انواع روش های کاشت مو
- مجموعه: سلامت موها
کاشت مو چیست؟
کاشت مو یکی از بهترین راههای از بین بردن کممویی بهشمار میرود اگر بخواهیم بهصورت تخصصیتر توضیح دهیم باید بگوییم مو یکی از قسمتهای مهم سر است که نقش آن در زیبایی صورت غیرقابل انکار میباشد. ریزش مو به دلایل مختلفی صورت میگیرد از جمله بیماریهای ارثی، استفاده از برخی داروها، سوانح و ... که به بررسی عوامل ریزش مو و درمان آن میپردازیم.
عامل تغذیه در ریزش مو افراد مؤثر هستند، کمبود و فقر آهن، روی، کلسیم و فسفر ... از جمله عامل اصلی در ریزش موی افراد مختلف میباشد. در این مواقع با مصرف قرصهای مکمل و استفاده از رژیم غذایی مناسب میتوان موهای از دست رفته را تا حدی برگرداند. در بعضی افراد اختلالات هورمونی باعث ریزش مو میشود، کمکاری تیروئید منجر به کاهش هورمونهای لازم در خون میشود و پرکاری آن نیز هورمونهای اضافی را وارد خون میکند که این عامل استقامت ریشهی مو را کاهش و در نتیجه ریزش شدید رخ میدهد.
با بر طرف کردن این بیماری، موها رشد طبیعی خود را از سر میگیرند. از سوی دیگر بر هم خوردن هورمونهای زنانه از جمله استروژن و هورمون مردانه آندروژن نیز عامل دیگری برای ریزش مو میباشد. ایجاد تعادل در هورمونها میتواند موجب رویش دوباره موها شود. از طرف دیگر چربی و خشکی پوست سر از عوامل ریزش مو میباشد، زمانی که پوست سر بیش از انداز چرب و به شوره دچار باشد، ریزش مو شروع میشود.
با توجه به عللی که برای ریزش موی سر بیان شد، در موارد نادری که ریزش موها خفیف باشد میتوان با مراجعه به پزشک پوست و مو، رویش آن را از سر گرفت و با در پیش گرفتن یک رژیم غذایی مناسب و مصرف داروهایی که پزشک تجویز میکند،به رشد مجدد مو کمک کرد. برگشت دوباره مو های از دست رفته فقط در مواردی که علت کمبود و فقر برخی عناصر موجود در بدن باشد، ممکن است . زمانی که فرد به دلیل ژنتیکی و یا سوانح به طاسی و یا ریزش موی شدید دچار میشود، برای رویش مجدد موها چاره ای جز کاشت مو ندارد. که چند تا از بهترین روش های کاشت موی طبیعی اشاره می کنیم.
مراحل کاشت مو
مراحل کاشت مو در طول روش کاشت مو میزان کمی مو از ناحیه اهدا کننده که معمولا در پشت سر جدا شده و تحت بزرگنمایی میکروسکوپ، گرافت هایی ایجاد می شود که این گروه بندی های طبیعی را بدون تغییر نگه می دارند. سپس گرافت ها در برش های ریز ناحیه ریزش مو در توزیعی که شبیه رشد موی طبیعی فرد است، قرار داده می شوند.
این روش به چهار مرحله اصلی تقسیم می شود: برداشت مو از ناحیه اهدا کننده، اولین مرحله روش کاشت مو برداشت نوار اهدا کننده از محل دریافت کننده به شکلی است که کمترین آسیب به موهای اهدا کننده وارد شود و کمترین جای زخم در ناحیه اهدا کننده پس از بخیه زدن بافت ایجاد شود.
برای تبدیل بافت اهدا کننده در زیر میکروسکوپ به بخش های ریزی که تنها یک تا دو مو پهنا دارند به مهارت و کارایی زیادی نیاز است, در هنگامی که این کار به درستی صورت بگیرد، هیچ آسیب یا برش عرضی ای اتفاق نمی افتد ,قرار دادن گرافت ها آخرین مرحله از کاشت مو میباشد که به مهارت فنی، تجربه، تبحر و تمرکز نیاز دارد که گرافت با کمترین آسیب در جایگاه خود قرار داده شوند.
روش های کاشت مو
کاشت مو به روش FIT
در این روش کاشت مو واحدهای مو به صورت تك تك برداشته شده و در ناحيه طاسی پيوند ميگردد. در این روش کاشت مو برش جراحی در ناحیه پشت سر ايجاد نميگردد. بنابراین احتمال ایجاد جوشگاه بهصورت خطی وجود ندارد. همچنین این روش کاشت مو در کسانی که پوست سر سفت و غیر قابل انعطاف دارند قابل استفاده میباشد.
کاشت مو به روش FUT
دراین روش کاشت مو یک باریکه نوار پوستی از ناحیه بانک مو برداشته شده و به قسمت جلو یا عقب سر کاشته میشود. در این روش نیاز به کوتاه کردن موهای پشت سر قبل از عمل نمیباشد و حتی امکان کاشت موهای بلند نیز وجود دارد. همچنین بالغ بر % موهای برداشت شده در این روش به صورت سالم پیوند زده میشود.
کاشت مو به روش ترکیبی
در این روش کاشت مو با ترکیب دو روش FIT و FUT به طور همزمان در يك جلسه تعداد زیادی گرافت حدود ۶۰۰۰ گرافت (بالغ بر ١۵۰۰۰ تار مو) پیوند میگردد. کاشت موی ترکیبی در افرادی که میخواهند در يك جلسه پیوند کامل انجام دهند و طاسی وسیع دارند قابل انجام میباشد.
عوارض کاشت مو:
عوارض کاشت مو در صورتی که توسط یک پزشک مجرب صورت بگیرد هیچ عارضه ای متوجه بیماران نخواهد شد.
اما برخی مشکلات پس از پزشکی اجتناب ناپذیر است که موقت است و پس از مدت کوتاهی برطرف خواهد شد از قبیل تورم خفیف در پیشانی که با تنظیم حالت نیمه نشسته در حین خواب برای چند شب اول و استفاده از کمپرس سرد از بین میرود، مور مور شدن خفیف در ناحیه سر نیز یکی دیگر از مشکلات پس از کاشت مو میباشد که گاهی تا چندین روز طول میکشد، در موارد نادری ممکن است بیمار دچار خونریزی خفیف شود.
این امر با پانسمان فشار و رعایت حالت نیمه نشسته برطرف میشود، اگر در قسمتهایی که تحت کاشت مو بوده درد احساس شود، با قرصهای مسکن که توسط پزشک تجویز میشود، قابل رفع میباشد، اگر در قسمتی که مو کاشته شده، خارش صورت بگیرد، خاراندن ممنوع است زیرا موجب آسیب رسیدن به موها میشود. در مواقعی که خارش زیاد میشود میتوان با شستشوی مرتب و مرطوب کردن محل کاشت با سرم شستشوی خنک، لوسیون بتامتازون و مصرف آنتی هیستامین، از میزان خارش کاست.