علت روغن سوزی خودرو چیست؟راههای متوقف کردن روغن سوزی



روغن سوزی در ماشین, نشانه های روغن سوزی ماشین, روغن سوزی ماشین

روغن سوزی یکی از مشکلاتی است که خودروهای فرسوده بیشتر با آن مواجه هستند

 

علت روغن سوزی ماشین و نشانه‌های آن چیست؟ 

روغن سوزی یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای خودروی شما پیش آید. این مشکل بیشتر برای خودرو هایی پیش می آید که سال ها کار کرده و فرسوده شده اند. در این مقاله به مفهوم روغن سوزی و علت ها و علائم و راه های پیش گیری و حل این مشکل می پردازیم.

روغن سوزی خودرو چیست؟

 

پیشگیری از روغن سوزی خودرو, رفع مشکل روغن سوزی خودرو, روغن سوزی خودرو

روغن سوزی ممکن است برای خودور های جدید هم پیش بیاید

 

روغن سوزی زمانی رخ می دهد که موتور علاوه بر سوخت، مقداری از روغن موتور را نیز بسوزاند. هنگام سوختن روغن موتور دودی آبی رنگ از اگزوز خارج می شود. اما این تنها علامت روغن سوزی نیست بلکه علائم دیگری نیز دارد.

 

روغن سوزی اغلب برای خودرو هایی اتفاق می افتد که مدت ها از عمر آنها گذشته و کار کرده اند و مسافت های زیادی را طی کرده اند. اگر چه این اتفاق بیشتر در خودرو های قدیمی رخ می دهد اما به آن معنی نیست که در خودرو های جدید رخ ندهد.

 

روغن موتور از مسیر های مشخصی در خودرو جریان پیدا کرده و از اصطکاک قطعات موتور جلوگیری می کند. اما بنا بر دلایل ممکن است چنین چیزی اتفاق نیفتد و روغن موتور هم مانند سوخت و به همراه آن بسوزد. که در صورت بروز چنین حالتی خودروی شما دچار روغن سوزی خواهد شد. به طور خلاصه اگر روغن موتور به محفظه احتراق راه پیدا کند در مجاورت دمای بالا می سوزد و به اصطلاح می گوییم روغن سوزی رخ می دهد.

 

علائم روغن سوزی خودرو چیست؟

روغن سوزی دارای علائمی است که در این قسمت به آنها اشاره می کنیم.

 

خروج دود آبی از اگزوز

 

 رفع مشکل روغن سوزی خودرو, روغن سوزی خودرو, علل روغن سوزی خودرو

در صورتی که خودرو شما دچار روغن سوزی باشد، دود آبی از اگزوز خارج می شود

 

همان طور که قبلا اشاره شد از مهم ترین علائم روغن سوزی خروج دود آبی رنگ از دهانه اگزوز می باشد. با بالا رفتن دور موتور این دود آبی رنگ هم بیشتر و شدید تر می شود. پس یکی از علائم روغن سوزی خروج دود آبی رنگ از اگزوز می باشد که می تواند به عنوان یک هشدار به شما علامت دهد که مشکلی برای اتومبیل شما به وجود آمده است.

 

اما گاهی وقتها نیز روغن سوزی بدون علامت خروج دود آبی از اگزوز رخ می دهد زیرا برخی از اتومبیل های بازار امکان جذب کردن دود آبی ناشی از سوختن روغن موتور به خود را دارند. بنابر این برای بررسی کردن وضعیت روغن سوزی نباید فقط به این علامت اکتفا کنید.

 

کاهش مداوم سطح روغن موتور

روغن سوزی دارای علائم دیگری نیز می باشد که برای یافتن آن می توانید میزان روغن موتور را بررسی کنید. اگر سطح روغن به طور مداوم در حال کاهش است می تواند علامت این باشد که احتمالا اتومبیل شما دچار مشکل روغن سوزی است.

 

وجود بوی ناخوشایند از موتور

علاوه بر خروج دود آبی رنگ از اگزوز که از علائم شایع روغن سوزی است نشانه های دیگری هم وجود دارد که یکی از آنها وجود بوی ناخوشایند از موتور می باشد. البته تشخیص مشکل روغن سوزی از روی این علامت ممکن است برای همه راحت نباشد و تنها افراد متخصص و حرفه ای قادر به تشخیص آن باشند.

 

افت شتاب و قدرت موتور

اتومبیلی که دچار چنین مشکلی شده باشد شتاب کمتری پیدا می کند و قدرت موتورش نیز افت می کند. در نتیجه کاهش شتاب و افت قدرت موتور یکی دیگر از نشانه های روغن سوزی می باشد. 

 

چرب شدن سر شمع ها و دهانه اگزوز

علاوه بر مواردی که ذکر شدن در صورت وجود مشکل روغن سوزی، سر شمع ها نیز چرب می شوند. با بررسی کردن شمع ها در حالت خاموشی خودرو متوجه می شوید که حالت چرب پیدا کرده اند. چربی دهانه اگزوز نیز از دیگر علامت های روغن سوزی می باشد.

 

به طور کلی علائم روغن سوزی به طور خلاصه به شرح زیر می باشد:

• خروج دود آبی از اگزوز

• چرب شدن شمع های اتومبیل

• کاهش مداوم سطح روغن موتور

• چرب شدن دهانه اگزوز

• ایجاد بوی ناخوشایند در موتور

• کاهش شتاب و افت قدرت موتور

 

روغن سوزی به چه علت هایی ایجاد می شود؟

در ایجاد این مشکل دلایل زیادی دخیل هستند. روغن موتور به طور کلی به منظور خنک کردن قطعات موتور در خودرو استفاده می شود و از اصطکاک میان آنها می کاهد. هنگامی که روغن وارد موتور می شود بر اثر حرارت تجزیه و تحلیل می شود و کیفیت آن پایین می آید.

 

در صورت ایجاد چنین مشکلی برای روغن، خاصیت روان کاری قطعات و پاک سازی و جذب ناخالصی ها را از دست می دهد. اما چه چیزی باعث می شود تا روغن موتور وارد محفظه سوخت احتراق شود و سپس چنین مشکلاتی را ایجاد کند؟

 

این حالت ها بر اثر ورود روغن به محفظه احتراقی بالای پیستون اتومبیل رخ می دهد. روغن با سوخت و هوا ترکیب می شود و با جرقه شمع می سوزد. علت های ورود روغن به محفظه احتراق به شرح زیر می باشد:

• خوردگی کاسه نمد

• خرابی یاتاقان ها و شاتون ها

• اصطکاک زیاد گیت سوپاپ

• نشتی روغن از واشر سر سیلندر 

• روغن موتور نامناسب و بی کیفیت

• سائیدگی لاستیک گیت

• کاهش روغن موتور در دور بالا در برخی از اتومبیل ها 

• شکستگی و یا خرابی رینگ پیستون

• بوش سیلندر که به معنی خوردگی و سائیدگی جداره سیلندر است

 

تست روغن سوزی اتومبیل

 

روغن سوزی موتور خودرو, اگزوز و روغن سوزی, دلایل روغن سوزی خودرو

میزان روغن موتور خود را هر چند وقت یکبار چک کنید

 

برای اینکه از میزان روغن موجود در موتور اتومبیل خود مطلع شوید باید از گیج روغن استفاده کنید. برای چک کردن میزان روغن موتور باید اتومبیل را به مدت تقریبا یک ساعت خاموش کنید تا موتور خنک شود و روغن هایی که در مجاری روغن و سرسیلندر و سایر اجزای موتور هستند به کارتر سرازیر شوند تا اندازه گیری میزان روغن با استفاده از گیج، کاملا دقیق باشد. البته تعمیرکاران بدون نیاز به این کار می توانند میزان روغن موجود را تشخیص دهند.

 

روش دیگر برای این کار این است که اتومبیل را به یک مکانیکی برده و از آنها بخواهید تا تست کمپرس سنج را برای شما انجام دهد و در صورت وجود مشکل فورا آن را برطرف کنند تا از بروز خسارات بیشتر جلوگیری شود.

 

روغن سوزی خودرو چه عوارضی دارد؟

روغن سوزی موتور باعث آسیب رساندن به موتور خودرو می شود و توان آن را کاهش می دهد. زیرا در صورت نبودن روغن حرکت پیستون در سیلندر به سختی و اصطکاک زیاد انجام می شود.

کاهش بازدهی مصرف سوخت یکی دیگر از عوارض روغن سوزی است. همچنین دود ناشی از روغن سوزی برای محیط زیست بسیار مضر می باشد.

 

راههای پیشگیری از مشکل روغن سوزی

برای پیش گیری از بروز این مشکل راه هایی وجود دارد که در این قسمت به شما معرفی می شود.

 

تعویض به موقع روغن موتور

 

نشانه های روغن سوزی ماشین, روغن سوزی ماشین, پیشگیری از روغن سوزی خودرو

تعویض به موقع روغن موتور می تواند از روغن سوزی آن جلوگیری کند  

 

روغن موتور به علت اینکه بعد از مدتی کارایی خود را از دست می دهد توصیه می شود آن را به موقع تعویض کنید. در حالت عادی باید هر سه ماه یک بار و یا بعد از هر 5 تا 8 هزار کیلومتر کارکرد، آن را تعویض کنید. روغن موتور های سنتتیک باید هر 6 ماه یک بار و یا بعد از طی مسافت 8 تا 11 هزار کیلومتر تعویض شوند.

 

استفاده از روغن مناسب با موتور خودرو

برای جلوگیری از بروز روغن سوزی و یا هر مشکل دیگری باید سعی کنید از روغن موتور مرغوب و مناسب و سازگار با اتومبیل خود استفاده کنید. به این منظور باید به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه کنید. به علاوه بر روی روغن ها نیز اطلاعاتی درج شده است که باید بر اساس آنها روغن مناسب با خودرو را انتخاب کنید.

 

تعویض فیلتر روغن

فیلتر های خودرو باید بعد از کثیف شدن به موقع تعویض شوند. هر بار که روغن موتور را تعویض کردید باید فیلتر روغن را نیز تعویض کنید.

 

اجتناب از باز کردن ترموستات

وظیفه ترموستات، تنظیم دمای موتور به طور خودکار می باشد. دمای موتور دارای درجه مشخصی است و با بالا و پایین رفت آن، غلظت روغن کم و زیاد می شود. باز کردن ترموستات باعث می شود تا دمای موتور به هم بریزد و می تواند باعث بروز آسیب هایی شود.

 

از شستن موتور به وسیله گازوئیل خودداری کنید

موتور باید تنها یک بار در سال شست و شو شود. برای شستن آن از گازوئیل استفاده نکنید و به جای آن از اسپری های تمیز کننده موتور استفاده کنید.

 

استفاده از مکمل های مخصوص

برای جلوگیری از روغن سوزی می توانید از مکمل های جلوگیری از روغن سوزی که در بازار قابل تهیه است استفاده کنید تا از بروز چنین مشکلی جلوگیری شود.

 

برطرف کردن مشکل روغن سوزی

این مشکل یکی از مشکلات رایج و در عین حال حساس در اتومبیل ها می باشد. هنگام بروز آن باید جدی گرفته شود و از راه های صحیحی اقدام به رفع آن شود. هرگز با بروز مشکل روغن سوزی به فکر برطرف کردن آن به تنهایی نباشید. 

 

بررسی و تشخیص مشکل روغن سوزی به تجهیزات خاصی نیاز دارد. برای تشخیص محل بروز مشکل روغن سوزی، مکانیک ها از ابزار های خاصی مانند کمپرس سنج استفاده می کنند و سپس با  توجه به نتیجه ها و برآوردهای به دست آمده اقدام به تعمیر آن می کنند. در نتیجه در صورتی که احساس کردید اتومبیل شما دچار چنین مشکلی شده است باید فورا به کارشناس مراجعه کنید.

 

همان طور که قبلا گفتیم این مشکل اغلب برای خودروهای فرسوده و کار کرده ایجاد می شود در نتیجه باید هنگام خرید خودروی دست دوم کاملا هوشیار باشید. پیشنهاد می شود قبل از خرید چنین اتومبیلی برای خودرو تست کمپرس سنج انجام دهید و از عدم روغن سوزی آن اطمینان حاصل کنید. انجام این تست هزینه چندانی ندارد و تقریبا ساده است.

 

برای متوقف کردن روغن سوزی موتور  باید از یک مکانیک کمک بگیرید او به شما نشان می دهد که چگونه این مشکل را متوقف کنید اگر چه ممکن است هزینه بر باشد. برای بر طرف کردن این مشکل ابتدا باید منبع مشکل را پیدا کنید. یعنی ابتدا باید بفهمید که چرا خودروی شما دچار این مشکل شده است.

 

در صورتی که علت آن خارجی باشد و از فیلتر روغن یا درپوش پر کننده روغن باشد کار شما بسیار راحت می شود، زیرا در این صورت فقط باید قطعات خراب را جایگزین کنید. در این صورت شاید لازم باشد درپوش سوپاپ یا یک قطع مانند واشر را تعویض کنید که این کار کمی پیچیده تر خواهد بود اما برای مکانیک راحت است. پس باید تعمیر آن را به یک مکانیک بسپارید چون نیاز به دقت و مهارت دارد.

 

اما در صورتی که مشکل داخلی باشد مشکل پیچیده تری است و تعمیرات آن نیاز به مهارت و هزینه بیشتری خواهد داشت. هرچند که در برخی موارد می تواند ساده باشد.

تعمیراتی که مربوط به سیستم PCV باشد ساده تر و کم هزینه تر است. مشکلاتی که مربوط به پیچ و مهره سوپاپ یا واشر باشد ممکن است ساده و یا پیچیده و گران باشد. مثلا تعویض واشرهای سوپاپ بسیار پر هزینه است.

 

در صورتی که مشکل روغن سوزی ناشی از رینگ پیستون باشد در این صورت تعمیر کردن موتور کار معقولی نیست و ارزش آن را ندارد. در این صورت شما ممکن است نیاز به تعویض موتور داشته باشید که هزینه بالایی دارد.

 

گردآوری: بخش مجله خودرو بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------