چطور برای زندگی مشترک مان برنامه ریزی مالی کنیم؟



 

برنامه ریزی مالی برای زندگی مشترک زندگی مشترک

 

● مهم ترین منبع استرس

در حال حاضر، مدیریت مسائل مالی یکی از شایع ترین منابع استرس زا برای زوج هاست. اصلا هم عجیب نیست که این مسائل بتوانند این همه استرس را در زندگی یک زوج، مخصوصا زوج جوان، ایجاد کنند، اگر کمی دقیق به زندگی فکر کنید، پذیرفتن این واقعیت برایتان بسیار ساده است؛ این واقعیت که ۸۰ درصد از ساعت های بیماری ما در زندگی و ۸۰ درصد از فکرمان در این ساعت ها صرف پول می شود و این که چطور پول در بیاوریم، چطور خرج کنیم، و چطور پس اندازش کنیم. بنابراین اصلا دور از ذهن نیست چنین مسئله ای که بیشترین وقت بیداری را به خودش اختصاص می دهد و مهم ترین منبع استرس و البته یکی از مهم ترین عوامل اختلاف در خانواده هاست بحث های بی پایان و اختلافاتی که به وجود می آیند ممکن است ساده به نظر برسند، اما در مدت کوتاهی می توانند به مسائل حل نشدنی تبدیل شوند و بنیان خانواده را با خطرات جدی مواجه کنند.

 

● انواع دعواهای پولی

پول داشتن یا نداشتن مسئله ای نیست که نشود آن را درک کرد یا پذیرفت. دعواهایی که ریشه در پول دارند عمدتاً به خاطر داشتن یا نداشتن پول نیست این دعواها معمولا پیچیده تر از این حرف ها هستند. یکی از مهم ترین دعواهای زوج ها بر سر پول مدیریت امور مالی در خانواده است. این که قدرت تصمیم گیری و برنامه ریزی برای مسائل مالی و کی خرج کردن و کجا خرج کردن به عهده چه کسی باشد. کار که به این جا می رسد، مناقشات هم شروع می شود دعواهایی مثل این که هر کس قدرت مالی بیشتری دارد باید حق تصمیم گیری هم داشته باشد. با این که هر کس فکر اقتصادی بهتری دارد باید تصمیم گیرنده باشد و مسائلی از این دست مسئله هم این است که این دعواها همان وقتی رخ می دهند که زوج ها برای انتخاب کسی که قدرت مالی بیشتری دارد یا مغز اقتصادی اش بهتر کار می کند توافق ندارند.

 

یکی دیگر از دعواها هم معمولاً بحث بر سر اولویت خرج کردن است مخصوصاً وقتی که علایق یک زوج برای نوع خرج کردن پول شان شبیه هم نباشد. البته اصلا غیر طبیعی نیست که موضوعات مورد علاقه ی مردان و زنان برای پول خرج کردن با هم متفاوت باشد اما به هر حال می توان راه میانه ای پیدا کرد که علاقه های متفاوت باعث دعوا و دردسر نشود.

 

غیر از مدیریت کردن و خرج کردن، پس انداز کردن هم می تواند باعث دعوا شود. اگر بحث پس انداز « داشته باشیم» یا « نداشته باشیم » حل شود، تازه زوج ها به این می رسند که کجا و چطور پس انداز کنند/ نوع، مدت و مقدار سرمایه گذاری از آن موضوعات مناقشه انگیزی است که گاهی به جای دادن نتیجه ی خوب، پیامدهای منفی به بار می آورد.

 

وقتی هر کدام از زوج ها فکر می کنند طرف مقابل در حال ارتکاب بزرگ ترین اشتباه است و خودشان بهتر می دانند که باید پول شان را که احتمالا همه سرمایه شان است، کجا پس انداز کنند که جواب بهتری بگیرند.

 

عده ای از آدم ها هم اعتقاد دارند پول، برای خرج کردن است. این عده احتمالا از نوادگان کسانی هستند که ضرب المثل « پول چرک کف دست است » را سر زبان ها انداختند. واضح است که آدم هایی با این اعتقاد، توجه چندانی به پس انداز کردن ندارند و اگر در برابر کسانی قرار بگیرند که پول برایشان مایه آرامش است، با مشکلات بزرگ مواجه می شوند

 

● چطور به پول نگاه می کنید؟

ریشه همه مشکلاتی که در خانواده ها بر سر پول به وجود می آید در نگاه تفاوت آدم ها به پول است. واقعیت این است که هر کسی با یک چشم به پول نگاه می کند. پول در نگاه و البته رفتار آدم ها، گاهی چرک کف دست است و زمانی دیگر ضامن خوشبختی. نگاه های متفاوتی که اگر هر کدام شان مربوط به یک زوج باشد می تواند باعث به وجود آمدن اختلاف های بی پایان شود. پس لازم است هر کسی با خودش روراست باشد و بداند که چطور به پول نگاه می کند و بر اساس آن شریک زندگی اش را انتخاب کند.

 

اگر هم قبل از رسیدن به این دانش شریک زندگی اش را انتخاب کرده بود، لااقل می تواند نگاه خودش و با طرف مقابل را تعدیل کند، شناختی که در هر صورت باعث کمک می شود.

 

اما این که چند نوع نگاه به پول وجود دارد، مسئله پیچیده ای نیست با یک نگاه ساده به اطراف تان می توانید انواع نگاه ها را به پول ببینید.

 

بعضی از آدم ها به پول به چشم عاملی برای حفظ برتری و قدرت نگاه می کنند. کسانی که احساس می کنند پول داشتن می تواند آن ها را نسبت به اطرافیان شان برتر و بالاتر جلوه دهد.

 

این دسته از آدم ها مطمئنا می خواهند به شکلی زندگی کنند که پولدار بودن یا در نگاه خودشان برتر بودنشان معلوم باشد، تجملی که نشانه پول داشتن است و به آن ها احساس قدرت می دهد.

 

عده ای دیگر به پول به چشم عاملی برای آرامش نگاه می کنند. این آدم ها از داشتن پولی که می تواند در هر زمان به کمک شان بیاید احساس آرامش می کنند و طبیعی است که به شدت در خرج کردن پول محافظه کارند و برای پس اندازش حسابی تلاش می کنند.

 

عده ای از آدم ها هم اعتقاد دارند پول برای خرج کردن است این عده احتمالا از نوادگان کسانی هستند که ضرب المثل «پول چرک کف دست است» را سر زبان ها انداختند واضح است که آدم هایی با این اعتقاد، توجه چندانی به پس انداز کردن ندارند و اگر در برابر کسانی قرار بگیرند که پول برایشان مایه آرامش است، با مشکلات بزرگ مواجه می شوند.

 

یک دسته دیگر از آدم ها هستند که احساس می کنند وقتی پول دارند می توانند زندگی را خودشان کنترل کنند، آدم هایی که به پول به عنوان ابزاری برای مستقل بودن نگاه می کنند کسانی که فکر می کنند باید حتما یک منبع مستقل مالی داشته باشند، و گرنه نمی توانند زندگی شان را خوب و آن طور که دلشان می خواهد، کنترل کنند به همین دلیل همیشه به فکر داشتن پس انداز مستقل و درآمد پنهانی هستند که می تواند باعث کدورت و بروز اختلاف در زندگی باشد.

 

● از پول نترسید

همیشه پیش گیری بهترین راه است. راه پیش گیری هم می تواند همان باشد که اول بحث گفتیم. یعنی این که دقت کنید و ببینید آدمی که قرار است با او زندگی کنید در باره پول چطور فکر می کند. اصلا هم نباید فکر کنید که این مسئله پیش پا افتاده است یا شما حساسیتی در این زمینه ندارید وارد زندگی که بشوید، همه مسائل پررنگ می شوند و حساسیت های شما هم تازه خودشان را نشان می دهند. بنابراین، می توان از همان اول کار با سوال های صریحی مثل « نوع نگاه شما به پول » و « نظرتان در باره پس انداز » تکلیف تان را مشخص کنید. اما اگر کار از این حرف ها گذشته بود و درگیر زندگی بودید، می توانید یک سری راهکار مناسب برای فرار از مشکلات مالی در زندگی تان اجرا کنید، راه هایی که خیلی ساده، انجام پذیر و البته با نتیجه ی خوب هستند.

 

● توافق کنید

اولین کار این است که در باره ی دید گاه های متفاوت تان به توافق برسید. اگر هم نظر بودید که چه بهتر، اما اگر نبودید، باید با بحث منطقی در نهایت به نتیجه ای برسید که هر دو طرف را راضی کند.

 

● در ماه اهداف مالی خانواده را مشخص کنید

یعنی باید بدانید تا آخر ماه قرار است چقدر خرج و چقدر پس انداز کنید بعد از چند وقت و بعد از رسیدن به یک نقطه ثابت، می توانید برای ۶ ماه و در نهایت یک سال آینده برنامه ریزی کنید.

 

● الگوی پس انداز داشته باشید

ممکن است این پس اندازه خیلی ناچیز باشد، اما باید وجود داشته باشد معمولاً ۲۰ تا ۳۰ درصد از درآمد ثابت خانواده می تواند پس انداز شود، مبلغی که بعد از حذف خرج های ثابت از در آمد باید به کنار گذاشتن آن برای روز مبادا فکر کرد.

 

● برای بدهکاری هایشان برنامه ریزی کنید

این بدهکاری می توان وام قرض، قسط و خیلی چیزهای دیگر باشد، مسئله ای که یکی از شایع ترین دلایل مشکلات مالی بین زوج هاست. بنابراین، بدهکاری ها را دست کم نگیرید و برای پس دادن شان برنامه داشته باشید.

منبع:تبیان

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------