرار نشدن این شرایط باید چکار کنید.
جر و بحث را کش ندهید و بعد از فهمیدن علت موضوع مدتی از کنار هم دور شوید و به راه حل های مناسب برای حل مشکل فکر کنید.
گردآوری : بخش زناشویی بیتوته