چگونه گفتار کودک خود را تقویت کنیم؟



تقویت گفتار در کودکان

چگونه گفتار کودک خود را تقویت کنیم؟

 

آشنایی با راههای تقویت گفتار

در این مقاله از بیتوته، خواهیم گفت که چگونه گفتار کودک خود را تقویت کنیم؟ رشد گفتار و زبان یکی از مهم‌ترین جنبه‌های توسعه دوران کودکی است. کودکان از بدو تولد با گوش دادن به زبان اطرافیان خود را به زبان می‌کنند و به مهارت‌های لازم برای حفظ ارتباط را می‌دهند.

10 تکنیک گفتار درمانی که باید در خانه امتحان کنید :

رشد گفتار و زبان بخش مهمی از توسعه کلی کودک است. ارتباط برقراری ارتباط با کودکان کمک می کند تا نیازها و خواسته های خود را بیان کنند، با دیگران ارتباط برقرار کنند و در دنیای اطراف خود یاد بگیرند و کاوش کنند.

 

در حالی که اکثر کودکان به طور طبیعی گفتار و زبان را در دو سال اول زندگی خود توسعه می دهند، برخی از کودکان ممکن است در این مسیر با مشکلاتی روبرو شوند. این مشکلات می‌توانند شامل تأخیر در گفتار، تفکیک، مشکلات درک زبان یا استفاده از زبان در موقعیت‌های اجتماعی باشند. 

 

اگر نگران فرزندتان هستید، مهم است که در اسرع وقت به دنبال کمک باشید. گفتار درمانی می تواند به کودکانی که در برقراری ارتباط مشکل دارند کمک کند.

 

متخصص گفتار درمانی

وقتی بچه های کوچک شما شروع به صحبت کردن و بیان خود با استفاده از صداها و کلمات جدید می کنند، هیجان انگیز است. می توانید تکنیک های گفتار درمانی را در خانه تمرین کنید تا صحبت کردن آنها را تشویق کنید و به آنها کمک کنید تا مهارت های زبانی را یاد بگیرند و توسعه دهند.

 

تمرینات گفتاری یک راه عالی برای آماده کردن کودکان شما با مهارت هایی است که برای درک، بیان و زبان در طول تعاملات روزمره به آنها نیاز دارند.

 

تکنیک های گفتاری که باید در خانه با کودک خود امتحان کنید

چه فرزندان شما در گفتار درمانی باشند یا نه، تمرین این تکنیک ها در خانه تضمین می کند که کودکان می توانند مهارت های ارتباطی خود را تا آنجا که ممکن است توسعه دهند.

 

در اینجا چند تکنیک گفتار درمانی وجود دارد که می‌توانید در خانه، زمانی که می‌خواهید به فرزندتان در بهبود گفتار کمک کنید، آن‌ها را امتحان کنید.

 

1. بازی فکری را کامل کنید

یکی از بهترین راه‌ها برای حمایت از فرزندانتان در مسیر ارتباطی، شروع مکالمات ساده و به اشتراک گذاشتن داستان با آنهاست. این می تواند یک بازی سرگرم کننده برای تکمیل جملات یکدیگر باشد، اما شما فرزندتان را راهنمایی و تشویق می کنید تا یک فکر یا داستان را کامل کند.

 

برای شروع بازی، می توانید داستانی را شروع کنید، سپس مکث کنید و جمله خود را با یک کلمه ارتباطی مانند «و»، «اما»، «پس» یا «چون» به پایان برسانید و از کودکتان بخواهید داستان را با استفاده از کلمات خودش ادامه دهد. هنگامی که آنها اضافه کردن خود را تکمیل کردند، کل جمله یا داستان را تکرار کنید تا نشان دهید چگونه کلمات شما با کلمات کودک شما ترکیب می شود، سپس به بازی ادامه دهید.

 

در پایان بازی، شما با هم کار کرده اید تا یک داستان سرگرم کننده و تخیلی بسازید و در عین حال به فرزندتان کمک کنید تا با جملات طولانی تر صحبت کند.

 

2. از فلش کارت استفاده کنید

فلش کارت ها به کودک شما کمک می کنند تا کلمات را با اشیا مرتبط کند. بچه‌ها می‌توانند تصاویری را که روی کارت‌ها می‌بینند، با کلماتی که شما صحبت می‌کنید، نام‌گذاری کنند یا تصویر را توصیف کنند. با تمرین منظم، کودک شما مهارت هایی را برای شناسایی اشیاء مختلف و نامگذاری صحیح آنها ایجاد می کند. فلش کارت ها راه ساده ای برای شروع ساختن واژگان کودک نوپا هستند.

 

تقویت گفتار در بیان کودک

راه های تقویت گفتار در کودکان

 

3. صداهای احمقانه بسازید

کودکان عاشق خندیدن و تفریح ​​هستند. در حالی که به کودک خود یک کلمه جدید را آموزش می دهید یا کلماتی را که در درک آنها مشکل دارد تمرین می کنید، احمقانه رفتار کنید و صداهای خنده دار تولید کنید تا به او کمک کنید کلمات را بهتر درک کند. ایجاد یک تجربه سرگرم کننده باعث می شود کودک شما در حین یادگیری مشارکت بیشتری داشته باشد.

 

حیوانات را با صداهای اغراق آمیز و بوق مانند بوق ماشین توضیح دهید. حتی می‌توانید از یک آینه برای نشان دادن حرکات دهان‌تان در حین گفتن یک کلمه به کودکانتان استفاده کنید، سپس از آن‌ها بخواهید در حین تماشای دهان‌هایشان این کلمه را تکرار کنند تا ببینند هنگام صحبت کردن چگونه حرکت می‌کنند.

 

ایجاد صداهای احمقانه راه بسیار خوبی برای سرگرمی با فرزندانتان است و در عین حال به آنها کمک می کند تا مهارت های زبانی خود را توسعه دهند.

 

4. با فرزندتان بخوانید

راه دیگری برای شروع ساختن واژگان و کمک به فرزندتان در یادگیری نحوه تلفظ کلمات، خواندن و همراه با آنها است. کودکان یاد می گیرند که صداها را تقلید کنند و کلمات را در حین گوش دادن به کسی که در حال خواندن است، درک کنند. شما و فرزندتان از کاوش در ماجراهای خیالی از طریق کتاب های مختلف لذت خواهید برد.

 

هنگام خواندن کتاب های مصور برای بچه هایتان، می توانید از تکنیک های مشابهی مانند فلش کارت ها استفاده کنید و از کودکتان بخواهید اشیاء موجود در تصاویر کتاب را شناسایی کند. از فرزندتان بخواهید چند کلمه را بعد از شما تکرار کند تا به درستی گفتن تشویق شود.

 

5. مدل زبان ساده برای فرزندتان

کودکان با تقلید از آنچه می بینند، کلمات، صداها و اعمال جدید را یاد می گیرند. هنگامی که کودک شما شروع به صحبت می کند، الگوبرداری از زبان ساده راهی آسان برای کمک به درک و مرتبط کردن کلمات با اشیا است.

 

الگوبرداری از زبان ساده از کودک شما پشتیبانی می کند زیرا آنها به طور مستقل کلمات و صداها را تقلید و استفاده می کنند. شما می توانید قبل از اینکه آن را به فرزندتان بدهید، آن را همانطور که نام می برید نزدیک دهان خود نگه دارید. در نهایت، آنها شروع به مرتبط کردن آیتم با آنچه شما می‌گویید می‌کنند.

 

6. انتخاب هایی را برای فرزندتان فراهم کنید

با سؤالات خود مستقیم صحبت کنید و وقتی از فرزندتان در مورد چیزی سؤال می کنید، گزینه هایی را ارائه دهید. به عنوان مثال، به جای استفاده از سؤالات باز، از سؤالاتی بپرسید که گزینه های واضحی دارند، مانند "ماشین زرد می خواهید یا ماشین سبز؟" کودکان زمانی که درک می کنند چگونه خواسته های خود را بیان کنند، تأثیر استفاده از زبان برای درخواست را یاد خواهند گرفت.

 

برای تقویت گفتار کودک

تقویت گفتار کودک

 

7. از تماس چشمی استفاده کنید.

تماس چشمی به دلایل زیادی یک ابزار مکالمه عالی است. هنگامی که در حال الگوبرداری از تماس چشمی در حالی که فرزندتان در حال صحبت است، در حال برقراری ارتباط هستید که به او گوش می دهید. با استفاده از تماس چشمی هنگام صحبت کردن، به کودک خود نشان می دهید که تماشای چهره کسی هنگام صحبت کردن مهم است. 

 

8. قرار گرفتن در کنار همسالان

در موقعیت همسالان، فرزند شما بهتر می‌تواند با تماس چشمی مداوم نوبت مکالمه‌اش را حفظ کند زیرا احتمال کمتری دارد که دیگر بچه‌ها بپرند و برای او تمام کنند. بهترین راه برای برانگیختن تماس چشمی از کودکتان این است که خودتان آن را الگو برداری کنید و زمانی که متوجه شدید آن را تقویت کنید در مقایسه با درخواست از کودک که "به شما نگاه کند".

 

9. رو در رو. 

سعی کنید در صورت امکان خود را در سطح چشم کودک خود قرار دهید. این ارتباط چشمی سالم را مدل‌سازی می‌کند و همچنین نزدیکی فضایی مناسب را هنگام صحبت با کسی نشان می‌دهد. علاوه بر این، تقویت زمان هایی که گوش می دهید ممکن است مفید باشد. به عنوان مثال: "بسیار خوب، اکنون من آماده هستم تا به داستان عالی شما در مورد تکه کدو تنبل گوش دهم" در حالی که شما برای شنیدن زانو زده اید.

 

10. شنونده خوبی باشید

شنونده خوبی باشید و اگر جملات فرزندتان گیر کرد، آنها را تمام نکنید. با تمام کردن جملات برای فرزندتان، مهارت‌های مکالمه سالم و مستقل را تشویق نمی‌کنید. کودک شما ممکن است این پیام را دریافت کند که باید به کسی اجازه دهد که به جای او صحبت کند، زمانی که در یک کلمه گیر می کند. زمان هایی را که فرزندتان یک کلمه یا داستان را بعد از اینکه واقعاً گیر کرد، تمام می کند، به طور مثبت تقویت کنید. «وای، خیلی خوشحالم که آن را تمام کردی. چه صبح هیجان انگیزی در مدرسه داشتی!»

 

مزایای ادامه تکنیک های گفتار درمانی در خانه :

اگر کودک شما در گفتار درمانی است، ادامه دادن به تمرین تکنیک های آموخته شده در طول جلسات در خانه به او کمک می کند تا درس ها را حفظ کند. فرزند شما با این فعالیت های گفتار درمانی به بهبود و توسعه مهارت های زبانی خود برای استفاده در زندگی روزمره خود ادامه می دهد.

 

گردآوری: بخش کودکان بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------