چرا قبل از پریود صورتم جوش می زند؟



گاهی جوش های پوستی سوال برانگیزند، از جمله جوش های قبل از پریودی

 

جوش زدن صورت در برخی دخترها و پسرها در سنین بلوغ طبیعی است و مربوط به تغییرات هورمونی است، اما گاهی جوش های پوستی سوال برانگیزند، از جمله جوش های قبل از پریودی که در ادامه به بررسی آن پرداخته می شود

 

علت جوش های قبل از قاعدگی چیست؟

عفونت، شایع ترین علت بروز جوش است. واکنش های آلرژیک، واکنش های دارویی و شرایط پیچیده ایمنی هم ممکن است باعث بروز جوش شود. این جوش ها ممکن است به صورت گذرا و از زمانی به زمان دیگر قابل بازگشت باشد. برخی از جوش ها ممکن است بر اثر مصرف مواد غذایی خاص یا مواد آلرژی زا ایجاد شود.بعضی از جوش ها به صورت فصلی ظاهر می‌شود. 

 

جوش های عفونی معمولا در دوران قاعدگی ایجاد و باعث آسیب پوستی می شود. ممکن است در دوران قاعدگی، جوش ها بیشتر شود و رشد و تکثیر یابد. در این دوران، جوش ها ممکن است پارگی داشته باشد. متخصص پوست می تواند این جوش ها را تشخیص و با معاینه مناسب، روش درمان را ارائه دهد. معمولا برای حذف جوش ها، می توان از درمان های خانگی استفاده کرد یا آن ها را با لیزر سوزاند.

  

جوش های قرمز

برخی زنان قبل از پریودی و با نزدیک شدن به این دوره جوش های قرمز پوستی دارند. دلیل بروز این جوش ها، این است که معمولا پیش از شروع دوران قاعدگی، هورمون های استروژن و پروژسترون کم می شود.دوران‌قاعدگی از طریق غده هیپوتالاموس کنترل و تنظیم می شود. زمانی که این غده فعالیت می کند، غده هیپوفیز در مغز هورمونی را برای تولید استروژن تحریک می کند.غده هیپوتالاموس ممکن است بر اثر عواملی مانند تغییرات آب و هوایی، استرس و کاهش وزن، باعث بروز اختلالات دوران قاعدگی شود. 

 

به این ترتیب باید گفت معمولا چند روز قبل ، سطح هورمون پروژسترون کاهش پیدا می کند و بروز جوش در صورت و بدن عادی است.علت بروز جوش های قرمز معمولا کاهش هورمون ها و گاهی هم دلایل ژنتیکی است که برخی از زنان به این تغییرات واکنش نشان می دهند.

 

برخی زنان قبل از پریودی و با نزدیک شدن به این دوره جوش های قرمز پوستی دارند

 

قاعده نشدن و جوش صورت

گاهی اوقات با تاخیر زمان قاعدگی، جوش هایی روی پوست بدن و صورت ظاهر می شود. علت بروز این جوش ها در واقع عقب افتادن دوران قاعدگی به دلیل نوسانات هورمونی است. همراه با تغییرات هورمونی، این جوش ها ظاهر می شود.

  

جوش دوران بارداری

این جوش ها عمدتا به دلیل افزایش سطح هورمون ها در اوایل بارداری بروز می کند. در حقیقت افزایش هورمون ها می تواند باعث تجمع چربی در سطح پوست و بروز آکنه شود. البته ممکن است این جوش ها تا اواخر دوران بارداری روی سطح پوست باقی بماند.گاهی نیز استفاده از داروها در دوران بارداری می تواند سبب بروز جوش و آکنه شود.

 

بهتر است انواع جوش ها در دوران بارداری به سرعت درمان شود.به طور کلی ممکن است جوش در دوران بارداری سبب تحریک بیشتر و همچنین ایجاد ظاهری ناخوشایند شود. طبق تحقیقات می توان گفت برای درمان این نوع جوش ها در دوران بارداری، می توان از داروهای موضعی استفاده کرد. توصیه می شود برای درمان جوش ها حتما با پزشک متخصص مشورت شودزیرا برخی داروها ممکن است برای سلامت جنین خطرناک و مشکلاتی برای مادر و جنین به همراه داشته باشد.

 

با مراجعه به پزشک متخصص پوست می توانید از داروهای خوراکی یا پماد های مخصوص استفاده کنید. برخی از این داروها شامل رتینوئید ها و اسید سالیسیلیک است.برخی از انواع پمادها هم در درمان موضعی جوش ها موثر است. همچنین با یک رژیم غذایی مناسب می توانید از بروز این جوش ها جلوگیری کنید.

 

منبع : khorasannews.com

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------