سیستم ARP چیست و عملکردش چگونه است؟



سیستم ای آر پی, سیستم های ایمنی در اتومبیل, سیستم ایمنی فعال و غیر فعال در اتومبیل

سیستم ARP در پایاری اتومبیل و تعادل خودرو نقش مهمی دارد

 

سیستم ARP در خودروها به چه معناست؟  

یکی از سیستم های ایمنی فعال خودرو که در پایداری اتومبیل نقش بسزایی ایفا می کند، سیستم ARP می باشد. سیستم ARP موظف به بازگردانی تعادل خودرو در شرایط بحرانی است. این نوع سیستم در خودرو هایی اعم از ون، کامیون و شاسی بلند های بزرگ تعبیه می شود. ما در این مقاله درباره نحوه عملکرد و فواید سیستم ARP مطالبی را ارائه کرده ایم. 

سیستم های ایمنی در خودرو 

در مکانیزم اتومبیل دو نوع سیستم ایمنی و محافظتی وجود دارد. سیستم های ایمنی در اتومبیل به عنوان عاملی برای کاهش ریسک های تصادفات و کاهش سوانح رانندگی به شمار می روند. 

 

شرکت های خودروساز خواهان بهبود سیستم ایمنی فعال و غیر فعال در اتومبیل هستند. هدف اصلی کمپانی های خودرو ساز کاهش احتمال تصادف و به حداقل رساندن تلفات و خسارت های جانی است. 

 

سیستم ایمنی غیر فعال

سیستم ایمنی غیر فعال مشمول آپشن های ایمنی خودرو شامل کمربند ایمنی پیش کشنده، ایربگ یا کیسه های هوا، فیوز قفل کن و سیستم پشت سری فعال می باشد. این نوع سیستم به محض وارد شدن ضربه، فعال می گردد و از جان سرنشینان خودرو در برابر سوانح محافظت می کند. 

 

سیستم ایمنی فعال 

سیستم ایمنی فعال مشمول سیستم ARP، ESP و سیستم ترمز ABS می باشد. سیستم های ایمنی فعال به وسیله بهره گیری از سنسور هایی خاص، عامل بروز رخداد را پیش از  وقوع حادثه شناسایی می کنند و با شکل گیری فعالیت هایی مانع واژگونی در خودرو می شوند. 

بهتر است بدانید سیستم ایمنی فعال ESP قادر است، سوانح جاده ای را حدود 80 درصد کاهش دهد. سیستم ARP بخشی از سیستم ESP است.

 

سیستم ARP چیست؟

 

سیستم ARP حاکی از سیستم ضد واژگونی خودرو است

سیستم ARP حاکی از سیستم ضد واژگونی خودرو است

 

تصور کنید یک خودروی ون با شتاب فراوان، در حال نزدیک شدن به یک پیچ تند است. در این نوع خودرو به دلیل برخورداری از مرکز ثقل بالا احتمال واژگونی به چشم می خورد.

برای جلوگیری از واژگونی خودرو، یک سیستم نیاز است تا با احساس وجود نیروی جانبی بیش از حد، ترمز های چرخ های خارج از پیچ را فعال نماید.

 

در سال های اخیر کمپانی های سازنده خودرو در راستای جلوگیری از حوادث غیر منتظره و مرگ بار سیستم های ایمنی را در خودرو های گوناگون تعبیه می کنند.

یکی از سیستم های ایمنی فعال در خودرو ARP نام دارد. حروف اختصاری " ARP" بیانگر عبارت " Active Rollover Protection " است که حاکی از سیستم ضد واژگونی یا محافظ فعال واژگونی خودرو دارد. 

 

در خودرو هایی که مرکز ثقل بالا دارند اعم از وزن و شاسی بلند های بزرگ، سیستم ARP تعبیه می شود. هدف از طراحی این سیستم، جلوگیری از به هم خوردن تعادل خودرو در پیچ های تند با سرعت بالا است. 

 

در خودرو های سواری، پدیده واژگونی در پیچ های تند بسیار نادر است. واژگونی این قبیل خودرو ها به موجب تصادف و بی توجهی راننده اتفاق می افتد. لذا سیستم ARP در خودرو های سواری فاقد عمومیت است. 

 

سیستم ESP

سیستم ESP مهم ترین سیستم ایمنی خودرو به شمار می رود. این سیستم به صورت مداوم وضعیت رانندگی در هنگام حرکت خودرو را بررسی می کند. در واقع عمده تمرکز سیستم ESP بر روی حرکت خودرو در مسیری است که راننده قصد دارد در آن حرکت کند.

 

در موقعیت هایی که خودرو به موجب لغزش بر روی یخ، جاده خیس و پیچ های خطرناک از مسیر اصلی خارج می شود، سیستم ESP  وارد کنترل می شود و به وسیله ترمز های جداگانه برای هر چرخ، گشتاور پیشرانه و کنترل فرمان مانع بی راهه رفتن اتومبیل می گردد.

 

عملکرد سیستم ARP در خودرو 

سیستم ARP حاکی از سیستم ضد واژگونی خودرو است

 

سیستم های ایمنی در خودرو, فواید سیستم ARP, عملکرد سیستم ARP در خودرو

زمانی که شتاب خودرو بیشتر از میزان استاندارد باشد سیستم ARPفعال می شود

 

 ARP سیستمی برای کنترل پایداری خودرو است و به صورت منظم، به وسیله سنسوری ویژه، میزان شتاب جانبی خودرو را کنترل می کند. 

زمانی که میزان شتاب خودرو، از شتاب جانبی مشخص شده توسط کمپانی سازنده اتومبیل، افزایش پیدا کند، کارکرد سیستم ARP آغاز می گردد. 

 

سیستم ARP به وسیله درگیر سازی ترمز چرخ هایی که در بخش بیرونی پیچ خودرو قرار دارند، از بلند شدن چرخ های داخل پیچ جلوگیری می کند و مانع شکل گیری سانحه واژگونی می گردد. به عبارتی دیگر سیستم ARP با کمک سیستم ASP به فعال سازی ترمز چرخ های خارج از پیچ می پردازد و با کاهش سرعت اتومبیل سبب افزایش پایداری و جلوگیری از واژگونی می شود. 

 

یکی دیگر از عملکردهای سیستم ARP در خودرو، کنترل میزان باز بودن دریچه گاز اتومبیل است. این سیستم به منظور برقراری تعادل در خودرو، شتاب دور موتور را کاهش می دهد. 

 

تلفیقی از سنسور های مفید در عملکرد سیستم ARP

 

سیستم ضد واژگونی خودرو, سیستم ای آر پی خودرو, سیستم ARP

خودروهایی مانند کامیون و شاسی بلند از سیستم ARP برخوردار هستند

 

کمپانی سازنده ولوو، در راستای طراحی سیستم ضد واژگونی از دو بخش سیستم محافظت کننده و سیستم پیشگیری و تثبیت استفاده کرده است. 

این شرکت با تلفیقی از سنسور های مفید، عملکرد سیستم ARP را ارتقا داده است. در خودرو های محصول شرکت ولوو، سیستم ARP در هنگام لغزش و کاهش کنترل خودرو فرایند حفاظت را آغاز می کند.

 

این سیستم به کمک سنسور های معین، به سنجش زاویه شیب جانبی می پردازد. سپس به وسیله داده های اندازه گیری، احتمال شکل گیری واژگونی خودرو را مورد بررسی قرار می دهد. 

 

در صورتی که سیستم ARP احتمال واژگونی را پیش بینی کرد، در راستای فعال سازی ترمز و کاهش دور موتور اقدام می کند. زین پس در صورت عدم رفع احتمال واژگونی، تحت شرایط های خاص سیستم ARP وارد عمل می شود و اعمال محافظتی اعم از فعال شدن ایربگ و سیستم کمربند های پیش کشنده را انجام می دهد. 

 

سخن پایانی

همان طور که بیان کردیم، شرکت های خودرو ساز خواهان بهبود سیستم ایمنی فعال و غیر فعال در اتومبیل هستند. هدف اصلی کمپانی های خودرو ساز کاهش احتمال تصادف و به حداقل رساندن تلفات و خسارت های جانی است.

 

یکی از سیستم های ایمنی فعال در خودرو ARP نام دارد. سیستم ARP یا محافظ کننده از واژگونی خودرو، در اتومبیل هایی تعبیه می شود از مرکز ثقل بالایی برخوردار هستند. 

خودرو هایی اعم از ون، کامیون و شاسی بلند در پیچ های تند مستعد واژگونی هستند. عمده وظیفه سیستم ARP، نظارت بر شتاب خودرو است که به وسیله سنسوری ویژه صورت می گیرد.

 

گردآوری: بخش مجله خودرو بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------