چگونه به پایداری در زندگی زناشویی دست پیدا کنیم؟
- مجموعه: رازهای موفقیت
پایداری در زندگی زناشویی
نکاتی برای پایداری در زندگی زناشویی
کلا همه زوجین برای وارد شدن به زندگی مشترک احتیاج به آموزش مهارتهایی دارند. ارتباط با همسر مثل هر کار دیگری احتیاج به گرفتن دانش و مهارت دارد، بنابراین برای داشتن یک ازدواج موفق با خواندن کتابها، بهره گرفتن از آگاهی اشخاص با تجربه و مشاوره ازدواج استفاده کنید. در ادامه بعضی از قواعدی که باید به طور کلی رعایت شوند را آورده ایم:
مهمتر از همه صداقت
خانم ها برای اعتماد و درک متقابل در زندگی، ارزش زیادی قائل هستند. زمانی که شما دروغ می گویید، اعتماد او را از خودتان می گیرید. البته صداقت در مورد خانم ها هم صدق میکند و بسیار مهم است.
نگذارید اختلافات زناشویی پیچیده شود
در هر رابطه ای احتمال اختلاف عقیده و اختلاف سلیقه وجود دارد. درمان مناسب در این مدت می تواند باعث حفظ آرامش خانوادگی شود. چنانچه زوجین به دنبال سرزنش یکدیگر یا اثبات درست بودن آنها، هنگام اختلاف به دنبال راه حلی برای رفع مشکلات باشند، اختلافات زناشویی ادامه پیدا نخواهد کرد و به یک مشکل دشوار تبدیل نخواهد شد. این یکی از ویژگیهای های یک زندگی پایدار است.
قضاوت نکنید فقط میخواهد درک شود
یکی از مهارتهای لازم و با اهمیت در زندگی زناشویی این است که بتوانید احساسات خود را کنترل کنید. در خانوادههایی که همیشه بحث و دعوا وجود دارد، کنترل احساسات و هیجانات کار آنچنان راحتی نیست.
در این خانوادهها آن قدر بحث زیاد است که افراد خانواده را خسته میکند. از سویی سکوت هم دیگر جواب نمیدهد و در هر صورت مثل این است که آرامش از زندگی گرفته شده است. در این مرحله توصیه میشود که از بحث و سکوت اجتناب کرده و تنها تلاش کنید که یکدیگر را درک کرده و به احساسات طرف مقابلتان دست پیدا کنید. با این کار همسرتان هم یاد میگیرد تا به احساسی که شما دارید، اهمیت دهد.
با احترام تمام درد خود را بگویید
ریشه مشکلات زناشویی نوع نگاه دوطرف مشکل است. احترام به نگرش های یکدیگر ، با وجود اختلاف و اختلاف نظر ، به پایداری زندگی زناشویی کمک می کند. احترام به همسرتان در هر شرایطی ضروری است.
وجود تفاوت به معنای وجود مشکل نیست
بعضی از زوج ها، زمانی که وارد زندگی مشترک می شوند و به تفاوت ها پی میبرند، امکان دارد آن را به عنوان یک شکست برداشت کنند. آنها امکان دارد فکر کنند که این تفاوت ها به معنی پیدایش مشکلات زناشویی در آینده است. در صورتیکه تفاوت در سطوح مختلف، بین همه همسران وجود دارد.
تفکر مثبت داشتن
فضای مثبت، داشتن تفکر مثبت، تشویق همسر و خوش بینی، به شما در گرفتن نتیجه مثبت در تغییر رفتار خود و همسرتان کمک خواهد کرد. تفکر مثبت، رفتار مثبت و ایجاد فضای مثبت، به همسر شما کمک خواهد کرد تا او هم تغییرات مثبتی در رفتار و کردار خود به وجود بیاورد. ایجاد فضای منفی و زیاده روی در انتقاد و گلایه می تواند سبب جبهه گرفتن همسر و نتایج برعکس در تغییر رفتار شود.
مسئولیت زن و مرد در امور خانه و زندگی
نبود حس مسئولیت زن و مرد در امور خانه و زندگی یکی از عواملی هست که میتواند زندگی زناشویی را با تنش روبرو کند. برای همین هر یک از زوجین باید در حدود وظایفی که در روابط با خانواده به عهده دارند، احساس مسئولیت بکنند.
خودآگاهی را تمرین کنید
زمانی که وارد رابطه میشوید، اغلب تلاش میکنید هر آنچه از دستتان برمیآید، برای شادی طرف مقابل انجام دهید. مگر نه؟ جان کلام اینجاست، تا وقتی که ندانید خودتان از چه چیز شاد میشوید، نمیتوانید طرف مقابل را خوشحال کنید. بههمین علت باید به تمرین خودآگاهی بپردازید تا بدانید که خودتان از چه چیز لذت میبرید و خوشحال میشوید؛ همان کار را انجام دهید تا به شخصی تبدیل شوید که عشق زندگیتان لایق آن است.
از هم انتقاد نکنید؛ به هم راهحل بدهید
چنانچه در رابطهتان مشکلی به وجود آمد و همسرتان برای دریافت توصیه و راهنمایی پیش شما آمد، به او توصیههایی برای رفع مشکلش بدهید. برای کاری که انجام داده و سبب پیدایش مشکل شده، او را مورد سرزنش نکنید.
فاصله گاهی لازم است
گذراندن وقت با شریک زندگی به رشد رابطه کمک زیادی میکند، اما نباید فراموش کنید که برای دوام و ماندگاری یک رابطه، باید هرازچندگاهی فضا و زمان کافی دراختیار هم بگذارید. گاهی به حریم شخصی همدیگر احترام بگذارید تا طعم تنهایی را بچشید.
بگذارید در باهم بودنتان فاصله بیافتد. وقتی برای خود و تنهایی اختصاص دهید این کار سبب به وجود آمدن اعتماد و امنیت در شما میشود. شاید اگر به اصطلاح همیشه به یکدیگر بچسبید زود از یکدیگر خسته شوید؛ بنابراین وابسته به هم نباشید.
فرد خسته یا گرسنه زود از کوره در می رود
زمان و مکان مناسب را برای رفع مشکلات خود انتخاب کنید. زمانی که گرسنه هستید ، خسته یا عصبی هستید این کار را نکنید. به حالات همسر خود هم دقت کنید.
گردآوری: بخش زناشویی بیتوته