هر آنچه باید درباره مسائل آموزشی کودکان سندروم داون بدانید



مسائل آموزشی مربوط به کودکان مبتلا به سندروم داون , سندروم داون , اصول آموزش کودکان سندروم داون

توانایی تقلیدپذیری کودکان سندروم داون باید در مسائل آموزشی آنها موردتوجه قرار گیرد

 

اصولی که در آموزش کودکان سندروم داون باید رعایت شود 

سندروم داون، یکی از بیماری های ژنتیکی و مادر زادی است که برخی از افراد از هنگامی که به دنیا آمده اند، با آن همراه بوده اند. برخی ها فکر می کنند کودکانی که سندروم داون دارند، آموزش پذیری بسیار پایینی دارند و نمی توانند مسائل پیچیده را یاد بگیرند، در حالی که این طرز تفکر به هیچ عنوان درست نیست. 

سندروم داون و آموزش به کودکان دارای سندروم داون

 

مشکلات در مسائل آموزشی کودکان سندروم داون , آموزش کودکان سندروم داون در مدارس عادی , مسائل آموزشی کودکان سندروم داون

کودکان سندروم داون قابل آموزش دادن در مدارس عادی هستند

 

سندروم داون، هنگامی ایجاد می شود که در فرایند اسپرم زایی، یا تخمک زایی، یک کروموزوم اضافی، به طور ناخواسته و در طی اشتباه در فرایند میوز، به سلول جنسی اضافه شود. در این حالت، سلول تخم دارای 47 کروموزوم خواهد شد که این تعداد در انسان سالم، 46 عدد است.

 

برخلاف تصور غلط و اشتباه بسیاری از افراد جامعه، کودکانی که سندروم داون دارند، می توانند یاد بگیرند و کار ها را مانند انسان های عادی، و یا حتی بهتر از آنها انجام دهند. متأسفانه در بسیاری از نقاط جهان، به دلیل عدم وجود آگاهی، این کودکان مورد آزار قرار می گیرند.

 

یکی از ویژگی هایی که در کودکان سندروم داون مشاهده می شود، توانایی تقلید پذیری بسیار بالای آنها است. تقلید پذیری، یک پدیده است که در تمام کودکان مشاهده می شود، اما در کودکانی که سندروم داون دارند، تقلید پذیری بسیار قوی تر است. 

 

کودکانی که سندروم داون دارند، می توانند در مدارس عادی نیز درس بخوانند، زیرا توانایی تقلید کردن از همکلاسی های خود را دارند. آنها دوست دارند که خودشان را به همکلاسی های خود نزدیک تر کنند و با تقلید از آنها، یاد بگیرند که در موارد گوناگون، چگونه باید برخورد کنند.

 

کودکانی که دچار سندروم داون هستند، بسیار آهسته تر از کودکان عادی رشد می کنند. یعنی اینکه کودکانی که دچار سندروم داون هستند، دیرتر دندان در می آورند، رشد می کنند، صحبت می کنند و... . 

برای اینکه به این کودکان آموزش دهیم، ابتدا باید تصورات غلط را در مورد این کودکان کنار بگذاریم. این کودکان نیز می توانند به سرعت کودکان عادی یاد بگیرند و پیشرفت کنند، اما روش های آموزش دادن به آنها مقداری متفاوت است.

 

برای اینکه کودکان دارای سندروم داون سریع تر راه بیفتند، بهتر است که در کلاس ها و جلسات کار درمانی، گفتار درمانی و... شرکت کنند.

اولین گام برای آموزش کودکان دچار سندروم داون، اصلاح افکار است. یعنی اینکه افراد باید به اندازه ای از درک رسیده باشند که تشخیص دهند کودکان دچار سندروم داون، قابل آموزش هستند و باید ناامیدی های بدون دلیل را کنار گذاشت.

 

از لحظه تولد کودکان مبتلا به سندروم داون، تا شش سالگی آنها، سنین طلایی برای پرورش ذهنی و جسمی آنها است، و مهم است که والدین در این دوره، از کودکان خود به خوبی مراقبت کنند و برای پیشرفت کردن آنها، زمان بگذارند.

 

مسائل آموزشی مربوط به کودکان مبتلا به سندروم داون

 

آموزش کودکان سندروم داون در مدارس عادی , مسائل آموزشی کودکان سندروم داون , آموزش کودکان سندروم داون

از جمله مسائل آموزشی کودکان سندروم داون، ایجاد محیط مناسب برای آموزش آنها است

 

یکی از مسائلی که باید هنگام آموزش به کودکان دچار سندروم داون رعایت شود، این است که نباید از آنها انتظار داشته باشیم پس از اینکه کاری را به آنها یاد دادیم، دقیقا مانند آن را انجام دهند. کودکان مبتلا به سندروم داون، کار ها را کند تر انجام می دهند، در نتیجه نباید انتظار داشته باشید که فرایند آموزش بسیار روان و سریع انجام شود.

 

برای آموزش به کودکانی که سندروم داون دارند، تلاش نکنید که به محیط آموزش حالت رسمی بدهید. کودکان مبتلا به سندروم داون، در صورتی می توانند بهتر و سریع تر یاد بگیرند که فرایند آموزش به آنها، حالتی بازی گونه داشته باشد. یعنی شما باید تلاش کنید که آنها را به فعالیت وادارید، تا خودشان یاد بگیرند که باید چه کاری انجام دهند.

 

کودکان مبتلا به سندروم داون، در اکثر مواقع بر روی موضوعات آموزشی تمرکز کافی ندارند و سرگرم موضوعات دیگر می شوند. در صورتی که فرد آموزگار، تلاش کند نظر کودکان را به موضوع آموزش جذب کند، و یا کاری انجام دهد که کودکان بخواهند در مورد موضوع آموزش بیشتر بدانند، تمرکز شان بر روی موضوعات آموزشی افزایش خواهد یافت.

 

تلاش کنید که کار ها را به عهده خود کودک مبتلا به سندروم داون بگذارید. در صورتی که مشاهده می کنید او می تواند کار را درست انجام دهد، بگذارید خودش اقدام به انجام دادن آن بکند. اگر مشاهده کردید که کودک نمی تواند خودش به تنهایی کار خواسته شده را انجام دهد، باید به آن کمک کنید که کارش را به اتمام برساند.

 

اگر می خواهید به کودکی که مبتلا به سندروم داون است آموزش دهید، باید مقاومت بسیار بالایی داشته باشید و به سادگی  تسلیم نشوید. تلاش کنید که آموزش شما، از حداکثر سادگی برخوردار باشد. صبر، کلید موفقیت در آموزش به کودکان مبتلا به این سندروم است.

جملاتی که استفاده می شود، باید ساده شده باشند تا کودک مبتلا به سندروم داون، بتواند آنها را به طور کامل درک کند.

 

نبایدها در آموزش به کودکان مبتلا به سندروم داون

 

آموزش کودکان سندروم داون در مدارس عادی , مسائل آموزشی کودکان سندروم داون , آموزش کودکان سندروم داون

یکی از مسائل آموزشی کودکان سندروم داون، تشویق کردن آنها است

 

به هیچ عنوان نباید در فرایند آموزش به کودکان مبتلا به سندروم داون، آنها را سرزنش و یا تحقیر کنید. کودکان مبتلا به سندروم داون به هیچ وجه نباید مورد آزار و یا سختی بیش از حد در فرایند آموزش قرار بگیرند. هر فردی که در حین آموزش به کودکان مبتلا به این سندروم، آنها را سرزنش می کند و یا آنها را مجبور به انجام کاری می کند، از صلاحیت کافی برخوردار نیستند.

 

نباید با کودکان مبتلا به سندروم داون، مانند بیمار ها برخورد کرد و باید به آنها احترام گذاشت. البته در عین حال، نباید انتظار داشت که آنها مانند کودکان عادی برخورد کنند.

کودکان مبتلا به سندروم داون، نمی توانند تمام کارهایی را که به آنها می دهید به طور دقیق انجام دهند، در نتیجه نباید بگذارید آنها در چنین شرایطی تنها بمانند. تلاش کنید به آنها کمک کنید تا کاری را که نمی توانند به تنهایی انجام دهند را به اتمام برسانند.

 

جمع بندی مطالب و سخن پایانی

سندروم داون، یک بیماری ژنتیکی است، و در کشور هایی مانند ایران، از هر 600 نوزاد، یکی از آنها با سندروم داون متولد می شود. کودکانی که مبتلا به این سندروم هستند، مانند کودکان عادی، حق دارند که مورد لطف و محبت قرار بگیرند، آموزش ببینند و تفریح داشته باشند. امید است که افراد جامعه، به طرز فکر درستی درباره کودکان مبتلا به سندروم داون برسند.

 

گرداوری: بخش کودکان بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------