روز جهانی آسم چه روزی است؟



روز جهانی آسم ,بزرگداشت روز جهانی آسم ,روز جهانی آسم و آلرژی

بزرگداشت روز جهانی آسم

 

روز جهانی آسم

با توجه به افزایش زیاد بیماری آسم در دنیا و شیوع روز افزون این بیماری و عوامل خطر آن، GINA (اعتلاف جهانی علیه بیماری آسم) نخستین سه‌شنبه‌ماه«می» را به منظور افزایش دانش عمومی درباره بیماری آسم و عوامل‌خطر آن به عنوان روز جهانی آسم نامگذاری نموده است.

گرامیداشت روز جهانی آسم

آسم از جمله بیماری‌های رایجی است که برای همه گروه‌های سنی از شیرخوارگی تا پیری مشکلات بسیاری را به وجود آورده است. در حال حاضر در حدود 300 میلیون نفر در همه جهان از این بیماری رنج می‌برند و در طول 20 سال اخیر این بیماری در بین گروه‌های سنی گوناگون، به ویژه کودکان افزایش زیادی داشته است.

 

هر چند  آلرژی بیماری خطرناکی نیست، می‌تواند مشکلات زیادی را برای بیماران و هزینه بسیاری را برای جامعه به وجود آورده است و کلا کنترل آسم در عین سادگی نیاز همیشگی به کنترل و پیگیری دارد، که امکان دارد سال‌ها طول بکشد.

 

روز جهانی آسم ,بزرگداشت روز جهانی آسم ,روز جهانی آسم چه روزی است

روز جهانی آسم

 

امروزه به علت تغییر سبک زندگی از روش زندگی روستایی به شهری در دنیای امروز، شاهد رشد بیماری‌های غیرواگیر و مزمن مانند آسم و آلرژی نسبت به گذشته هستیم. از دهه 70 میلادی به بعد این افزایش در کشورهای رشد یافته به طور کامل مشخص است، به گونه ای که هرساله میان 5 تا 7 درصد به میزان شیوع آسم اضافه می‌شود.

 

آسم دهمین عامل عمر از دست رفته در ایران شناخته شده است. کشور ما از نظر شیوع آسم جزء کشورهای میانه دنیا به حساب می آید ولی موضوع مهم این است که این بیماری رایج ترین بیماری مزمن در کشور است. آمار شیوع آسم در کشور ما هم به سوی رشد است به گونه ای که این میزان میان 5 تا 15 درصد در کشور می‌رسد، به عبارت دیگر چیزی در حدود 5/6 میلیون نفر در ایران مبتلا به آسم هستند.

 

البته این آمار در کشورهای دیگر جهان فرق دارد، مثلا در کشورهای آفریقایی میزان شیوع آسم در حدود یک درصد و در کشورهای اقیانوسیه به 35 درصد می‌رسد. چیزی که نباید از یاد برد این نکته است که بیماری آسم، بیماری مهمی است که امکان دارد سبب ناتوانی افراد بشود به گونه ای که هم اکنون میان کل بیماریهای شایع در جهان رتبه 25 را از لحاظ سالهای‌ از دست رفته عمر (ناتوانی ناشی از بیماری) را دارد و سالانه بیش از 15 میلیون نفر در جهان به همین دلیل دچار از کارافتادگی می‌شوند.

 

گردآوری: بخش فرهنگ و هنر بیتوته

 

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------