تازه های سلامت مو

لیکن پلانوپیلاریس چیست

لیکن پلانوپیلاریس چیست؟ علائم ، علل و درمان آن

لیکن پلانوپیلاریس علل و درمان لیکن پلانوپیلاریس لیکن پلانوپیلاریس یک بیماری پوستی نادر است که به…

چرا ریزش ریش و سبیل در آقایان اتفاق می افتد؟



علت ریزش ریش صورت, علت ریزش ریش و سبیل, درمان ریزش ریش و سبیل در آقایان

دلایل ریزش مو ریش و سبیل در آقایان

 

علل ریزش موی صورت یا ریش (آلوپسی باربا) چیست؟

ریزش ریش و سبیل در آقایان ممکن است به دلیل بیماری های پوستی ، تغذیه یا مشکلات هورمونی ایجاد شده باشد. بنابراین برای درمان ریزش ریش و سبیل در آقایان ابتدا باید علت زمینه ای را پیدا کرد. 

ریزش ریش و سبیل در آقایان ممکن است به دلال مختلفی از جمله هورمونی ، ژنتیکی ، بیماری های پوستی ، تغذیه یا سبک زندگی ایجاد شود. 

برای درمان ریزش ریش و سبیل باید در ابتدا علت زمینه ای را پیدا کرد تا بتوانید از روش درست درمان را پیش ببرید. مثلا اگر دلیل ریزش ریش و سبیل مشکلات سلامت پوست ، عفونت یا تغذیه باشد میتوان با درمان علت ، ریزش مو را متوقف نمود. 

 

یا در صورتی که علت ریزش ریش و سبیل ژنتیکی و غیر قابل درمان بود در صورت نیاز میتوانید از روش های گاشت مو  ریش و سبیل استفاده کنید یا اینکه کلا بی خیال ریش و سبیل گذاشتن شوید و همان تارهایی هم که باقی مانده است بدون ناراحتی و نگرانی با ژیلت بزنید.

 

علت ریزش ریش و سبیل در آقایان

علت ریزش ریش و سبیل در آقایان میتوند بسیار متنوع باشد از جمله مشکلات ارثی و ژنتیکی ، مشکلات هورمونی ، بیماری های پوستی ، استرس ، شرایط نامناسب سلامت ، تغذیه نامناسب ، آسیب فیزیکی به پوست صورت و غیره . 

 

تمام موهای بدن انسان در حال ریزش و رشد هستند. عمر هر تار مویی که در بدن یا صورت شما وجود دارد ، چند سال است و سپس افتاده و تار مویی جدید به جای آن رشد می کند. 

در صورتی که عاملی خارجی یا داخلی مانع از چرخه  کامل رشد مو شود منجر به ریزش مو خواهد شد و دیگر تار موی جدید جای موی قبلی را نخواهد گرفت. 

 

در برخی موارد عوامل محیطی مثل سوختگی ، سوانح فیزیکی ، بیماری های عفونی ، رماتیسم ، بیماری های قارچی ، زخم های سرد و مشکلات پوستی باعث ریزش مو ریش و سبیل می شوند. 

 

کاشت مو ریش و سبیل, ریزش ریش و سبیل در آقایان, ریزش ریش

علت رشد نکردن موی ریش و سبیل در آقایان

 

رشد نکردن موی ریش و سبیل در آقایان

گاهی اوقات فولیکول های مودر دوران جنینی در صورت ایجاد نمی شود. 

گاهی اوقات بیماری های هورمونی قبل از بلوغ باعث از بین رفتن  فولیکول های مو ریش و سبیل در مردان می شود. 

 

گاهی اوقات فولیکول های مو در دوران جنینی تشکیل شده اند ولی به دلیل عدم وجود گیرنده های هورمونی ، همزمان با بلوغ رشد نمی کنند. 

در این صورت موهای صورت فرد رشد نمی کند یا این که دچار تاخیر در رشد و پراکندگی رشد خواهد بود که معمولا این افراد در سایر اعضای خانواده شان هم می توانند این مشکل را مشاهده کنند. 

 

بیماری خود ایمنی

مهم ترین دلیل ریزش سکه ای مو، ریزش سکه ای ریش و سبیل و آلوپسی آره آتا بیماری های خود ایمنی است.  در این موارد سیستم ایمنی دچار مشکل شده و فولیکول های مو را بهعنوان عامل خارجی شناسایی کرده و مورد هدف قرار می دهد و باعث ریزش مو می شود.

 

متاسفانه علت دقیقی برای این واکنش بدن پیدا نشده است ولی ممکن است عوامل محیطی ، تغذیه اشتباه ، استرس و فشارهای روحی علت اصلی تحریک سیستم ایمنی برای حمله به ریشه مو باشد. متاسفانه در این موارد سیستم ایمنی بدن تمام تلاش خود برای از بین بردن ریشه مو را انجام می دهد . بهتر است در صورتی که با چنین مشکلی روبرو شده اید به طور آگاهانه استرس و فشارهای روانی اطرافتان  را کنترل کنید. 

 

عدم مراقبت صحیح

برخی افراد به دلیل عدم مراقبت صحیح دچار ریزش مو می شوند. به دلیل ضخامت زیاد ریش ، آسیب پذیری ریشه و احتمال از بین رفتن استحکام ان ها زیاد است به خصوص در اقایونی که تمایل دارند ریش و سبیل بلند داشته باشند. عدم مراقبت صحیح و تقویت موی ریش و سبیل یا شوره زدن پوست می تواند منجر به ریزش مو شود. 

 

تغذیه نامناسب

تغذیه و سبک زندگی سالم نقش بسیار مهمی در سلامت پوست و مو دارد در شرایطی که تحرک کافی داشته باشیم و مواد معدنی ، ویتامین ها و مواد مغذی کافی به بدن برسد معمولا مشکل ریزش مو نخواهیم داشت ولی تغذیه نادرست میتواند منجر به کمبود زینک ، روی ، سلنیوم ، ویتامین ها و اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن شود که برای رشد و سلامت موها ضروری هستند.

 

برای تامین این مواد مغذی می توانید از خوراکی هایی نظیر پسته ، بادام ، گردو ، فندق ، گوشت قرمز ، میگو ، ماهی ، میوه ، سبزی ، تخم مرغ ، غلات و پروتئین ها استفاده کنید تا دچار کمبود مواد مغذی نشوید. 

 

دلایل ریزش ریش صورت, درمان ریزش ریش, درمان ریزش ریش صورت

مشکلات در چرخه رشد مو ریش سبیل

 

مشکلات در چرخه رشد مو ریش و سبیل

چرخه رشد موهای بدن منظم و دقیق است ولی اگر به هر دلیلی این چرخه در هر قسمت از بدن متوقف شود ، موها دیگر جایگزین  نشده و آن قسمت دچار طاسی خواهد شد. مراحل چرخه رشد مو عبارتند از :

 

• آناژن اولیه : یک سلول بنیادی وارد بخش انتهای فولیکول مو شده و شروع به تکثیر کرده و پیاز مو  شکل می گیرد و با عروق خونی انتهای فولیکول مو ارتباط برقرار می کند. 

 

 آناژن : ریشه مو با عروق خونی تغذیه شده و ساقه مو شروع به رشد می کند. این مرحله می توانید 2 – 5 سال طول بکشد و در این مدت مو دائما در حال بلند شدن است. در حالت نرمال همیشه 85 – 90 درصد موهای صورت در این مرحله قارر دارند و اگراین درصد کمتر شود شاهد ریزش موی ریش و سبیل خواهید بود. 

 

 کاتاژن : در این مرحله قسمت پایین فولیکول مو منقبض شده و ارتباط تار مو با عروق خونی قطع شده و در عرض 2 هفته فولیکول مو از کار افتاده وارد مرحله استراحت شده و تار مو به بیرون هدایت شده و میریزد.

 

 تلوژن : حدود 10 – 15 درصد فولیکول موها درون این فاز و در حال استراحت هستند. این مرحله ممکن است چند ماه طول بکشد و در این مدت هیچ تار موی جدید ساخته نمی شود. در صورتی که فولیکول ها در همین مرحله بمانند و دوباره وارد فاز آناژن اولیه نشوند شما را ریزش مو ریش و سبیل روبرو خواهید شد. 

 

علل ژنتیکی و ارثی ممکن است باعث شود فولیکول موی ریش و سبیل شما به هورمون های تولید شده در بدن حساس باشند و بعد از مدتی از کار بیوفتند و در فاز تلوژن باقی بمانند. 

 

در برخی افراد سرعت چرخه رشد مو  ببسیار زیاد است و تار مو به جای این که در طول 2 – 5 سال رشد کند در عرض کمتر از یک سال رشد کرده و سپس فولیکول مو وارد فاز تلوژن می شود و در نتیجه سلول های بنیادی موجود در فولیکول مو خیلی زود به پایان رسیده و توانایی رشد موی جدید نخواهند داشت. 

 

علت ریزش ریش و سبیل, درمان ریزش ریش و سبیل در آقایان, کاشت مو ریش و سبیل

مشکلات هورمونی ریزش مو ریش و سبیل در آقایان

 

مشکلات هورمونی 

یکی از مهم ترین عوامل کاهش رشد موی ریش و سبیل ، هورمون ها هستند. 

گاهی کم شدن جربان خون د گونه ها باعث می شود هورمون کمتری به صورت برسد و فولیکول ها برای رشد مو تحریک نشود. ضمن این که اگر مواد مغذی ضروری برای تولید مو در مرحله آناژن به فولیکو مو نرسد ، مویی رشد نخواهد کرد. 

 

فولیکول های مو ریش و سبیل از هورمون تستوسترون  برای رشد استفاده میکنند. از سویی دیگر فولیکول های مو  هورمون دی هیدروتستوسترون را می سازند که بزرگتر و قوی تر از تستوسترون است و تاثیر زیادی بر کیفیت و ضخامت و رشد مو ریش و سبیل دارد. 

 

فولیکول مو برای استفاده از این دو هورمون نیاز به آنزیم آلفا – 5 دارد و اگر این آنزیم به اندازه کافی تولید نشود ، رویش موی صورت کاهش پیدا میکند. 

از سویی دیگر تولید بیش از حد دی هیدرو تستوسترون هم می تواند منجر به طاسی مردانه و ریش موی ریش و سبیل شود. 

 

برای حل این مشکل می توان از داروهای مهار کننده آلفا 5 ردوکتاز استفاده کرد تا سطح مصرف هورمون های مردانه در بدن را تنظیم کند. 

 

عوامل بیرونی موثر در ریزش ریش و سبیل در آقایان

افرادی که دچار طاسی منطقه ای و ریزش محدود در ریش و سبیل هستند معمولا به دلیل عوامل بیرونی دچار این مشکل شد ه اند ازجمله نداشتن خواب کافی ، استرس ، تغذیه نادرست ، مشکلات پوستی ، کم آبی و خشکی پوست. 

 

ریزش ریش و سبیل در آقایان, ریزش ریش, علت ریزش ریش

بهترین روش کاشت مو ریش و سبیل در آقایان

 

بهترین روش برای کاشت مو ریش و سبیل

روش کاشت مو FUE 

این روش متداول ترین روش کاشت ریش و سبیل در دنیا است. در این روش فولیکول های مو یکی کی از سطح وسیعی از موی صورت یا موی سر بداشته می شوند و در ناحیه ای ریش و سبیل که دچار ریزش شده است کاشته می شود. در این روش زخم های ایجاد شده بسیار کوچک و سفید رنگ است و اثر آن به سختی دیده می شود. دردی که در این روش احساس می شود بسیار کم و ناچیز است و می توان با تراکم بالا فولیکول های مو را پیوند زد. 

 

روش کاشت مو SUT 

یکی از جدیدترین روش های کاشت مو با تراکم بالا است و با استفاده از پانچ مخصوص انجام می شود که کمترین آسیب به فولیکول مو وارد می شود. برداشت گرافت مو در این روش با دستگاه انجام می شود و جای برداشتن موها به صورت نقطه ای است و نیازی به بخیه زدن ندارد. 

 

علت ریزش ریش, دلایل ریزش ریش صورت, درمان ریزش ریش

ریزش مو ریش و سبیل در آقایان

 

تفاوت ریزش ریش و سبیل با ریزش موی سر 

تراکم موهای صورت آقایان کمتر از موی سر است که باعث تفاوت الگوهای ریزش مو می شود. 

موهای صورت سطح مقعد بیضوی دارند ولی سطح مقطع موهای سر دایره ای است به همین دلیل موی سر حالت لخت و نرم دارند ولی موی ریش ، زبر و پر پیچ و خم است. 

 

اگر برای کاشت موی ریش از موی سر استفاده می شود باید به این تفاوت توجه شود از سویی دیگر فولیکول موی ریش معمولا حاوی 1 تار مو است ولی فولیکول موی سر ممکن است حاوی 2 - 3 تار مو باشد. 

 

رشد ریش و سبیل معمولا در دوران بلوغ با هورمون های اندروژن تقویت می شود و با افزایش سن ، تراکم ریش و سبیل افزایش پیدا میکند. 

افزایش تراکم ریش و سبیل  تقریبا تا 20 سال بعد از شروع رویش ، ادامه خواهد داشت. با افزایش فعالیت هورمون های آندروژن ممکن است موی سر دچار ریزش شده و همیمزان تراکم ریش افزایش پیدا کند. 

 

گردآوری : بخش آرایش و زیبایی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------