شش گام برای حل تعارض همسران
- مجموعه: کوچه پس کوچه های تفاهم
زوجهای زیادی نيستند كه این مطلب را تأیید کنند، اما تعارض در تمام ازدواجها به چشم میخورد. همه ما در این تعارضها سهیم هستیم و بیشتر این ناسازگاریها جنبه خوشایندی هم ندارند. احتمالاً هر کدام از ما میتوانیم کتابی در مورد کارهایی که همسرمان نباید انجام دهد بنویسیم!
با دو آدم خودخواه، با پیشینه و شخصیتهای متفاوت شروع میکنیم. هر کدام از اینها عادتهای بد و خصوصیتهای ویژه خود را نیز دارند. هر کدام هم از همسرشان انتظاراتی دارند که وقتی برآورده نمیشوند وی را محاکمه میکنند. تبریک میگویم، شما به یک تعارض اجتنابناپذیر دست یافتهاید.
اگر فرض کنیم هر ازدواجی کشمکشهای خاص خود را خواهد داشت، سؤالی که مطرح میشود این است که حال چگونه باید با این کشمکشها کنار آمد؟ اگر شیوه درستی برای رفع تعارضات پیش رو در نظر نگيريد، این مسئله به احساس تنهایی شما و همسرتان منجر خواهد شد.
گام اول: حل تعارض نیاز به دانش، پذیرش و تعدیل تفاوتها دارد
یکی از علتهاي بروز تعارض در ازدواج این است که همسران به مسائل مختلفی علاقه نشان میدهند. عجیب است، اما خیلی انسانها جذب کسانی میشوند که علاقهمندیهای متفاوتی نسبت به آنها دارند. اصلاً به همین دلیل است که با وی ازدواج کردهاید؛ خواستهاید جنبههایی را به زندگی خود اضافه کنید که پیش از این وجود نداشتهاند. اما مدتی که از ازدواج میگذرد این جاذبهها به دافعه تبدیل میشوند و بحثها در مورد مسائل کوچک و بزرگ شروع میشوند. شاید از اینکه با این همه تفاوت و اختلاف چگونه جذب یکدیگر شدهاید تعجب کنید.
بسیار مهم است این تفاوتها را درک کنید، بپذیرید و سپس تلاش کنید آنها را به تعادل برسانید. همانطور که آدم، حوا را هدیه الهی دانست شما نیز همسرتان را هدیهای از جانب خداوند بدانید. هدیهای که هنوز یاد نگرفتهاید چگونه قرار است شما را کامل کند.
گام دوم: غلبه بر خودخواهی، پیشنیاز حل تعارض
تمام تفاوتهای ما در ازدواج بزرگنمایی میشوند زیرا در ازدواج بزرگترین منبع بروز تعارضات در دسترس قرار میگیرد؛ خودخواهی. زن و مردی که پس از ازدواج نیز تنها خواستههای خود را دنبال کنند و راه خود را بروند نمیتوانند انتظار داشته باشند به یگانگی که خداوند وعده آن را داده است برسند. خب برای دست برداشتن از خودخواهی چه باید کرد؟ کار آسانی نیست اما کافی است تا اولویتهای همسرتان را بر اولویتهای خودتان ترجیح دهید. اگر هر دوي همسران این دستورالعمل را در پیش بگیرد زندگی شیرین میشود و حجم تعارضات بسیار کاهش مییابد.
گام سوم: شما قدم اول را برای حل تعارض بردارید
منتظر نمانید همسرتان اولین گام را برای حل تعارض بردارد. سعی کنید در این کار از او سبقت بگیرید. تلاش کنید تا اولین فردی باشید که عصبانیت و تلخی رفتار خود را کنار میگذارد. در هر شرایطی دوستی خود با همسرتان را حفظ کنید. اجازه ندهید تعارضات موجب شوند از کسی که برای او ارزش زیادی قائل هستید دور شويد.
گام چهارم: حل تعارض نیازمند ابراز عشق است
این جمله طلایی را به خاطر داشته باشید: «آنکه دوست خوبی در کنار خود دارد از وجود آئینه بینیاز است». همسرانی احساس خوشبختی میکنند که برای یکدیگر دوستان خوبی باشند، به یکدیگر گوش دهند، یکدیگر را درک کنند و برای حل تعارضات به وجود آمده تلاش کنند. انجام این کارها موجب میشود عشق در زندگی جریان یابد. پیشنیاز انجام این اقدامات تواضع، ادب، صبر و مهربانی است.
گام پنجم: حل تعارض نیازمند گذشت است
هر چقدر هم که انسانها تلاش کنند تا به یکدیگر عشق بورزند باز هم گاهی دچار اشتباه میشوند و این اشتباهات طرف مقابل را میرنجاند. تنها مرهم برای او که مرتکب اشتباه شده، بخشش از طرف همسر است. کلید یک ازدواج شاد و پایدار، طلب بخشش و پذیرفتن آن است. بخشش یعنی این که خشم را فراموش کنیم و تنبیه طرف مقابل را از یاد ببریم.
گام ششم: جواب بدی را با خوبی بدهیم
آیا میتوانید کار بد همسرتان را بدون تلافی کردن از یاد ببرید؟ کار سادهای نیست، اما بسیار مفید است. تلاش کنید کار بد وی را با نیکی جواب دهید. اما کار نیک به چه معناست؟ هنگامی که میخواهید برایش شرح دهید چرا از رفتار او آزرده خاطر شدهاید، با احترام صحبت کنید و توهین نکنید.
در نهایت اینکه اگر به معنای واقعی به دنبال صلح و آشتی باشید به آن خواهید رسید و به جای فرو رفتن در لاک تنهایی خویش به یگانگی دست خواهید یافت.
منبع:سایت باشگاه همسران جوان