تا چه حد بايد به حرف‌هاي همسرمان گوش دهيم؟



گوش دادن به صحبت‌هاي همسر

گوش دادن به صحبت‌هاي همسرتان خيلي از اختلافات شما را حل مي‌كند.

 

گوش دادن به صحبت‌هاي همسرتان خيلي از اختلافات شما را حل مي‌كند. بعد از سال‌ها تجربه در زمينه مسايل زناشويي و حل اختلافات آن‌ها و حتي آماده‌سازي زوج‌هاي جوان براي يك زندگي مشترك، به اين نتيجه رسيدم كه مشكل اساسي زوج‌ها در اين است كه آن‌ها ياد نگرفته‌اند به صحبت‌هاي يكديگر گوش كنند...

شايد فكر كنيد دوران نامزدي بهترين دوران زندگي شما بوده است، ولي آيا مي‌دانيد چرا؟ بله، كاملا واضح است چون در اين دوران هر دوي شما با تمام وجود سعي مي‌كرديد به حرف‌هاي يكديگر گوش كنيد و بهترين رفتار را از خود نشان دهيد. ولي اكنون بعد از سال‌ها زندگي دچار گرفتاري‌هاي مالي، شغلي، اجتماعي و مسايل مربوط به فرزندان شده‌ايد و فرصت كافي براي يكديگر نداريد. يكي از عوامل بسيار مهم براي داشتن يك ازدواج موفق شنيدن و گوش دادن به صحبت‌هاي طرف مقابل است.

به اين مثال ساده توجه كنيد: خانمي از شوهرش مي‌خواهد كه آشغال‌ها را بيرون ببرد. اگر شوهر در همان لحظه به هر دليلي نخواهد اين كار را انجام دهد، بهترين كاري كه مي‌تواند بكند اين است كه پاسخ او را بدهد و بگويد: "همين الان مي‌خواهي اين كار را بكنم يا اگر چند دقيقه طول بكشد عيبي ندارد." همين تكنيك بسيار ساده، يعني تكرار سوال او و يا پاسخ دادن فوري به او باعث مي‌شود از بروز خيلي اختلافات جلوگيري شود. وقتي شوهر اين‌طور با همسرش برخورد مي‌كند به او نشان مي‌دهد كه براي حرف‌هاي او ارزش قايل است. درست است كه شوهر بالاخره آشغال‌ها را بيرون مي‌برد ولي در اصل به طور كاملا محترمانه هر موقع خودش بخواهد اين كار را انجام مي‌دهد. بنابراين اين‌گونه مسايل را مي‌توان تنها با گوش دادن و جواب فوري دادن به راحتي و بدون جر و بحث كردن حل كرد.

با تمام وجود به حرف‌هاي همسرتان توجه كنيد
خيلي از مواقع است كه وقتي همسرتان با شما صحبت مي‌كند، شما به جاي اين‌كه به او كاملا گوش دهيد به فكر اين هستيد كه چه پاسخي به او بدهيد و يا اين‌كه چگونه از خود دفاع كنيد. در اين حالت مغز شما در حال فكر كردن است و ممكن است وسط حرف او نيز بپريد و با عصبانيت بگوييد: "قبلا هم اين حرف‌ها را شنيده‌ام." و بعد شروع به جواب دادن و جر و بحث كردن كنيد. گوش دادن واقعي موقعي صورت مي‌گيرد كه شما به طرف مقابل‌تان علاقه داشته باشيد.

با گوش دادن براي او ارزش قايل مي‌شويد
اگر طرف مقابل‌مان در حال صحبت كردن باشد و ما مشغول انجام كاري باشيم، در اصل به گفته‌هاي او توجه نمي‌كنيم. شايد بگوييد من با گوش‌هايم كاملا حرف‌هاي او را مي‌شنوم و كارهايم را نيز انجام مي‌دهم ولي به راستي اين‌طور نيست و شما با تمام وجود صحبت‌هاي او را مي‌شنويد و براي او ارزشي قايل نمي‌شويد. وقتي در حال ظرف شستن، جارو زدن و روزنامه خواندن هستيد، نمي‌توانيد با تمركز كامل به صحبت‌هاي او گوش دهيد. همواره به خاطر داشته باشيد فردي كه در حال صحبت است، از شما انتظار دارد كاملا به او توجه كنيد و صحبت‌هاي او را جدي بگيريد.

گوش دادن مانند باز و بسته كردن شير آب نيست كه هر موقع دوست داشتيد گوش كنيد و هر موقع نخواستيد گفته‌هاي او را قطع كنيد و خودتان به صحبت كردن ادامه دهيد. شما بايد در درون خود حسي را به وجود آوريد كه نسبت به طرف مقابل‌تان علاقه‌مند شده و با اشتياق به صحبت‌هاي او گوش دهيد. همين اشتياق باعث مي‌شود كه به يكديگر نزديك‌تر و صميمي‌تر شويد. گوش دادن بدان معنا نيست كه اصلا اظهارنظر نكرده و عقايدتان را ابراز نكنيد. منظور اين است كه كاملا به طرف مقابل خود توجه كرده و با او احساس نزديكي و صميميت كنيد. در اين حالت طرف مقابل متوجه مي‌شود كه شما واقعا به او اهميت مي‌دهيد و براي او ارزش قايل هستيد.

گرچه شنونده واقعي بودن زياد هم آسان به نظر نمي‌آيد ولي با تمرين اين مهارت‌ها به تدريج مي‌توانيد در اين كار پيشرفت كنيد و از بودن در كنار همسرتان يك عمر لذت ببريد. حال كه ياد گرفتيد چگونه به صحبت‌هاي يكديگر گوش دهيد، احساس نزديكي بيشتري با همسرتان پيدا مي‌كنيد و احتمالا مي‌خواهيد بهترين دوست او نيز باشيد. بنابراين براي اين‌كه بهترين دوست همسرتان نيز باشيد، به اين توصيه‌هاي ارزشمند توجه كنيد:

احساس نزديكي بيشتر با همسر

با گوش دادن به صحبت های همسر ، برای او ارزش قايل مي‌شويد

 

با يكديگر بيشتر وقت بگذرانيد
دكتر اسمالي بعد از سال‌ها فعاليت در زمينه خانواده موفق بدين نتيجه رسيد خانواده‌هايي كه از رابطه خود كاملا راضي‌اند، افرادي هستند كه از كنار هم بودن لذت مي‌برند و سر خود را بيش از حد در بيرون از منزل گرم نمي‌كنند. گرچه همه افراد يك سري علايق شخصي دارند، ولي زن و شوهرهاي موفق بيشتر دوست دارند با هم وقت بگذرانند. دكتر اسمالي معتقد است گاهي اوقات رفتن به اردو و در چادر زندگي كردن براي زن و شوهرها بسيار مفيد است. زيرا آن‌ها ياد مي‌گيرند در شرايط سخت نيز از خود خلاقيت نشان دهند و كارها را به صورتي دوستانه با هم تقسيم كنند تا همه چيز به خوبي پيش رود.

مشكلات زندگي‌تان را با هم حل كنيد
همان‌طور كه دكتر اسمالي معتقد است: "هيچ كس دوست ندارد در زندگي دچار غم و غصه شود،" ولي اگر به اجبار در زندگي دچار بحران شديد، يكديگر را تنها نگذاريد و پشت هم باشيد. همين عمل باعث مي‌شود پايه‌هاي زندگي مشترك‌مان محكم‌تر بنا شود.

تصميم‌گيري‌هاي مهم زندگي‌تان را با هم انجام دهيد
هيچ‌گاه به تنهايي در موردي تصميم نگيريد. هر موقع هر دوي شما به توافق رسيديد، بعد آن را به اجرا درآوريد. اين مورد يكي از اصولي است كه در ازدواج موفق بسيار موثر است. همين امر باعث مي‌شود ارتباط بين زوجين عميق‌تر شود و يكديگر را بهتر درك كنند. بنابراين با يكديگر نزديك‌تر و صميمي‌تر خواهند شد.

با يكديگر شوخي كنيد
با يكديگر شوخي كنيد و طرف مقابل‌تان را بخندانيد. اگر به خاطر داشته باشيد در دوران نامزدي بيشتر اين كار را مي‌كرديد. سعي كنيد اين كار ساده را همواره در زندگي خود انجام دهيد.

براي او لطيفه تعريف كنيد و حرف‌هاي خنده‌دار بزنيد تا به هر دوي شما بيشتر خوش بگذرد و بيشتر به يكديگر علاقه‌مند شويد.

به تفاوت‌هاي شخصي‌تان توجه كنيد
شما و همسرتان با دو شخصيت و دو رفتار متفاوت با يكديگر ازدواج كرده‌ايد. شما مي‌توانيد با خواندن كتاب‌هايي در زمينه خانواده موفق متوجه اين‌گونه تفاوت‌هاي شخصي‌تان شويد و به جاي اين‌كه مرتب نقاط ضعف همسرتان را به رخ او بكشيد و در حال انتقام گرفتن از او باشيد، روي نقاط ضعف و قوت يكديگر كار كنيد و باعث پيشرفت و رشد شخصيتي‌تان شويد. تصور نكنيد تنها به دليل اين‌كه در كنار همسرتان هستيد و با او زندگي مي‌كنيد، بنابراين دوست او نيز هستيد. در زندگي مشترك بايد ياد بگيريد صبر داشته باشيد، همسرتان را درك كنيد و همواره با عشق و محبت با او برخورد كنيد تا به يك زندگي ايده‌آل دست يابيد.

 

منبع: مجله موفقیت
 



دانستنیهای قبل و بعد از ازدواج

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------