آشنایی با انواع بیماریهای مو + تشخیص و درمان
- مجموعه: سلامت موها
با انواع بیماری مو آشنا شوید و برای درمان آن اقدام کنید!
زیبایی و سلامت مو نشان دهنده سلامت جسم است و تاثیر بسیار زیادی بر جذابیت ظاهری افراد دارد. مو نیز مانند سایر اندام های بدن میتواند دچار بیماری های مختلف شود. شما یا مطالعه این مقاله میتوانید با انوع بیماری مو آشنا شوید.
برای پیشگیری از انواع بیماری مو باید اهمیت بسیار زیادی به تغذیه بدهید. اگر میخواهید موهایی زیبا و پر پشت داشته باشید باید ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز موها را از طریق رژیم غذایی یا مکمل ها بدست آورید تا از ریزش موها یا نازک شدن موها پیشگیری کنید مثلا کمبود روی در بدن به سرعت بعث ریزش موها خواهد شد.
براساس مطالعات انجام شده روی سلامت موها، ویتامین A ، ویتامین های خانواده B ، ویتامین C ، ویتامین E و ویتامین E برای حفظ سلامت و درخشندگی موها بسیار ضروری هستند.
برای حفظ سلامت و استقامت موها باید مقدار کافی پروتئین ، آهن و روی مصرف نمایید.
یکی از عادت های اشتباه آسیب رسان به مو این است که بعد از حمام موها را به حال خودشان رها کنید تا خشک شوند. خشک نکردن موها بعد از حمام باعث می شود ساقه موها به تدریج دچار پوسیدگی شوند.
از سویی دیگر قرار گرفتن موها در معرض نور آفتاب شدید و سولاریوم باعث آسیب دیدن ساقه و ریشه های مو می شود بنابراین اگر قرار است مدت زمانی طولانی در هوای گرم فعالیت داشته باشید بهتر است موها را بپوشانید.
در ادامه مقاله انواع بیماری مو و رایج ترین بیماری های مو را به شما معرفی میکنیم.
انواع بیماری مو : موخوره
موخوره به عنوان شایع ترین بیماری مو شناخته می شود و تقریبا همه آن را تجربه کرده اند. عامل اصلی موخوره ، خشکی موها است.
موهایی که دهیدراته شده باشند یا آسیب دیده باشند دچار موخوره شده و زیبایی ظاهری خودشان را از دست میدهند. موخوره معمولا در پایین موهای بلند مشاهده می شود و انتهای موها به حالت دو شاخه یا چند شاخه می شود ، گاهی اوقات چند شاخه شدن موها در ساقه موها هم دیده می شود. زیاد شدن موخوره هیچ راهی به جز کوتاه کردن موها برایتان باقی نمی گذارد.
موخوره می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد مثلا مشکلات گوارشی و هضم نشدن خوب غذاها که باعث می شود ویتامین و مواد مغذی کافی به مو نرسد.
قرار گرفتن در معرض نور آفتاب ، استفاده از وسایل گرمایشی ، رنگ و دکلره کردن موها همه باعث خشک و آسیب دیده شدن مو می شود که میتواند احتمال موخوره را بالا ببرد.
یکی از ساده ترین و بهترین روش ها برای پیشگیری از موخوره ، چرب کردن ساقه و انتهای موها بعد از حمام یا استفاده از ماسک مو و سرم مو کراتینه و آبرسان برای موها است.
انواع بیماری مو :شوره سر
بعد از موخوره رایج ترین بیماری مو ، شوره سر است. شوره سر باعث می شود دانه هایی سفید روی کف سر ایجاد شود که روی ساقه های مو پخش می شوند و روی لباس هایتان می ریزند. شوره سر زیبایی موها را از بین می برد.
رطوبت ، دما ، خشکی پوست سر ، استرس ، نداشتن توجه کافی به شستشوی مو باعث شوره سر می شود.
گاهی اوقات شوره سر با خارش و التهاب همراه است.
بیماری شوره سر به دو دسته شوره چرب و شوره خشک تقسیم می شود.
در شوره خشک، پوسته ها به کف سر نچسبیده اند و به حالت پودری شکل روی شانه ها می ریزند این نوع شوره معمولا با خارش همراه است.
در شوره چرب ، پوسته ها روی پوست سر چسبیده اند و حالت درشت تری دارند و ممکن است علاوه بر سطح سر ، پشت گوش ها و اطراف گردن هم دیده شوند و ممکن است با خارش و قرمزی همراه باشد.
از آنجا که شوره سر در اغلب موارد می تواند باعث ریزش موها شود حتی اگر ظاهر ناخوشایند شوره سر اهمیتی برایتان ندارد باید هر چه سریعتر نسبت به درمان آن اقدام کنید.
شوره سر در اغلب موارد با استفاده از شامپوهای ضد شوره یا استفاده از روغن های ضد باکتری و ضد التهاب روی کف سر درمان می شود ولی در صورتی که با استفاده از این روش ها، مشکلتان حل نشود باید برای تشخیص و درمان به پزشک متخصص مراجعه نمایید .
انواع بیماری مو : ریزش مو
ریزش مو هم یکی از شایع ترین بیماری های مو است که اغلب افراد یک بار در طول زندگی آن را تجربه می کنند. این بیماری در صورتی که درمان نشود تا حدی پیشروی می کند که منجر به طاسی فرد خواهد شد.
ریزش 70 – 150 تار مو ، روزانه کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد.
ژنتیک عامل اصلی بروز این بیماری است. استرس ، بارداری ، صدمات جسمی ، عفونت ، مراقبت نامناسب ، استفاده از داروهای ضد افسردگی ، داروهایی که برای بیماری های خاص تجویز می شود ، قرار گرفتن در معرض اشعه های مضر و تغذیه نامناسب هم میتواند باعث ریزش مو شود.
برای تست ریزش مو می توانید 50 – 100 تار مو را با انگشتان گرفته و خیلی ملایم بکشد ، به صورت طبیعی فقط 4 – 5 تار مو باید از سرتان جدا شود و در صورت بیشتر بودن یعنی دچار ریزش مو شده اید.
برای درمان ریزش مو باید علت زمینه ای آن را پیدا کنید ولی به طور کلی استفاده از مکمل ها از جمله ویتامین ای ، ویتامین ب کمپلکس ، قرص آهن و هماتینیک می تواند به کاهش ریزش موها کمک کند.
انواع بیماری مو : مروارید مو
بیماری مروارید مو به شکل متورم شدن چند نقطه از پوست سر دیده می شود که در این قسمت ها موها شکننده و ضعیف می شوند. معمولا زیاده روی یا حساسیت به رنگ کردن ، فر کردن و دکلره کردن مو باعث ایجاد این بیماری در پوست سر می شود. برخی بیماری ها از جمله سندرم تخمدان پلی کسیتیک ، استرس ، تغذیه نامناسب و مشکلات غده تیروئید احتمال ابتلا به این بیماری مو را افزایش می دهند.
انواع بیماری مو : آلوپسی یا ریزش مو سکه ای
آلوپسی مو بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن دچار اشتباه شده و فولیکول های مو را عضو بدن نمی شناسد و به آن ها حمله می کند که نتیجه آن ریزش موی سکه ای در یک یا چند نقطه در فرد است.
مطالعات انجام شده دلایل متعددی برای این بیماری مو عنوان می کند از جمله رژیم سخت لاغری ، رژیم غذایی نامناسب مثلا مصرف بیش از حد فست فود ، مشکلات هورمونی و ژنتیکی ، بیماری تیروئید ، مصرف داروهای فشار خون و البته مهم ترین عامل ریزش مو آلوپسی ، استرس است که برای درمان این مشکل باید در ابتدا استرس بیمار درمان شود.
گردآوری : بخش آرایش و زیبایی بیتوته