با مخالفت های همسر با باورهای مذهبی مان چه کنیم؟
- مجموعه: رازهای موفقیت
داشتن تفاهم مذهبی از مسائلی است که به دوام زندگی مشترک کمک می کند
داشتن تفاهم مذهبی یکی از مسائلی است که به دوام زندگی مشترک شما کمک می کند و به دلیل اهداف مشترکی که برایتان تعریف می کند می تواند موجب افزایش همراهی شما و همسرتان بشود که این مسئله به نوبه خود کیفیت زندگی مشترک شما را نیز افزایش خواهد داد. اما چگونه می شود این تفاهم را افزایش داد؟
چرا گاهی تفاهم مذهبی بین شما و همسرتان کمرنگ می شود؟
یکی از موارد مهمی که در زمان ازدواج باید به آن توجه کرد، میزان تفاهم مذهبی است. در تفاهم مذهبی شما و همسرتان در کنار شباهت هایی که در موارد اساسی مذهبی با هم دارید (مثل اصول دین) می توانید در موارد فرعی ای هم که باورهای متفاوتی دارید همدیگر را بپذیرید و با هم کنار بیایید. اما ممکن است شما جزء زن و شوهرهایی باشید که در زمان ازدواج اشتراکات مذهبی زیادی با همسرتان داشته اید ولی تحت تأثیر شرایطی که چند سال بعد در زندگی تان پیش آمده تغییراتی در اعتقادات همسرتان به وجود آمده باشد. تا حدی که او دیگر تمایلی به تکالیف دینی نداشته باشد و مستقیم یا غیر مستقیم سعی کند شما را هم از آنها دور نگه دارد. بر عکس این قضیه هم وجود دارد.
برای مثال ممکن است نه شما و نه همسرتان در زمان ازدواج باورهای مذهبی خاصی نداشته اید ولی به تدریج شخص شما اعتقاداتی پیدا کرده اید که سبک زندگیتان را از قبل متفاوت می کند. هر دو رویه می تواند موجب کاهش تفاهم مذهبی بین شما و همسرتان بشود.
چگونه می شود تفاهم مذهبی را افزایش داد؟
اگر می خواهید در هر زمینه ای از جمله زمینه مذهبی با همسرتان به حداکثر تفاهم ممکن برسید راهکارهای زیر را امتحان کنید:
- به تعریف مشترکی از تفاهم برسید
اصلاً تفاهم برای شما و همسرتان چه معنایی دارد؟ آیا برداشت شما از تفاهم، داشتن صد در صد نظرات مشترک است؟ تفاهم به معنی این است که شما و همسرتان همدیگر را بفهمید، اشتراکاتتان را برجسته کنید و تفاوت های موجود را هم بپذیرید. اگر نگاه شما به تفاهم کمال جویانه است یعنی اگر خواهان اشتراک نظر صد در صد و نبود هیچ تفاوتی بین خود و همسرتان هستید، قبل از هر کاری باید روی تعریف تان از تفاهم کار کنید. تعریف تان را با همسرتان در میان بگذارید و بعد از گوش دادن به تعریف او سعی کنید به یک جمع بندی متعادل از تفاهم برسید.
- از معجزه احترام غافل نشوید
اگر باورهای همسرتان با شما متفاوت است، با تحقیر و توهین با باورهای او برخورد نکنید. احترام گذاشتن به معنای این نیست که شما عقیده او را قبول کنید بلکه به این صورت است که عقیده تان را به شیوه ای محترمانه به او منتقل کنید.
- نصیحت نکنید
هر کس برای تغییراتی که در زندگی می کند برای خودش دلایلی دارد. یادتان باشد که نصیحت کردن این دلایل را عوض نمی کند بلکه مقاومت همسرتان را نسبت به عقاید شما بیشتر می کند.
اگر باورهای همسرتان با شما متفاوت است، با تحقیر و توهین با باورهای او برخورد نکنید
- همدلش باشید
سعی کنید دلایل بی میلی همسرتان به واجبات دینی را بشناسید و با او همدلی کنید. همدلی به معنی تأیید کردن استدلال ها و عقاید او نیست بلکه به این معنی است که شما خودتان را جای او می گذارید و دلایل او را می فهمید.
- درزهای خانه تان را ببندید
اجازه ندهید که مسئله کاهش تفاهم مذهبی شما به خانه در و همسایه و فامیل و آشنا درز پیدا کند. مطمئن باشید که اگر این طور بشود بازسازی تفاهم شما و همسرتان مشکل تر خواهد شد.
- عشق تان را به او هدیه کنید
همسرتان را دوست داشته باشید، خوبی های او را برجسته کنید و نقاط ضعفش را کمرنگ کنید. اجازه بدهید که او آرامش واقعی را تنها در کنار شما تجربه کند.
- تفاوت ها را بپذیرید
همیشه این را گفته ام که تغییر دادن یک نفر به جز خود، یک رویا است. هیچ کس نمی تواند فرد دیگری را تغییر بدهد در حالی که خودش تغییری را وارد زندگی اش نکرده باشد. یکی از تغییرات مهمی که برای همه ما لازم است به خصوص وقتی که وارد زندگی مشترک می شویم، پذیرفتن طرف مقابل همان طوری است که هست.
- فقط به تکلیف تان عمل کنید
دین برای هر دستوری که داده تعریفی هم ارائه کرده است، مثلاً برای حجاب مشخص کرده است که چه اعضایی را باید پوشاند. اگر شوهر شما برای مثال با چادر مخالف است، به تکلیفی که دین برای حجاب تعیین کرده نگاه کنید. در موارد دیگر هم همینطور، برای مثال اگر شوهرتان با نماز خواندن شما مخالف است، در مواقعی که او در خانه است نمازتان را طولانی نکنید و خواندن نمازهای مستحبی و ادعیه و قرآن را به وقت های دیگر موکول کنید. (بیشتر بخوانید: اختلاف با همسر در مورد حجاب)
- مشاوره بگیرید
اگر همسرتان از شما درخواست های نابجایی دارد که نه تنها فرائض دینی تان بلکه شخصیت شما را هم را زیر سوال می برد از یک مشاور متبحر کمک بگیرید. چنانچه فاصله مذهبی بین شما و همسرتان به شکاف تبدیل شده باشد، با کمک مشاور و حقوقدان برای ادامه زندگی تان تصمیم گیری کنید.
یک نکته مهم
با درخواست های جنسی نابهنگام همسر در ماه رمضان چه کنیم؟
- با شوهرتان صحبت کنید
اهمیتی را که روزه برای شما دارد به همسرتان منتقل کنید و از او بخواهید که به این باور شما احترام بگذارد.
- برای رابطه در ماه رمضان برنامه ریزی کنید
با مشورت شوهرتان، از میان اوقاتی که مجاز به رابطه هستید مناسب ترین اوقات را انتخاب کنید. همین طور درباره تعداد دفعاتی که هر کدام به رابطه نیاز دارید صحبت کنید. ممکن است درخواست شوهر شما از سر مخالفت نباشد بلکه به دلیل نیاز بیشتری باشد که به رابطه جنسی دارد.
- اجباری در کار نیست
از اینکه به رابطه جنسی تان در ماه رمضان، نظم می دهید احساس گناه نکنید. دین همانطور که به تمایل مرد توجه نشان داده، رضایت زن را هم مورد تأکید قرار داده است.
- به متخصص مراجعه کنید
اگر شوهر شما فردی منطقی نیست و همچنان به اصرارهای خود ادامه می دهد و یا به زور شما را وارد رابطه می کند، مراجعه به روانشناس را از قلم نیندازید.
منبع: تبیان