خال گوشتی و راههای از بین بردن آن
- مجموعه: سلامت پوست
خال گوشتی
خالهای گوشتی زائدههای بر روی پوست هستند که اغلب کوچک، قهوهای رنگ و بدون درد میباشند این خالها در نواحی مختلف پوست ظاهر میشوند. در اصطلاح علمی به زائده های گوشتی آکروکوردون گفته میشود و در زنان و مردان به یک میزان شایع است.
انواع خال های گوشتی
خالهای گوشتی مادرزادی که بیشتر به رنگ قهوهای و یا مشکی دیده میشوند و در بدو تولد و یا مدت کمی پس از تولد بر روی پوست افراد ایجاد می شوند اکثر افراد بدون داشتن هیچ گونه خال گوشتی به دنیا میآیند، اما در طول زندگی خود به این دسته از خالها مبتلا میشوند.
علت بروز خال گوشتی
زائدههای گوشتی یا خال های گوشتی به دلیل تجمع رگهای خونی و کلاژن در بخشهای ضخیمتر پوست ایجاد میشوند.
عوامل شایع خالهای گوشتی عبارتند از:
- علل ژنتیکی
- اشعه ماورای بنفش یا UV
- افزایش سن
- بارداری
- بیماریهایی همچون دیابت
• خال های گوشتی معمولا بی ضررند، اما به ندرت می توانند سرطانی باشند و مشکلاتی را ایجاد کنند. بنابر این بهتر است در صورت مشاهده هر گونه تغییر از جمله تغییر رنگ، تغییر سایز، تکثیر، درد و ... به پزشک مراجعه کنید.
روش های از بین بردن و برداشتن خالهای گوشتی
ازبین بردن خالهای گوشتی اگر سرطانی نبوده و مشکلی ایجاد نکنند ضرورتی ندارد مگر به قصد زیبایی. برای از بین بردن خالها گوشتی روشهای متفاوتی وجود دارد از جمله: برش، کرایوتراپی ، شیوههای خانگی و یا استفده از کرمهای مخصوص
شیوههای خانگی از بین بردن و برداشتن خالهای گوشتی
استفاده از سیر برای از بین بردن زائدههای گوشتی
چند عدد سیر را له کنید، تا یک خمیر به دست آید، سپس آن را روی زائده های گوشتی خود اعمال کنید و با یک باند آن را بپوشانید و اجازه دهید که تمام طول شب باقی بماند، صبح روز بعد با آب گرم شستشو دهید. این درمان را چندین روز تا زمانی که زائده های گوشتی از بین بروند، ادامه دهید.
سرکه سیب میتواند در از بین بردن زوائد گوشتی موثر باشد
تکه ای پنبه را درون سرکه سب بخیسانید و مستقیما بر روی زائده گوشتی اعمال کنید. اجازه دهید سه الی چهار ساعت بمانند و سپس با آب گرم شستشو دهید. این درمان را حداقل سه بار در روز، به مدت 2 الی 4 هفته ادامه دهید.
برداشتن خال گوشتی با نخ دندان
در زمانهاي گذشته که روشهاي نوين برداشتن خال مطرح نشده بود، از روش نخ بستن براي حذف خالهاي گوشتي استفاده ميشد. اين روش، علمي و درست نيست و خونريزي و درد زيادي هم دارد. ضمن اينکه کندن خال با استفاده از نخ و خونريزيهاي متعاقب آن باعث افزايش خطر التهاب و عفونت در محل ضايعه ميشود. اين روزها هيچ پزشکي اين روش حذف خال را توصيه نميکند.
زائدههای گوشتی مقعدی و راههای درمان آن
به زائدههای گوشتی که در اطراف مقعد ظاهر شوند، زائدههای گوشتی مقعدی گفته میشود. زائدههای گوشتی مقعدی دردناک نیستند، ولی ممکن است با کمی احساس خارش همراه باشند. زوائد گوشتی در اطراف مقعد را تنها با کمک پزشک متخصص میتواند درمان کرد، این زوائد گوشتی با هموروئید (بواسیر) ارتباط ندارند و کاملا از آن متفاوتاند.
از بین بردن زوائد گوشتی مقعدی با استفاده از درمانهای خانگی طبیعی به هیچ عنوان توصیه نمیشود زیرا ناحیهی اطراف مقعد دارای گردش خون بالا و مستعد عفونت است. بنابراین برای از بین بردن زائدههای گوشتی مقعدی به پزشک مراجعه کنید.
گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته