چگونه با دخترم رفتار کنم؟
- مجموعه: تعلیم و تربیت
آیا می دانید چگونه با دختر بچه ها رفتار کنیم؟
چگونه دخترانی قوی و شاد تربیت کنیم؟
تربیت دختران، مسئولیتی بزرگ و شیرین است. برای ایجاد یک رابطه قوی و سالم با دخترتان، به درک عمیق از نیازها، احساسات و مراحل رشد او نیاز دارید. در این مقاله، نکاتی کلیدی برای برقراری ارتباط موثر و ترویج اعتماد به نفس در دخترتان ارائه شده است.
آیا نگران محافظت از دختر جوان خود در برابر کلیشه های مضر جنسیتی هستید که می تواند بر عزت نفس او تأثیر بگذارد؟ در اینجا راههایی وجود دارد که میتوانید به دخترتان کمک کنید تا فشارها و انتظارات اجتماعی را برای تبدیل شدن به فردی با اعتماد به نفس کنترل کند.
بزرگ کردن دخترانتان برای تبدیل شدن به افرادی قدرتمند، با اعتماد به نفس و شاد، پیاده روی در پارک نیست – به خصوص زمانی که در جامعه ای بزرگ شده اند که اهمیت زیادی به موضوعات جنسیتی می دهد. اما یک راز وجود دارد: تلاش های محترمانه والدین.
درک دخترتان: کلید ارتباط موثر
گوش دادن فعال: به صحبتهای دخترتان با دقت گوش دهید و نشان دهید که حرفهای او برایتان مهم است. از پرسیدن سوالات باز استفاده کنید تا او احساس کند آزادانه میتواند احساسات و افکارش را بیان کند.
همدلی: سعی کنید خودتان را جای او بگذارید و احساساتش را درک کنید. با او همدلی کنید و به او نشان دهید که به احساساتش احترام میگذارید.
صبر و شکیبایی: نوجوانان در دورههای پر فراز و نشیبی هستند. صبور باشید و به او زمان دهید تا خودش را پیدا کند.
تشویق استقلال: به دخترتان اجازه دهید تا تصمیمات خودش را بگیرد و مسئولیت آنها را بپذیرد. البته، در این مسیر او را راهنمایی و حمایت کنید.
تقدیر و تشکر: از تلاشهای و دستاوردهای دخترتان قدردانی کنید. این کار باعث افزایش اعتماد به نفس و انگیزه او میشود.
در این مقاله، ما سعی میکنیم توضیح دهیم که چرا برای دختران مهم است که نسخههایی از خودشان نباشند و چگونه والدین میتوانند به آنها در انجام این کار کمک کنند.
چرا والدین باید دخترانی با اعتماد به نفس تربیت کنند؟
متاسفانه ما در دنیایی زندگی میکنیم که انتظار رفتار خاصی از زنان دارد. وقتی زنی میخواهد به روش خودش به چیزی دست پیدا کند، جامعه خیلی زود به او میگوید که به اندازه کافی خوب نیست. با اینکه شرایط به تدریج در حال بهبود است، اما این تغییر بسیار کند پیش میرود.
به همین دلیل این پیام به همه والدین دختران جوان ارائه می شود: شما باید دختران خود را طوری تربیت کنید که دارای اعتماد به نفس و قوی باشند. ادامه مطلب را بخوانید تا بدانید چرا.
برای شکستن چرخه شرطی سازی دوران کودکی: روانشناسان دریافته اند که دختران تقریباً یک شبه، زمانی که به سن بلوغ می رسند، به نوجوانانی خودآگاه و ناامن تبدیل می شوند. به نظر می رسد این از دست دادن عزت نفس ناشی از درک خود است که به سختی تحمل می شوند، در نتیجه آنها شروع به دیدن جهان از دریچه پویایی قدرت می کنند (جایی که زنان کنترلی در اختیار ندارند). هر چقدر هم که غم انگیز به نظر برسد، این فرآیند درک از شرطی شدن دوران کودکی ناشی می شود - که باورها و رفتارهای ناایمن هستند که به طور ناخودآگاه از والدین و محیطی که در آن بزرگ شده اند جذب شده اند.
اگر این چرخه شرطیسازی دوران کودکی شکسته نشود، آنها تا بزرگسالی دنبال میشوند و حتی به نسلهای بعدی سرازیر میشوند.
برای مقابله با تعصبات و آزار و اذیت: دختران خوب سر و صدا نمی کنند. این چیزی است که جامعه زمانی می گوید که در مورد جنس زن بی عدالتی وجود دارد.
صحبت بسیار کمی در مورد ایمنی بدن، رضایت، و صحبت کردن وجود دارد. احتمالاً به همین دلیل است که زنان همیشه در هنگام مواجهه با آزار و اذیت یا خشونت مبتنی بر جنسیت بار شرم و سکوت را بر دوش دارند. فقط اعتماد به نفس و حمایت از سوی زنان دیگر می تواند به دختر انگیزه دهد تا از خود دفاع کند.
برای تصمیم گیری آگاهانه: زمانی که یک دختر به توانایی های خود اطمینان دارد و از چالش هایی که باید بر آنها غلبه کند آگاه است، آزاد است که رویاپردازی کند و شغل مورد علاقه خود را دنبال کند.
با تغییر زمان، بسیاری از زنان اکنون از این لحظه استفاده می کنند و به نقش هایی می پردازند که از لحاظ تاریخی تحت سلطه مردانه بوده است. هنگامی که آنها در محل کار خود هستند، باید برای دفاع از حقوق و ترفیع خود مطمئن باشند و بی عدالتی را علیه کسانی که صدایی ندارند فریاد بزنند.
راهنمای عملی برای تربیت دختران :
رفتار محترمانه با فرزندتان شاهراهی است که باید طی کنید تا زمانی که می خواهید به انسان های مهربان تبدیل شود. به طور خلاصه این یک والدین محترمانه است: با فرزندتان همان طور رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار شود. این روش فرزندداری نه تنها برای دختران بلکه برای همه کودکان موثر است.
پنج تکنیک فرزندپروری برای تربیت دخترانی با اعتماد به نفس، قوی و مهربان را در زیر بیابید:
1. او را در معرض الگوهای مثبت قرار دهید
امروزه در هر زمینهای که تصور کنید، از هنر و ورزش گرفته تا علم و فناوری، زنان موفق و پیشگام وجود دارند. فرزندتان (و خودتان!) را هرچه زودتر با این زنان پیشرو آشنا کنید. آگاهی از آنها به فرزند کوچک شما نشان میدهد که میتواند هر چیزی را که ذهنش به آن مشغول است، به دست آورد. یکی از بهترین، سادهترین و جذابترین راهها برای انجام این کار، از طریق کتابها است.
همچنین، تأثیری را که بر کودک خود می گذارید دست کم نگیرید. او شما را تماشا می کند و از شما می آموزد، حتی زمانی که شما متوجه آن نیستید. پس مراقب باشید که چه می گویید و چگونه رفتار می کنید. به عنوان مثال، مراقب کلماتی که برای توصیف بدن خود انتخاب می کنید باشید. نشان دهید که با عیوب خود راحت هستید و از هر کاری که بدنتان برای شما انجام می دهد قدردانی می کنید. در مورد بدن دیگران هم بد صحبت نکنید. با توضیح دادن به فرزندتان که چگونه افراد در انواع شکلها، اندازهها و رنگها وجود دارند، مثبتنگری نسبت به بدن بسازید.
2. به او بیاموزید که تحت تأثیر رسانه ها قرار نگیرد
رسانه های مدرن مملو از تصاویری از استانداردهای غیرممکن زیبایی است. سعی کنید تا زمانی که ممکن است کودک خود را از قرار گرفتن در معرض این موارد دور نگه دارید تا او فرصتی برای کشف ایده ها و هویت خود داشته باشد.
وقتی کودک شما شروع به مصرف رسانه کرد، سعی کنید بر آنچه که می بیند و مدت زمانی که با آن می گذراند کنترل داشته باشید. همچنین، با او تماشا کنید و افکار و نظرات خود را در مورد چیزهایی که می بینید به اشتراک بگذارید. به او توضیح دهید که وقتی صحبت از رسانه می شود، آنچه می بینید همیشه آن چیزی نیست که به دست می آورید، و ابزارهایی مانند فتوشاپ و برنامه های شرکت های بزرگ وجود دارند که هر تصویر نشان داده شده را دستکاری می کنند.
3. به او کمک کنید تا منحصر به فرد بودن خود را درک کند
بسیاری از ما در دام این می افتیم که بچه هایمان را به هر برنامه فوق برنامه ای که مرسوم است، مانند باله یا فوتبال سوق دهیم. اما مهم است که اجازه دهید فرزندتان، چه پسر باشد چه دختر، علایق خود را کشف کند.
از سنین پایین، کودک خود را در معرض فعالیتهای مختلف قرار دهید - به او اجازه دهید انواع فعالیتهای هنری، موسیقی و ورزشی را تماشا یا امتحان کند. یک مشاهده ساده به شما میگوید که علاقهها و استعدادهای او کجاست. سپس او را تشویق کنید تا در فعالیت انتخابی خود شرکت کند و به او فضای لازم برای کاوش، شکوفایی و برتری را بدهید. او را بابت تلاشهایش و نه فقط بردهایش تحسین کنید و او را تشویق کنید تا از منطقه راحتی خود فراتر رود.
درگیر شدن در چنین فعالیتهایی اعتماد به نفس فرزندتان را افزایش میدهد و به او کمک میکند تا حس قوی از خود بسازد. این به نوبه خود او را برای سالهای نوجوان پر آشوب و ناامن و فراتر از آن آماده میکند.
4. او را تشویق کنید که فعال باشد
برای دختران کوچک، فعال بودن فقط در مورد تناسب اندام نیست، بلکه در مورد افتخار به توانایی فیزیکی و ایجاد مثبتنگری نسبت به بدن است. در حالی که بسیاری از کودکان از ورزش لذت میبرند و از شرکت در آن بهره میبرند، ورزشهای گروهی و در واقع ورزش به طور کلی برای همه مناسب نیست. برخی از بچهها ممکن است در ورزشهای انفرادی مانند دو و میدانی یا شنا بهتر عمل کنند. برخی دیگر ممکن است اصلاً به ورزش علاقهای نداشته باشند. اما حرکت دادن بدن هنوز هم مهم است.
دخترتان را در دویدن و پیاده روی صبحگاهی همراه خود ببرید یا با هم یوگا تمرین کنید. فقط با فعال بودن خود، الگوی خوبی برای کودک خود قرار می دهید و مثبت اندیشی را تشویق می کنید. اگر چیز دیگری وجود ندارد، یک مهمانی رقص خودجوش و خصوصی در اتاق نشیمن خود برای شما دو نفر برگزار کنید، یا با هم بازی قایم موشک انجام دهید. این کار کوچولوی شما را به حرکت وا می دارد و به او کمک می کند تا رابطه بهتری با بدن خود برقرار کند. (بیشتر بخوانید: نحوه رفتار با کودکان تنبل)
5. به او کمک کنید تا صدایش را پیدا کند.
از نظر فرهنگی، در حالی که انتظار داریم هم پسران و هم دختران به موفقیت و برتری برسند، دختران بار اضافی این را بر دوش میکشند که باید همیشه «خوب» و «مودب» به نظر برسند.
به کودک خود بیاموزید که افکار و عقاید خود را با اطمینان و احترام در همه موقعیت ها بیان کند - چه در روابط و چه در کلاس، و به خصوص در موقعیتی که احساس اشتباه می کند یا او را ناراحت می کند. اما دقیقاً چگونه می توانید به عنوان والدین به او کمک کنید تا به این هدف برسد؟
همه چیز از خانه شروع می شود. در صورت امکان، به کودک خود حق انتخاب بدهید، مثلاً در مورد نحوه گذراندن وقت یا خوردن، دیدن یا پوشیدن او. و آنچه را که او انتخاب می کند (در حد عقل) دنبال کند. به بحث و جدل اجازه دهید و فرزندتان را تشویق کنید که با احترام دیدگاه خود را بیان کند و چیزها را استدلال کند. این به آرامی کمک می کند تا اعتماد به نفس او را نسبت به خودش و ایده ها و باورهایش تقویت کند و به او یاد دهد که از خودش دفاع کند.
نکات موعظه و تمرین برای والدین :
علاوه بر نکات فوق، کارهای ساده ای وجود دارد که والدین می توانند برای توانمندسازی دختران خود انجام دهند.
• دختران/زنان دیگر را به خصوص در حضور دخترتان تحقیر نکنید. جملاتی مانند «همه دخترها بدجنس هستند» این پتانسیل را دارد که زخم های عمیقی در روابط دختر شما ایجاد کند.
• در حالی که مهم است که در مورد آنها مثبت باشید، سعی کنید تمجید خود را از ظاهر کودک خود دور کنید. به عنوان مثال، حتی زمانی که آنها درگیر بازی های وانمودی هستند، می توانید به جای این که "تو در لباس شاهزاده خانم خیلی زیبا به نظر می آیی" بگویید: "حالا که لباس پرنسس خود را پوشیده ای، بیایید چند اژدها را بکشیم و پادشاهی را نجات دهیم."
• از آوردن مجلات مد برای مردان و زنان به خانه خودداری کنید.
• با دخترتان به عنوان یک موجود شکننده رفتار نکنید. در عوض مهارت های زندگی لازم را به او بیاموزید. او را مجهز کنید تا حس کنترل داشته باشد و برای تصمیم گیری در شرایط سخت به او اعتماد کنید.
• در برابر وظایف جنسیتی در مراقبت از کودکان و کارهای خانه در میان والدین مقاومت کنید.
• با دختر و پسر خود رفتار متفاوتی نداشته باشید. حتی زمانی که کارهای خانه را به دخترتان محول می کنید، از جملات «زمانی که در آینده همسر می شوید...» اجتناب کنید. همین مسئولیت ها را به پسرتان نیز بسپارید.
• دوستی های همسو را تشویق کنید.
• مطمئن شوید که دخترتان بر یادگیری تحصیلی خود تمرکز می کند. هدف شغلی او هرچه که باشد، از او حمایت کنید.
دخترتان را گرامی بدارید و به او نشان دهید که برای کسی که هست ارزش دارد. ابزارهایی را به او بیاموزید که به او کمک می کند تا بزرگسالی شاد، راضی و با اعتماد به نفس رشد کند. در نهایت، احساس ارزشمندی او توسط نزدیکترین افراد زندگیاش با ارزش مشخص میشود و شما بهعنوان والدین او قطعاً یکی از بزرگترین تأثیرات و الگوهای او خواهید بود.
گردآوری: بخش کودکان بیتوته