5 نکته در مورد حواشی تغذیه کودک از تولد تا شش ماهگی
- مجموعه: تغذیه کودک
میزان شیری که در اختیار نوزاد قرار می دهیم باید بر اساس میل و تقاضایش باشد
یکی از مهمترین دغدغه های مادران از هنگام تولد نوزاد، تغذیه و سلامتی اوست. درست است که موضوع تغذیه بسیار مهم است اما گاهی حواشی آن نیز به اندازه خودش اهمیت پیدا می کنند. در این مطلب 5 نکته در مورد حواشی تغذیه کودک از تولد تا شش ماهگی را بررسی می کنیم؛
1. میزان شیری که در اختیار نوزاد قرار می دهیم باید بر اساس میل و تقاضایش باشد. ترجیح ما عموما با شیر مادر است مگر اینکه به هر علت خاصی به توصیه و مشورت پزشک مجبور باشیم از شیر خشک نیز در کنار شیر مادر یا به تنهایی استفاده کنیم.
2. در هنگام شیردادن به نوزاد ترجیح این است که او را در آغوش بگیرید و به رویش لبخند بزنید. با نوزاد صحبت کنید و سعی کنید با او ارتباط عاطفی برقرار کنید. حتی در سه ماهه اول تولد که فکر می کنیم نوزاد چیزی را نمی بیند و درک خاصی ندارد این ارتباط بسیار مفید واقع می شود.
در هنگام شیردادن به نوزاد ترجیح این است که او را در آغوش بگیرید و به رویش لبخند بزنید
3. یکی از موضوعات مهم در این دوران آروغ گرفتن از نوزاد بعد از شیر خوردن است. این کار ضروری و حائز اهمیت است چون نوزاد به تنهایی قادر به خارج کردن هوای اضافی که در هنگام شیرخوردن وارد معده اش شده است را ندارد. به خصوص اگر نوزاد شیر مادر را نخورده باشد که باعث می شود میزان هوای بیشتری را از طریق شیشه شیر وارد معده خود کرده باشد. در حال حاضر شیشه شیرهایی مخصوص در بازار وجود دارد که به نام استیک یا آروغ بگیر وجود دارد اما با این وجود حتما نوزاد هوا را می بلعد پس باید حتما آروغ را گرفت. حتی اگر خوابید به مدت 20 دقیقه به صورت کاملا عمودی نوزاد را در آغوش خود نگه می داریم و پشتش را رو به بالا ماساژ می دهیم تا آروغ بزند. روش ضربه زدن قدیمی منسوخ و در حال حاضر رد شده است.
4. بچه سه تا شش ماهه ممکن است موقع خوردن شیر دور و اطرافش را نگاه کند سینه را رها کند و بعد از چند لحظه دوباره بگیرد طبیعی است. به محض رها کردن سینه نباید فکر کنیم که بچه سیر شده است و به سرعت روند شیردهی را متوقف کنیم. باید بگذاریم بچه به شیرخوردن ادامه دهد. اگر احساس کردیم که حواس نوزاد خیلی پرت می شود بهتر است به جای آرامی برویم و در آنجا به او شیر بدهیم. جایی که احساس آرامش کند و حواسش پرت نشود. جای خلوتی که نور خیلی زیادی در صورت و چشم بچه نباشد.
5. نوزاد تا شش ماهگی تنها از شیر تغذیه می کند و اگر ما نتوانیم شیر کافی در اختیار او بگذاریم ممکن است دچار عقب افتادگی رشد شود.
منبع:ninisite.com