وقتی جلوی نور آفتاب کهیر می زنید
- مجموعه: سلامت پوست
کهیر آفتابی بیشتر در دوره نوجوانی و جوانی اتفاق میافتد
کهیر آفتابی معمولا بعد از چند دقیقه در معرض آفتاب قرار داشتن روی پوست ظاهر میشود و معمولا زمانی که فرد از آفتاب دوری میکند و به سایه پناه میبرد، این مشکل نیز بهبود مییابد.
همه ما براساس نوع کار و برنامه روزانه خود، ساعتهایی از روز را در فضای باز و زیر نور خورشید میگذرانیم.
البته با اینکه بارها درباره مضرات و دردسرهای ناشی از قرار گرفتن طولانیمدت در معرض نور خورشید صحبت شده، اما باز هم چارهای نیست و گاهی مجبوریم ساعتها در محیط باز و زیر نور مستقیم آفتاب باشیم.
بنابراین لازم است بدانیم این شرایط چه مشکلاتی را میتواند برای ما ایجاد کند و چگونه میتوان از بروز آنها پیشگیری کرد.
خیلیها به محض اینکه حرف آفتاب و سلامت پوست و مشکلات ناشی از تابش نور خورشید به پوست به میان میآید، به یاد آفتاب سوختگی و دردسرهای ناشی از آن میافتند؛ در صورتی که آفتاب سوختگی تنها مشکلی نیست که در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید ممکن است برایتان پیش بیاید. کهیر آفتابی نیز از دیگر مشکلاتی است که میتواند افراد را درگیر کند.
به گفته دکتر احسانی، متخصص پوست و مو، کهیر آفتابی یکی از انواع کهیرهای فیزیکی است که بهطور معمول بر اثر یک عامل فیزیکی مانند گرما، سرما استرس، فشار و... روی پوست پدیدار میشود.
به عبارت دیگر، برای برخی افراد ممکن است زمانی که زیر نور مستقیم و شدید خورشید قرار میگیرند، طی مدت کوتاهی واکنشهای پوستی ایجاد شود.
این متخصص درباره این نوع کهیر چنین توضیح میدهد: کهیر آفتابی معمولا بعد از چند دقیقه در معرض آفتاب قرار داشتن روی پوست ظاهر میشود و معمولا زمانی که فرد از آفتاب دوری میکند و به سایه پناه میبرد، این مشکل نیز بهبود مییابد.
البته گاهی هم کهیر آفتابی به حالت بسیار شدید بروز میکند؛ بهطوریکه خارج شدن از خانه هم برای بیمار مشکل خواهد بود.
مشکلی آزاردهنده، درمانی سخت
زمانی که فرد در طول روز بارها از محیط بسته خارج میشود و در معرض نور خورشید قرار میگیرد، طبیعی است با مشکلاتی روبهرو شود. یکی از این مشکلات که فرد را برای مدتی آزار میدهد، کهیر آفتابی است.
دکتر احسانی به این نکته هم اشاره میکند که درمان کهیر آفتابی معمولا سخت است و در این باره توضیح میدهد:
در چنین شرایطی استفاده از ضدآفتابها کمککننده خواهد بود.
علاوه بر این، مصرف داروهای آنتیهیستامین با تجویز پزشک نیز میتواند در رفع مشکل موثر باشد، ولی بهطور کلی درمان این مشکل سخت است.
پس محافظت از پوست در برابر آفتاب به منظور بهبود این بیماری، از اصلیترین اقدامات است.
کهیر یک اختلال حساسیتی است
نشانهها و علائم کهیر آفتابی
زمانی که این افراد در معرض نور خورشید قرار میگیرند، ضایعات کهیری روی پوست آنها بروز میکند که به گفته دکتر احسانی مشخصه این ضایعات، خارش و قرمزیهای برجسته در سطح پوست است.
وی یادآور میشود: بروز این ضایعات در نواحیای از بدن که در معرض نور قرار دارد، مانند صورت و پشت دستها، اتفاق میافتد و در دیگر قسمتها که پوشیده است، کمتر چنین مشکلی مشاهده خواهد شد.
به گفته این پزشک متخصص، کهیر آفتابی مشکل خیلی شایعی نیست و بیشتر در دوره نوجوانی و جوانی اتفاق میافتد. راه تشخیص آن هم، معاینه بدنی و گرفتن شرح حال از بیمار است.
بنابراین میتوان گفت کسانی که با چنین مشکلی روبهرو هستند، باید بیش از دیگران از پوستشان در برابر نور آفتاب محافظت کرده و از داروهایی که پزشک تجویز میکند، استفاده کنند.
البته آنطور که دکتر احسانی میگوید در حالتهای شدید این بیماری، حتی ممکن است فرد نتواند به راحتی در فضای باز قرار گیرد و مجبور شود زمان بیشتری را دور از نور آفتاب بگذراند.
البته به نظر میرسد در چنین مواقعی، محافظت از پوست در برابر نور آفتاب به کمک پوشیدن لباسهایی با پوشانندگی مناسب، استفاده از کلاه و کرمهای ضدآفتاب میتواند به فرد کمک زیادی کند.
9 راه طبیعی برای درمان کهیر
دکتر دهقان، پزشک و پژوهشگر طب سنتی در این باره می گوید:
کهیر یک اختلال حساسیتی است که مشخصه آن وجود نواحی برآمده روی پوست همراه با خارش و قرمزی است. این اختلال میتواند در هر جایی از پوست بدن از جمله پوست سر و صورت، دست ها و پاها رخ دهد.
این بیماری را میتوانید با این 9 راهکار طبیعی درمان کنید.
1- یک لیوان آب سیب همراه با یک قاشق خاکشیر قبل از غذاها مصرف کنید.
2- مصرف دمنوش نعنا و بابونه میتواند در رفع این اختلال موثر باشد.
3- آلوئه ورای له شده یا ژل برگ این گیاه را روی قسمتهای موردنظر بمالید.
4- دم کرده گزنه را با کمی عسل و آب لیمو بخورید.
5- مصرف غذاهای غنی از ویتامین ث و ای و روی را افزایش دهید.
6- یک لیوان بلغور جو را با سه قاشق مرباخوری نشاسته ذرت مخلوط کنید و روی قسمتهای کهیرزده بمالید و پس از نیم ساعت بشویید.
7- مرهم مخلوطی از یک قاشق مرباخوری روغن زیتون یا روغن نباتی و چند قطره از عصاره دانه گریپفروت آن را تسکین میدهد.
8- در یک لیوان آب جوش، یک قاشق غذاخوری بلغور جو بریزید و بگذارید برای مدت نیم ساعت دم بکشد. پس از صاف کردن با پنبه روی سطح پوستتان بمالید.
9- روغن نارگیل مخلوط شده با پودر زردچوبه را روی کهیرها روزی سه بار بمالید و هر دفعه بگذارید به مدت پنج دقیقه بماند.
منبع:تبیان