روابط فرازناشویی چیست و علل آن چیست؟
- مجموعه: کوچه پس کوچه های تفاهم
همه چیز درباره روابط فرازناشویی
خیانت یا روابط فرازناشویی چیست؟
خیانت یا روابط فرازناشویی به معنای رفتارهای جنسی و غیرجنسی ( مانند بیان احساسات و افکار) با شخصی غیر از همسر همراه با مخفی کاری هایی است که با انتظاراتی که از رابطه زن و شوهر میرود مغایرت دارد. در یک پژوهش از پاسخ دهندگان سوال شد که بنظر آن ها ازدواج یعنی چه؟
اکثر آنان جواب دادند که ازدواج یعنی متعهد بودن و وفادار بودن به شریک زندگی. با این حال می دانیم که اعتقاد به یک عمل اخلاقی، برابر با انجام به آن عمل اخلاقی نیست. خیانت برای هر دو جنس می تواند ویران ساز و اسیب زا باشد. اکثر متخصصان ازدواج و مشاوره خانواده معتقد هستند لحظه ای که افراد به خیانت همسر خود پی می برند، در حال تجربه تلخ ترین رویداد زندگی خویش هستند.
رابطه فرازناشویی یا خیانت چه عللی دارد؟
در وهله نخست، خیانت به همسر و رابطه فرازناشویی و دوستی با شخص متاهل از فقدان اخلاق در جامعه سرچشمه می گیرد. چنانچه اشخاص صرف نظر از اینکه مذهبی باشند یا غیرمذهبی، به اخلاق پایبند باشند در روابط خود احتیاط بیشتری می کنند و رابطه با متاهل( چه مرد و چه زن) را یک تابو می داند. متأسفانه افول اخلاقی جوامع منجر به رابطه های این چنینی شده است.
دومین دلیل آن عدم ارضای نیازها از سوی شریک زندگی است. متأسفانه در جامعه ما دختران و پسران پیش از بلوغ شخصیتی و عقلی و بدون آموختن اموری مثل همسرداری و مهارت های جنسی و عاطفی ازدواج می کنند و عموما یا در انتخاب خویش دچار اشتباه میشوند و یا در رفتار خود با همسر.
به ویژه عدم اگاهی در باب امور عاطفی و جنسی منجر به خیانت طرف مقابل است. از نظر علم روانشناسی مردان به رابطه جنسی اهمیت بیشتری میدهند و در این زمینه حساسیت بیشتری دارند منتها همین مردان از نیازهای جنسی زنان و تفاوت نیازهای این دو اگاهی ندارند و همین امر باعث می شود تا رابطه جنسی و عاطفی ایشان با همسرشان افت کند.
خانم ها به امور عاطفی اهمیت بیشتری میدهند منتها توانایی تامین نیازهای عاطفی همسرشان را ندارند. هنوز بسياري از خانم ها و آقانایان نمی دانند که احتیاج خانم ها، محبّت و احتیاج آقایان، اقتدار است. هنگامی که اشخاص از نیازهای هم خبر ندارند قاعدتاً نمی توانند نیازهای هم را درست برآورده کنند.
سومین دلیل که بیشتر در مردها وجود دارد تنوع طلبی ناشی از عقده های بچگی است. شخص در بچگی از نظر عاطفی تحت فشار بوده و محبّت کافی دریافت نکرده و اینک در بزرگ سالی این نقص را از طريق تنوع طلبی جنسی برطرف می کند. به همین علت است که اشخاص حتی در ازدواجی که با شوق و ذوق خودشان شکل گرفته بعد از مدتی به طرف خیانت می روند.
رابطه فرازناشویی یا خیانت
دلیل بعدی آموزشهای اشتباه رسانه هاست. در فیلم ها و رسانه های جمعی به ویژه در فیلم های ماهواره ای این امور بسیار عادی نمایش داده می شود.
البته هیجان طلبی بعضی افراد را هم باید درنظر گرفت. بعضی افراد اصولا ماجراجو و هیجان طلب هستند و دائم به دنبال امتحان مسائل جدید و ارتباطات جدید هستند. این اشخاص باید تلاش کنند هوش هیجانی و مهارتهای اجتماعی خویش را افزایش دهند و در جهت بهبود زندگی قدم بردارند.
نهایتاً اینکه اصولا در جامعه ما کسی به فکر اصلاح خویش نیست مدام اشخاص دنبال این هستند که انگشت اتهام به سمت افراد دیگر ببرند. دختران و پسران مجردی که سمت متاهل میروند می گویند همسر طرف مقصر است و خودشان را فریب میدهند یا همسرانی که دچار مشکل میشوند و یا دچار طلاق عاطفی میشوند به جای تصحیح رابطه و زندگی مشترک شان دنبال زنگ تفریح و رابطه فرازناشویی می روند.
علامت های شخص پشیمان از روابط فرازناشویی
فراموش نکنید که در خصوص ارتباطات نمی توان یک نسخه کلی پیچید، پس در صورت وجود یا عدم وجود شرایط زیر نه خيلي امیدوار شوید و نه ناامید؛ بلکه با برداشتن گام های درست آينده ای بهتر بسازید. در این جا به ویژگی های افرادی که احتمال موفق شدنشان در بهبود رابطه بعد از خیانت زیاد است، اشاره نموده ایم:
- افراد پشیمان حالت دفاعی ندارند.
- علل خیانت خود را بدون ترس از سرزنش همسرشان بررسی می کنند.
- همه جانبه از نفر سوم جدا می شوند.
- بخاطر خیانت خود پشیمان هستند و پشیمانی خویش را ابراز می کنند.
- تلاش در عذر خواهی و جبران کارشان دارند.
- با حوصله گوش میدهند و رنج همسر خود را تائید می کنند.
- به مدت زمان درخواستی همسرشان برای فکر کردن و بهبودی احترام می گذارند.
- به همسرشان در مورد عشق و تعهد خویش قوت قلب می دهند.
- با افرادی که در حفظ راز خیانت و پنهان کاری به آن ها کمک نموده اند صمیمی نمی مانند.
- خاطرات تلخ مربوط به خیانت را دور می ریزند.
- آسیب های وارد شده به همسر و فرزندانشان که ناشی از ارتباطات فرازناشویی است را کمرنگ نشان نمی دهند و در صدد جبران آن بر می آیند.
خیانت چه عواقبی برای زندگی زناشویی دارد؟
خیانت زوجین اسیب زيادي به عواطف و حتی عزت نفس اشخاص می زند. شخص با مشاهده خیانت از طرف همسرش به نحوی دچار کاهش اعتماد به نفس، از دست رفتن احساس خود ارزشمندی، تزلزل عاطفی و بی اعتمادی می شود.
بعضی از ديگر پیامدهای رابطه فرازناشویی عبارتند از:
- مقایسه همسر با معشوق
- سرد شدن زندگی زناشویی
- بسته شدن راههای اصلاح زندگی زناشویی
- از بین رفتن اعتماد بین زوج
- بی آبرویی و رسوايي
- از بین رفتن ارامش روانی شخص خیانت کار و ترس از رسوايي یا باج خواهی
- بیماری های مقاربتی
- بیماری های روانی
راهکارهای زیر را برای جلوگیری از خیانت همسر فراموش نکنید:
- یکدیگر را هر روز لمس کنید.
- حداقل یک شب در ماه با هم یک شب عاشقانه بسازید.
- زندگی مشترک باید طبق علائق و سلیقه دونفره باشد.
- با هم ارتباط دوستانه داشته باشید و سرگرمی های جالبی ایجاد کنید.
- اجازه ندهید رابطه شما دچار التهاب شود و ناراحتی های شما ماندگار شوند. راهکارهای حل تعارض در رابطه را یاد بگیرید.
- در مورد وقایع روز، برنامه ها و احساسات شخصیتان با همسرتان صحبت کنید. صحبت کردن در مورد چیزهای کوچک هم مهم است.
- از یکدیگر حمایت کنید.
- به یکدیگر احترام بگذارید.
- مدام تلاش کنید ناراحتی ها را سریع حل و فصل کنید. معذرت خواستن راهکار خوبی برای ترميم رابطه است.
گردآوری: بخش زناشویی بیتوته