پیوند مو در خانم ها
- مجموعه: سلامت موها
پیوند مو در خانم ها
آیا زنان می توانند کاشت مو انجام دهند؟
هنگامی که افراد جدای از نوع جنسیت دچار ریزش مو می شوند از راه حل هایی که به آنها پیشنهاد می شود که یکی از آنها کاشت مو ی باشد. کاشت مو برای زنان هم انجام می شود که نتایج خوبی را ایجاد کرده و آنان را به این کار جذب می کند. کاشت مو در زنان به وسیله کلینیک های مورد تایید و همینطور به وسیله پزشکان با تجربه در زمینه پیوند مو انجام می گیرد.
پیش از کاشت مو باید در انتخاب پزشک خود نهایت توجه را انجام دهید تا در هنگام انجام عمل دچار مشکی نشوید. انتخاب پزشک متخصص پیوند مو می تواند برای شما مثل یک ضامن موفقیت در انجام این عمل باشد. و همینطور در معاینات پیش از عمل و هزینه های کاشت مو هم خیلی اثر گذار بوده و شما می توانید با خیال راحت و بدون استرس پیوند مو های خود را انجام دهید.
کاندید مناسب کاشت مو چه کسانی هستند؟
متخصصین اعتقاد دارند که عمل کاشت مو فقط برای ۲ تا ۵ درصد از خانم ها جواب می دهد از جمله :
-خانم هایی که از آلوپسیک مکانیکی یا کشش رنج می برند.(غیر هورمونی)
- خانم هایی که عمل جراحی پلاستیک یا زیبایی داشه اند و نگران ریزش مو در اطراف بریدگی ها هستند.
- خانم هایی که الگوی ریزش موی مردانه دارند شامل پس رفت و کم پشتی موی سر تا اندازه پیشانی، نازک شدن تار مو( روی تاج مو ها یا پوست سر)، و جاهای اهدا کننده که تحت تاثیر آلوپسی آندورژیک نشده اند.
- خانم هایی که به دلیل تروما از ریزش مو رنج می برند، از جمله، قربانیان سوختگی، صدمات ناشی از حوادث و سوختگیهای شیمیایی.
- خانم هایی که دچار مشکل ریزش موی حاشیهای شده باشند. این مشکل خیلی شبیه به ریزش موی ناشی از وارد شدن فشار به مو میباشد.
- خانم هایی که به طور مادرزادی خط رویش مو در آنها بالاتر از اندازه عادی است.
کاشت مو بانوان
از دلایلی که سبب می شود تا زنان هم کاشت مو را انجام دهند می توان به مواردی مانند کم خونی، یائسگی، تغییرات هورمونی، عارضه های پس از استفاده از دارو، کم شدن ناگهانی وزن، بیماری پلی کیستیک تخمدان، مشکلات تیروئید، اشاره کرد.
خانم های مناسب برای انجام کاشت مو را می توان خانم هایی گفت که به عللی مانند ریزش بخشی از موی سر که بعد از عمل جراحی صورت گرفته، سوختگی، آسیب دیدگی، جراحت های ناشی از تصادف و خانم های که ریزش مو های آنها به صورت حاشیه ای می باشد، خانم های که به علل گفته شده دچار ریزش مو شده اند مناسب ترین افراد برای انجام این شیوه می باشند.
کاشت مو زنان چیست و چطور انجام خواهد شد؟
کاشت مو را می توان چنین تعریف کرد که انجام نوعی عمل جراحی به شکل پیوند برای افرادی که دچار ریزش مو شده اند و این اتفاق بر روی زیبایی و اعتماد به نفس آنها اثر منفی بر جای گذاشته که به طور طبیعی این عمل انجام گرفته و هیچ فرقی در نوع عمل برای مردان و زنان در انجام عمل وجود ندارد.
چگونگی انجام عمل در مرحله اول آماده سازی بیمار برای انجام عمل پیوند مو و قرار دادن آن در شرایط مناسب برای بوجود آوردن محیطی راحت و آرام برای انجام کاشت مو طبیعی می باشد. همیطور فرد بیمار می تواند پیش از انجام عمل نوشیدنی و تنقلات برای خود تهیه نموده و زمان انجام عمل می تواند به آنها دسترسی داشته باشد تا در صورت نیاز استفاده لازم از آن ها را داشته باشد.
در مرحله دوم بی حسی قسمتی که مورد کاشت مو صورت می گیرد به وسیله یک ماده بی حس کننده موضعی است، که این مسئله برای این است که شخص بیمار در طی عمل مورد ناراحتی قرار نگیرد و قسمت مورد درمان به آسانی تحت عمل جراحی قرار بگیرد، بعد از این مرحله پیاز موی اهدا کننده گرفته شده و به دقت با استفاده از تکنیک های جراحی به منطقه مورد نیاز بخیه می شود.
مراحل بعدی را جداسازی پیاز های مو و کاشت مو در قسمت دریافت کننده می نامند، در این مرحله پیاز مو از محل اهدا کننده دریافت و در محل مورد نظر کاشته می شود. به این نکته دقت کنید که چنانچه در یک محل پیاز موها بیش از حد کاشته شود ظاهر نامناسب و فشرده ای به خود خواهد گرفت. و احتیاج است تا این پیاز مو ها به صورت الگوی طراحی شده در قسمت مورد نظر پیوند زده شود تا عمل کاشت مو طبیعی موفقیت آمیز باشد.
شیوه های کاشت مو در زنان
شیوه های گوناگونی برای کاشت مو وجود دارد که هرکدام از آنها باتوجه به المانهای گوناگونی مثل پیشرفت علم و تکنولوژی خصوصیتهای ویژه خود را دارند. دراین بین شیوه هایی هم وجود دارند که امکان دارد مقدار موفقیت آنها در زنان و مردان فرق کند. مثلا امکان دارد شیوه هایی وجود داشته باشند که بهترین مورد برای مردان هستند ولی کاربرد چندانی برای زنان ندارند. در اینجا به اختصار به معرفی هرکدام از این شیوه ها و مزایا و معایب آنها پرداخته شده است.
کاشت مو به روش FUT
در کاشت موی FUT نخست یک برش نواری از قسمت پشت سر برداشته میشود، آنگاه گرافتهای مو یا واحدهای فولیکولی مو با دقت بالا و زیر میکروسکوپ جدا شده و در قسمت موردنظر کاشته میشود. این شیوه یکی از قدیمیترین شیوه های کاشت مو است که به علت کیفیت بالا و هزینه پایین و باتوجه به تشخیص دکتر هنوز نیز مورد استفاده است. از دیگر مزیت های این نوع از کاشت مو، نتراشیدن همه موهای سر و فرآیند یکروزه آن است؛ بنابراین این شیوه یکی از موارد مورد استفاده است. ولی توجه کنید که یکی از معایب این شیوه به وجود آمدن زخم در قسمت برداشت است.
کاشت موی زنان به روش FIT
دومین شیوه اصلی کاشت مو، کاشت مو به شیوه FIT است که در آن بهجای برداشت برش نواری، واحدهای فولیکولی مو یک به یک از سر برداشته شده و برای چند ساعت در یک ماده تقویتی قرار میگیرد. آنگاه این گرافتها در قسمت طاس سر کاشته میشود. یکی از مهمترین مزایای این شیوه، ایجاد نشدن زخم نواری است. این شیوه وقت گیر است و در این شیوه حتما باید موی سر تراشیده شود.
کاشت مو به شیوه SUT
این شیوه بر پایه دو شیوه قبلی است و فقط فرقش در این است که واحدهای فولیکولی مو به وسیله دستگاه برداشته میشود. از مزایای این شیوه میتوان به سرعت بالای فرآیند کاشت مو اشاره کرد. ولی کاشت مو به شیوه SUT نسبت به دو شیوه قبلی گرانتر است و چنانچه پزشک معالج مهارت کافی نداشته باشد، امکان دارد دستگاه به گرافتها صدمه برساند.
کاشت مو به شیوه Micro FIT
فقط فرق در کاشت مو به شیوه میکرو FIT با شیوههای قبلی استفاده از ابزارهای ظریف و مینیاتوری برای برداشت گرافتهاست. از مهمترین مزیت های این شیوه، به وجود آوردن عوارض کمتر و تراکم بیشتر است. از عیب های این شیوه هزینه بالا و احتیاج واجب به بانک موی قوی است.
کاشت مو به شیوه Super FUE
در این شیوه، از دستگاه ویژه ای برای هردو مرحله کاشت و برداشت استفاده میشود. از مزیت های این شیوه میتوان به سرعت عمل بالا و تراکم بیشتر اشاره کرد. ولی شیوه کاشت موی SUPER FUE نیز محدودیتهایی مثل ضرورت تراشیدن همه موی سر و در برخی موارد چندین جلسه تکرار کاشت مو خواهد داشت.
کاشت مو به شیوه Micro Graft
در این شیوه، با کمک سوزنهای میکرونی با نام میکروایمپلنتر، سوراخهای ریزی در سطح سر به وجود می آید و آنگاه گرافتهای مو در این منفذها کاشته میشوند. از مزیت های این نوع از کاشت مو، میتوان به ایجاد تراکم بالا و عوارض کم اشاره کرد. کاهش کیفیت گرافتها و احتمال صدمه دیدن فولیکولها از عیب های شیوه میکروگرافت است.
کاشت مو به شیوه FCI
این شیوه از راه سلولهای بنیادی و تهیه گرافتها در محیط آزمایشگاهی انجام میگردد. همان گونه که معلوم است در این شیوه احتیاجی به برداشت وسیعی از بانک موی سر نیست و مهمترین مزیت این شیوه تهیه واحدهای فولیکولی ما در محیط آزمایشگاه است. ولی کاشت مو به شیوه FCI هنوز در مرحله آزمایش باقی مانده است و امروزه استفاده زیادی ندارد.
کاشت مو به شیوه DHI
این شیوه که در کلینیکهای ترکیه ابداع شده است به این صورت انجام میشود که گرافتهای مو از سر برداشته شده و با ابزاری به نام قلم چوی، بلافاصله در قسمت پیوند قرار میگیرد. از مهمترین مزیت های این شیوه تراکم بالای آن و نتراشیدن سر است. طولانی بودن زمان عمل مهمترین نقطه ضعف این نوع از کاشت مو است.
زمان مناسب برای کاشت مو در بانوان
کاشت مو در زنان اغلب پس از سن ۲۵ سالگی است چون بیمار به مرحله بلوغ کامل رسیده و میتوان انتقال مو را انجام داد. در بیماران سنهای بالاتر که در اواخر دهههای ۶۰، ۷۰ یا حتی ۸۰ زندگی خود هستند نیز میتوان از کاشت مو استفاده کرد چون بیشتر در این سن از دست دادن یا کم پشت بودن موها را میتوان به دوران یائسگی نسبت داد. در بازه سنی غیرمناسب میتوان از دیگر شیوه های کاشت مو استفاده کرد. البته هزینه کاشت مو مصنوعی و دیگر شیوه های مشابه کم نیست به علاوه این شیوهها همیشگی نیستند.
گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته