تاثیر طلاق بر فرزند پسر: آیا برای پسرها سخت تر است؟



تاثیر طلاق در ازدواج فرزندان, بررسی تاثیر طلاق بر فرزندان پسر, تاثیر جدایی والدین بر روحیه پسران

تاثیرات طلاق بر پسران

 

طلاق چه آثاری بر فرزندان پسر دارد؟ 

تاثیر طلاق بر فرزند پسر شاید کمتر از فرزند دختر باشد ولی طلاق والدین می تواند آسیب های جدی و بلند مدت تری از نظر روحی بر فرزندان پسر بگذارد. 

شاید تصور کنید طلاق والدین تاثیر چندانی بر فرزندان پسر ندارد ولی با وجودی که پسران به اندازه دختران احساساتی نیستند ، طلاق والدین ضربه روحی بسیار بزرگی برایشان محسوب می شود ، با وجودی که پسران واکنش کمتری در ظاهر نسبت به طلاق والدین نشان میدهند ولی آسیب های روانی متعددی بر آنها وارد می شود.

 

طلاق والدین در سنین نوجوانی احتمال بروز رفتار های نامناسب و پر خطر در پسران را افزایش می دهد از جمله :

روابط جنسی پر خطر ، درگیری های خشونت آمیز ، اعتیاد ، سوءمصرف مواد مخدر و الکل ، رفتارهای بزهکارانه و غیره . 

 

برای کاهش تاثیر طلاق بر فرزندان توصیه  می شود که درگیری ها و بحث هایتان را در حضور آن ها انجام ندهید و بعد از طلاق ، ارتباط فرزند را با هر دو والد و خانواده هایشان حفظ کنید و از والد دیگر جلوی فرزندتان بدگویی نکنید و به او نشان دهید در هر صورت پدر و مادر خانواده او محسوب می شوند و حتی بعد از طلاق از او حمایت می کنند. 

 

به او اطمینان دهید که هیچ تقصیری در طلاق شما نداشته و نباید خودش را از این بابت سرزنش کند. 

برنامه منظم برای قرار ملاقات با والدین که حضانت او را بر عهده ندارد بگذارید و فرزندتان را از او دور نکنید. 

 

تفاوت واکنش پسران و دختران نسبت به طلاق والدین

پسران بیشتر از دختران دچار افسردگی می شوند به خصوص اگر نتواند با هر دو والدینش وقت بگذراند. 

پسران بیشتر از دختران به خاطر از هم پاشیدن خانواده خودشان را سرزنش می کنند. 

پسرانی که با مادرشان زندگی میکنند بعد از مدتی احساساتشان را پنهان می کنند تا ظاهر مردانه تری داشته باشند.

پسران به دلیل خشمی که از پدر و مادر پیدا می کنند بیشتر تمایل به دوری از خانه پیدا میکند.

 

پسران به دلیل احساس مسئولیت بیش از حد میخواهند  از مادر مراقبت کنند. 

پسری که با مادرش زندگی میکند در صورت افت سطح رفاه استرس بیشتری را از نظر مالی تجربه می کند.

احساس مسئولیت پذیری کمتری در قبال خانواده احساس میکنند. 

از جمع هسالان فاصله گرفته و تبدیل به فردی گوشه گیر و پریشان می شوند.

 

تاثیر طلاق بر فرزند پسر

بر اساس تحقیقات انجام شده ، طلاق والدین تغییر زیادی بر رشد روانی پسران جوان ایجاد می کند و عزت نفس و سلامت روانی او را تحلیل می برد به خصوص اگر والدین قبل از طلاق درگیری های زیادی داشته باشند. 

 

پسران کمتر از 7 سال بعد از طلاق والدین تبدیل به کودکانی وابسته ، مظلوم ، پرخاشگر و بدبین می شوند که معمولا این حالت ها بعد از یک سال بهبود پیدا میکند. 

احتمال خشم ، افت تحصیلی ، فرار کردن و پرخاشگری بعد از طلاق در پسران بیشتر از دختران است. 

به طور کلی میتواند گفت تاثیر طلاق بر فرزند پسر میتوانید به شکل های زیر نمایان شود :

 

آسیب های مخرب طلاق بر پسران, آسیب های پسران طلاق, تاثیر طلاق بر فرزند پسر

تاثیر طلاق والدین بر روی فرزندان پسر

 

از دست دادن پدر بعد از طلاق

براساس تحقیقات انجام شده ، از دست دادن پدر میتواند تاثیر منفی زیادی روی پسران بگذارد. پسرانی که با مادرشان زندگی میکنند معمولا بعد از چند سال ، رابطه و تماس منظم با پدرشان را ، از دست می دهند. 

 

از دست دادن پدر میتواند بر رشد، سازگاری و تعادل پسران تاثیر بگذارید. 

پسران به خصوص در سنین نوجوانی نیاز به ارتباط دائم با پدرشان دارند تا بتوانند مهارت های اجتماعی وزندگی را از پدر بیاموزند و سازگاری بیشتری با طلاق بدست بیاورند. 

نادیده گرفتن نقش پدر در تربیت فرزند پسر ، آسیب های طلاق را تشدید میکند. 

 

اختلالات جسمی پسران بعد از طلاق

پسران بعد از طلاق دچار اختلالات خواب از جمله وحشت شبانه و کابوس می شوند. 

گاهی اوقات دچار پرخوری استرسی شده  و چاق می شوند. 

 

آسیب های مخرب طلاق بر پسران, آسیب های پسران طلاق, تاثیر طلاق بر فرزند پسر

آسیب های مخرب طلاق بر پسران

 

اختلالات روانی پسران بعد از طلاق

پسران احساسات ناراحت کننده خود را بعد از طلاق بیشتر سرکوب میکنند که همین امر باعث افزایش عصبانیت و پرخاشگری در آنها می شود. 

یکی از شایع ترین اختلالات روانی که بعد از طلاق در پسران دیده می شود وسواس فکری عملی است که در کودکان به شکل آزار دهنده ای بروز می کند. این اختلال باعث می شود کودک دچار افکار تکراری و ناراحت کننده ای شود که مدام خودش را به خاطر جدایی والدین سرزنش کند. 

 

در پسرانی که به خاطر طلاق یکی از والدینشان را از دست می دهند  ، اختلال افسردگی شایع است. این کودکان احساس لذت و خوشحالی را از دست می دهند و ممکن است دچار بی اشتهایی یا پرخوری ، کم خوابی یا پرخوابی شوند.

 

افسردگی در پسران طلاق گاهی خودش را به شکل پرخاشگری یا دردهای جسمی بدون علت نشان میدهد. 

سایر اختلالاتی که در فرزندان طلاق دیده می شود عبارتند از :

اختلال اضطراب ، احساس ترس ، نگرانی و تشویش . 

 

تاثیر طلاق بر کودکان پسر, تاثیر طلاق در روند رشد کودکان پسر, تاثیر طلاق والدین بر روی فرزندان پسر

تاثیر جدایی والدین بر روحیه پسران

 

افت تحصیلی فرزندان پسر بعد از طلاق

پسران بعد از طلاق ممکن است با افت تحصیلی روبرو شده ، از مدرسه فرار کنند یا با همکلاسی هایشان درگیر شوند. معمولا طلاق والدین باعث کاهش علاقه پسران به تحصیل شده و در برخی موارد منجر به ترک تحصیل می شود و روی انتخاب شغلش در آینده تاثیر منفی بگذارد. 

 

تاثیر طلاق بر ازدواج فرزند پسر

پسرانی که شاهد فروپاشی خانواده بوده اند معمولا از ازدواج و تشکیل خانواده یا درگیر شدن احساساتشان ترس دارند. آنها می ترسند ازدواج اشتباهی را تجربه کنند یا ممکن است به دلیل سابقه طلاق والدین از سوی دختر یا خانواده اش پاسخ منفی بگیرند.

 

پسرانی که فرزند طلاق هستند به احتمال 30 درصد بیشتر از همسرشان جدا می شوند. شاید علت این مشکل به این دلیل باشد که نیاموخته اند چطور روابط محکمی با همسرشان داشته باشند و مسئولیتها و امور مالی را با همسرشان به اشتراک بگذارند. 

 

تاثیر ازدواج مجدد بر فرزند پسر

ازدواج مجدد بلافاصله بعد از جدایی میتواند باعث تشدید تنش و استرس در فرزند پسر شود با این حال پذیرش پسران نسبت به ازدواج مجدد والدین نسبت به دختران بهتر است و سازگاری بیشتری نشان می دهند.

 

ولی توصیه می شود والدین قبل از ازدواج مجدد شرایط را به درستی بررسی کنند و ابتدا نیاز فرزندشان به حفظ آرامش و اطمینان را برآورده کنند. 

به او نزدیک شوند و نظرش را جویا شوند و به سوالاتش پاسخ دهند تا مشکل حل نشده ای در ذهنش باقی نماند. شروع یک زندگی جدید بدون حل کردن مشکلات قبلی میتواند زندگی  جدیدتان را وارد بحران کند. 

 

تاثیر طلاق در ازدواج فرزندان, بررسی تاثیر طلاق بر فرزندان پسر, تاثیر جدایی والدین بر روحیه پسران

کاهش آسیب های طلاق بر فرزندان پسر

 

راه های کاهش تاثیر طلاق بر فرزند پسر

رفتار والدین ، قبل و بعد از طلاق تاثیر زیادی بر کاهش آسیب های طلاق و میزان سازگاری فرزندن با این بحران می شود.  در ادامه چند راهکار برای کاهش آثار منفی طلاق بر فرزند پسر را با شما در میان می گذاریم :

 

در مورد احساسات پسرتان صحبت کنید : پسران برای این که مانند یک مرد به نظر برسند سعی میکنند احساساتشان را پنهان کنند تا از والدینشان محافظت کنند به همین دلیل در مورد غم ها و نگرانی هایشان صحبت نمی کنند یا ممکن است با رفتار نادرست این احساسات را بروز دهند. اگر میخواهید پسرتان از نظر روحی کمتر تحت فشار قرار بگیرد به او نشان دهید که برای گوشت دادن به صحبت ها و درد دل هایش وقت دارید و به احساساتش اهمیت می دهید. 

 

نگرشتان را به طلاق تغییر دهید : نوع نگرشتان به طلاق میتواند تاثیر مستقیم بر فرزندتان داشته باشد. اگر خودتان را در جایگاه قربانی قرار دهید و دنبال مقصر بگردید ، پسرتان هم از  شما یاد گرفته و خودش را مقصر می بیند و شروع به خودسرزنشگری میکند ولی اگر با این چالش و تغییر بزرگ در زندگتان روبرو شوید و آن را بپذیرید و تلاش کنید زندگی جدید و سالمی را شروع کنید پسرتان هم مانند شما رفتار خواهد کرد. 

 

با غم و اندوهتان کنار بیایید : غصه خوردن و ناراحت ماندن بعد از طلاق تا مدت کوتاهی طبیعی است ولی نباید بگذارید ادامه دار شود و شما را از ادامه زندگی و حرکت رو به جلو محروم  کند.ناراحتی شما باعث می شود پسرتان هم نتواند با غم و اندوهش کنار بیاید.  اگر شما با اندوه خودتان کنار بیایید و سعی در بهبود زندگی خودتان داشته باشید  با مثبت اندیشی به زندگی ادامه دهید، پسرتان هم مانند شما قوی و قدرتمند عمل خواهد کرد. 

 

احساسات پسرتان را سرکوب نکنید : شما نمیتوانید احساسات ناخوشایند پسرتان را در مقابل طلاقتان تغییر بدهید یا مانع از بروزشان شوید . اصرار شما به این کار فقط باعث سرکوب احساسات او می شود ونمیتواند پاسخ درستی به او بدهد. شما باید از احساساتش حمایت کنید و اورا درک نمایید.

 

از همسر سابقتان بدگویی نکنید : ناراحتی شما از همسر سابقتان نباید باعث شود او را در مقابل پسرتان تخریب کنید ، بدگویی از همسر سابق باعث می شود او نسبت به هر دوی شما بی اعتماد و دلسرد شود و خودش را از شما دور کند. او باید بداند پدر و مادرش هر دو انسان های خوبی هستند که فقط انتخاب اشتباهی داشته اند و نتوانستند با هم کنار بیایند . نباید اجازه دهید که تفاوت ها و اختلافات شما دو نفر تاثیر مخربی بر روحیه پسرتان بگذارد. 

 

حمایت مالی و عاطفی : هر چند پسرتان با شما زندگی نکند باید بداند از حمایت مالی و عاطفی شما برخوردار است. با او در تماس باشید ، به دیدنش بروید و مشکلات مالی اش را درست مانند زمانی که کنار شما زندگی می کرد ، تامین کنید. نباید اجازه دهید مشکلات مالی تاثیر منفی بر رشد پسرتان بگذارد. 

 

مراقب پسر نوجوانتان باشید : تاثیر طلاق بر پسران نوجوان شدیدتر است ، باید به طور نامحسوس از روابط پسر نوجوانتان اطلاع داشته باشید و با برقراری روابط دوستانه با او مانع از گرفتار شدنش در روابط پرخطر و سو مصرف مواد شوید. البته مراقب باشید که مانند کودک با او رفتار نکنید و غرورش را جریحه دار نکنید و برعکس به جای نزدیک شدن او را از خودتان دور نکنید. 

 

گردآوری : بخش زناشویی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------