وقتی بچه ها از معلم خود متنفرند والدین چه کاری می توانند انجام دهند؟



عوامل شکل گیری تنفر کودک نسبت به معلم, برطرف کردن حس تنفر کودک از معلم, رفع مشکل تنفر کودک از معلم

یکی از علت های تنفر کودک از معلم رفتار تحقیرآمیز معلم است

 

تنفر کودک از معلم را چگونه مدیریت کنیم؟

محیط مدرسه زمینه ساز مسیر پیشرفت دانش آموزان است. بی شک وجود حس تنفر کودک نسبت به معلم از گام نهادن دانش آموز در مسیر موفقیت جلوگیری می کند. ما در این مقاله قصد داریم نشانه ها، علت شکل گیری احساس تنفر و راه حل های موثر در خصوص رفع مشکل تنفر کودک از معلم را بیان کنیم. 

رابطه کودک و معلم 

به طور کلی کودک با قدم نهادن در فضای مدرسه مورد تحمیل قوانین اجباری مدرسه قرار می گیرد. بی شک فشار قوانین مدرسه زمینه ساز استرس است. در حوزه ارتباط گیری کودک با مدرسه، معلم نقش بسزایی دارد. 

یک معلم قادر است با رابطه خوبی که با دانش آموز برقرار می کند، یک جو دوستانه را حاکم سازد. حدود 5 الی 6 ساعت از یک روز کودک در مدرسه سپری می شود. معلم می تواند با در پیش گرفتن رابطه خوب، ساعت های مدرسه را به بهترین زمان دانش آموز مبدل سازد. 

 

بی شک یکی از سخت ترین شغل های دنیا، معلمی است. علت سخت بودن شغل معلمی به حساس بودن برقراری ارتباط با کودکان باز می گردد. در واقع کنترل دانش آموز هایی که به وفور تغییر رویه می دهند و بازیگوش هستند، برای یک معلم امری دشوار تلقی می شود. تغییر رویه زودهنگام کودک از دمدمی مزاج بودن آن ها نشأت می گیرد. 

بدین ترتیب با تداوم شیطنت از جانب کودکان، اختلاف نظرهایی به وجود می آید. 

 

نشانه های تنفر کودک نسبت به معلم

 

 علت های تنفر کودک از معلم, رابطه کودک و معلم, نشانه های تنفر کودک نسبت به معلم

تبعیض قائل شدن باعث تنفر کودک از معلم می شود

 

شکل گیری احساس تنفر کودک نسبت به معلم تحت تأثیر عوامل گوناگونی قرار دارد. اگر این احساس تنفر از وجود ترس نشأت بگیرد، کودک در خصوص شرکت در کلاس های مدرسه نگران و مضطرب خواهد بود. اضطراب سلامت بدن کودک را تحت تأثیر منفی قرار می دهد و به شکل حالت تهوع، معده درد و استفراغ بروز پیدا می کند. 

 

علاوه بر این، اضطراب عمل تصمیم گیری را با اختلال مواجه می کند. احتمال می رود استرس کودک در قالب اختلال در روند خواب نمایان گردد. بدین ترتیب احساس خستگی و عدم برخورداری از خواب کافی یکی از نشانه های احساس تنفر کودک از معلم می باشد. 

 

یکی دیگر از نشانه های احساس تنفر کودک معلم، عدم تمایل به شرکت در کلاس های مدرسه است. در این قبیل شرایط دانش آموز به صورت مداوم با تاخیر در جمع آوری وسایل سعی در به تعویق انداختن رفتن به مدرسه دارد. 

 

عوامل دخیل در شکل گیری تنفر کودک نسبت به معلم 

تمرکز بر معدودی از دانش آموزان 

یکی از مشکلات متداول معلم ها، تمرکز بر معدودی از دانش آموزان یا تبعیض قائل شدن است. بی شک زمانی که یک معلم به تعداد معدودی از دانش آموزان توجه داشته باشد، سایر کودکان متوجه بی توجهی معلم می شوند. این امر در نوبه خود زمینه را برای تنفر و اجتناب از شرکت در کلاس های مدرسه فراهم می کند. 

 

رفع مشکل تنفر کودک از معلم, حس تنفر کودک نسبت به معلم, نفرت کودک از معلم

شناسایی علت حس تنفر کودک نسبت به معلم مستلزم آگاهی است

 

رفتار تحقیر آمیز معلمان 

زمانی که یک معلم به تحقیر دانش آموز می پردازد یا سعی در ترساندن او دارد، روحیه لطیف کودک تحت تأثیر منفی قرار می گیرد.

 

عدم تقدیر و تمجید کودک 

کودکان برای گام برداشتن در مسیر موفقیت نیازمند یک نیرو پیشرونده هستند. این نیرو از طریق تقدیر و تمجید به کودکان القا می شود. در صورتی که یک معلم از تلاش ها و موفقیت های یک دانش آموز تقدیر و و تمجید نکند، کودک احساس بی ارزشی می کند و نسبت به معلم و مدرسه دلسرد می گردد. 

از سری عوامل دخیل در شکل گیری احساس تنفر کودک به معلم می توان به طرز فکر قدیمی معلم ها درباره احساسات کودکان و رفتار های سختگیرانه معلم اشاره کرد. 

 

راه حل های مختلف در خصوص برطرف کردن حس تنفر کودک نسبت به معلم 

والدین نقش چشمگیری در کنترل احساسات کودک دارند. شناسایی علت حس تنفر کودک نسبت به معلم مستلزم آگاهی است. والدین ملزم هستند با گوش سپردن به صحبت های کودک جویای علت احساس منفی او نسبت به معلم شوند.

بهتر است بدانید، احتمال می رود یک کودک به موجب خجالتی بودن بیش از اندازه و احساس بی ارزشی نسبت به معلم حس خوبی نداشته باشد. 

در ادامه بهترین عکس العمل های والدین برای حل مشکل احساس تنفر کودک نسبت به معلم را بیان می کنیم. 

 

حمایت از کودک 

یکی از اقدامات ضروری والدین، حمایت همه جانبه از کودک است. شما به عنوان یک والدین ملزم هستید از تداخل آسیب به رفتار ها و احساسات کودک جلوگیری کنید. در این راستا می توانید به احساسات کودک توجه کنید و با مهربانی و لطافت با او گفت و گو کنید. 

 

توجه به احساسات کودک 

در صورتی که فرزندتان از آموزگار خود گله مند است، به صحبت ها و احساسات او توجه کنید. شما می توانید با گوش سپردن به شکایت هایی کودک، به شناسایی مشکلات بپردازید و از سخنان دانش آموز یک نتیجه کلی اخذ نمایید.

 

عدم توجه به احساسات کودک سبب تشدید احساس منفی او نسبت به معلم می گردد. علاوه بر این، ممکن است احساس تنفر کودک، پیشرفت و تحصیل او را تحت تأثیر قرار دهد. 

جالب است بدانید در راستای حل مشکلات حساس، والدین موظف هستند بر اعصاب و احساسات فردی تسلط کامل داشته باشند. 

 

معرفی فعالیت های جدید 

کودکان از احساسات قوی برخوردار هستند. احتمال می رود احساسات قوی کودک در مواجه با شرایط مدرسه به ناامیدی منجر گردد. 

یکی از عملکرد های مؤثر در خصوص رفع احساس تنفر کودک نسبت به محیط مدرسه و معلم، معرفی فعالیت های جدید است. در واقع بهتر است در راستای ارتقا بخشی به اعتماد به نفس کودک، فعالیت های جدیدی اعم از ورزش و هنر را به او معرفی نمایید. 

 

سپردن مسئولیت های جدید و بیشتر به کودک 

مسئولیت پذیری با تقویت احساسات همراه است. بی شک زمانی که احساسات تقویت می شوند، زمینه برای برقراری ارتباط مناسب با جهان اطراف فراهم می شود. 

بهتر است در تمام پروسه تربیت کودک حد اعتدال را رعایت کنید. سپردن مسئولیت های سنگین و فراتر از توان ، احساس کودکی را از فرزندتان سلب می کند.

 

ایجاد شرایط دوباره 

اییجاد شرایط دوباره کمک شایانی به رفع حس تنفر کودک از معلم می کند. قبل از ایجاد شرایط مجدد از کودک درباره مسائل زیر سئوال بپرسید:

- اگر در شرایط مشابه قرار بگیری، می توانی با یک معلم جدید سازگاری داشته باشی؟

- به نظر تو، علت شکل گیری حس تنفر نسبت به معلم چیست؟

 

آموزش دادن تغییر کردن 

در برخی موارد تغییر دادن شرایط مدرسه و معلم میسر نمی باشد. بهترین عملکرد در این گونه شرایط ، آموزش دادن تغییر کردن است. زمانی که یک کودک بتواند یاد بگیرد چگونه باید تغییر کند، با قدرت بالا به رفع چالش ها می پردازد. 

 

تخلیه احساسات منفی

 

 رفع مشکل تنفر کودک از معلم, حس تنفر کودک نسبت به معلم, نفرت کودک از معلم

گفت و گو از سری راه های رفع مشکل تنفر کودک از معلم است

 

بهترین تکنیک برای تخلیه احساسات منفی به یادداشت خاطرات در یک دفترچه اختصاص دارد. نوشتن خاطرات منفی، یک راه حل عالی در خصوص تخلیه احساسات تلقی می شود. احساساتی که انباشت آن ها به یک کینه و عقده تبدیل می گردد. 

 

گفت و گو 

احتمال می رود در شکل گیری احساس تنفر کودک نسبت به معلم دو طرف قضیه دخیل باشند. در واقع بهتر است سعی کنید یک محیط آرام فراهم نمایید و در کمال آرامش، در خصوص دستیابی به موضوع اصلی با کودک به گفت و گو بپردازید. 

 

در راستای بررسی کردن حقایق از اعتماد جامع به کودک پرهیز کنید. شما به عنوان یک انسان بالغ می بایست شرایط را به صورت کامل مورد سنجش قرار دهید و با گوش کردن به صحبت های معلم، پی به حقیقت ببرید. 

به عبارتی دیگر با ذهنیت باز در جست و جو حقیقت باشید. کلید هر مشکلی، ارتباط است. بی شک برقراری ارتباط مناسب با معلم و فرزند در بهتر شدن شرایط کمک شایانی می نماید. 

 

علاوه بر این، والدین باید به ارتقا ارتباط مثبت با کودک بپردازند و با تبادل نظر با الدین همکلاسی های کودک، به بررسی مشکلات سایر دانش آموزان مشغول شوند. 

توجه داشته باشید که ضرورت دارد برای آگاهی از موضوع اصلی نباید با خشونت رفتار کنید. زیرا با بروز رفتار های اشتباه و خشونت انگیز به صورت مسقتیم به احساسات کودک لطمه وارد می کنید. 

 

کمک گرفتن از مشاوره

آخرین راه حل برای یک کودک دارای احساس تنفر شدید نسبت به محیط مدرسه و معلم، کمک گرفتن از مشاوره است. مشاوران با مشخص سازی راه کارهای کمک کننده، شرایط را آرام می سازند.   

 

جمع بندی مطالب 

همان طور که بیان کردیم کودکان با قدم نهادن به فضای مدرسه به موجب قوانین حاکم در جو مدرسه دچار استرس و اضطراب می شوند. در ارتباط گیری کودک با مدرسه، معلم نقش چشمگیری ایفا می کند. 

 

در برخی موارد شیطنت و دمدمی مزاج بودن کودکان زمینه ساز ایجاد اختلاف نظر هایی می شود و سبب شکل گیری احساس تنفر کودک نسبت به معلم می گردد. 

در راستای ایجاد احساس تنفر کودک نسبت به معلم عوامل گوناگونی اعم از تبعیض قائل شدن، رفتار های سختگیرانه، تحقیر آمیز، طرز تفکر قدیمی، عدم تقدیر و تجمید دخیل هستند. 

 

از آنجایی که کودکان به صوت روزانه حدود 5 الی 6 ساعت از روز را در مدرسه سپری می کنند، رفع مشکل اضطراب و تنفر کودک نسبت به معلم اهمیت می یابد. 

از سری راه حل های برطرف سازی مشکل تنفر دانش آموز نسبت به معلم می توان به گفت و گو، ایجاد شرایط دوباره، سپردن مسئولیت های جدید و حمایت از کودک اشاره کرد. 

 

گردآری:بخش کودکان بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------