10دلیل رایج که باعث استارت نخوردن ماشین می شود



عوامل استارت نخوردن خودرو, قفل شدن موتور خودرو, علت استارت نخوردن خودرو

اصلی ترین عامل استارت نخوردن خودرو، معیوب شدن باتری است

 

علل استارت نخوردن خودرو و نحوه برطرف‌ کردن آن

یکی از مشکلات رایجی که حداقل برای یک بار همه رانندگان آن را تجربه کرده اند استارت نخوردن ماشین است. اغلب افراد بعد از این که با این مشکل رو به رو می شوند به سراغ باتری ماشین می روند و مشکل را از آن می دانند. استارت نخوردن ماشین دلایل متعددی دارد که مشکل در باتری یکی از آنها می باشد در ادامه بیشتر به این موضوع می پردازیم.

علت استارت نخوردن ماشین

عوامل گوناگونی وجود دارد که باعث استارت نخوردن ماشین می شود. در ادامه به علت های استارت نخوردن ماشین می پردازیم.

 

باتری خودرو

یکی از مهم ترین دلایل استارت نخوردن ماشین می تواند معیوب و خراب شدن باتری ماشین باشد. باتری یکی از مهم ترین قطعات خودرو و همچنین یک قطعه مصرفی در کلیه خودرو ها می باشد.

 

زمانی که تاریخ مصرف باتری ماشین به پایان برسد، می تواند مشکلاتی را برای خودرو شما ایجاد کند که یکی از این مشکلات استارت نخوردن ماشین است.

در بیشتر مواقع طول عمر یک باتری دو سال است. برای این که از سلامت باتری خودرو خود مطمئن شوید آن را با آمپر استارت بررسی کنید و در صورتی که نیاز به تعویض داشت آن را تعویض کنید.

 

سوئیچ بد

اگر بعد از این که اطمینان حاصل کردید باتری خودرو شما مشکلی ندارد اما همچنان ماشین استارت نمی خورد، ممکن است مشکل از سوئیچ باشد. برای این که مطمئن شوید مشکل از سوئیچ است، سوئیچ را در حالت باز قرار دهید، اگر چراغ های هشدار دهند روشن نشدند در این حالت باتری سالم است و مشکل از سوئیچ است و اگر چراغ ها روشن شدند سوئیچ را کامل بچرخانید در این حالت در اکثر خودرو هایی که مشکل از باتری است چراغ های هشدار دهنده روشن می شوند. اگر چراغ ها روشن شدند سوئیچ موتور کاملا سالم است و در غیر این صورت باید تعویض شود.

 

علت استارت نخوردن ماشین, استارت نخوردن ماشین در هوای سرد, دلایل استارت نخوردن ماشین

یکی از عوامل دخیل در استارت نخوردن خودرو، سوئیچ بد است

 

آلودگی فیلتر سوخت

یکی دیگر از دلایلی که می تواند باعث استارت نخوردن خودرو باشد آلودگی و کثیفی فیلتر سوخت است. این قطعه از خودرو در سیستم سوخت رسانی خودرو نقش به سزایی دارد به عبارت دیگر سوخت مورد نیاز برای کار کرد و حرکت ماشین به وسیله فیلتر سوخت تامین می شود.

 

زمانی که فیلتر سوخت آلوده و کثیف باشد مسیر عبور بنزین را مسدود می کند و در صورتی که بنزین کافی به پیشرانه نرسد، به احتمال بسیار زیاد ماشین استارت نخواهد خورد.

تعویض فیلتر سوخت بهترین راهکار برای حل این مشکل است. به طور معمول، به ازای 15000 الی 20000 کلیومتر باید فیلتر سوخت را تعویض کرد.

 

اتصالات باتری و خوردگی سیم

در برخی از موارد اتصالات باتری دچار پوسیدگی ، پارگی و با خوردگی می شود که می تواند دلیل استارت نخوردن خودرو باشد.

در طول زمان و به مرور اتصالات باتری جرم گرفته و به تدریج باعث خوردگی می شود. پوسیدگی اتصالات باعث می شود که ارتباط باتری با سایر اجزای وسیله نقلیه قطع شود که در این صورت باعث استارت نخوردن ماشین می شود.

بنابراین با دیدن خوردگی و جرم گرفتگی در باتری می بایست نسبت به رفع این مشکل اقدام کنید.

 

وجود نقص فنی در سیستم احتراق اتومبیل

در برخی از مواد استارت نخوردن ماشین به دلیل ایجاد عیب و نقض در سیستم احتراق ماشین است. کارکرد و عملکرد پیشرانه خودرو در اثر انجام فرایند احتراق محقق می شود.

معیوب شدن شمع ها می تواند باعث عدم احتراق و استارت نخوردن خودرو شود. علاوه بر این ها بروز نقض فنی در کویل خودرو که وظیفه تامین برق لازم برای انجام روند احتراق را بر عهده دارد در استارت نخوردن خودرو موثر است.

 

اشکال در سیستم ضد سرقتی و امنیتی خودرو

یکی دیگر از دلایلی که باعث استارت نخوردن ماشین می شود نقض فنی در سیستم امنیتی ماشین است. در ساختار خودرو های امروزی برای افزایش امنیت و ایمنی از سیستم ضد سرقت استفاده می شود. در صورتی که در این سیستم خطا یا اشکالی رخ دهد، ماشین استارت نمی خورد. در ساختار امنیتی نوعی مدار اتصال سوئیچ تعبیه شده است که بروز عیب در این بخش سبب فعال نشدن مدار و پیرو آن استارت نخوردن می شود.

 

استارت نخوردن ماشین در سرما, استارت نخوردن ماشین, علت استارت نخوردن ماشین

بروز عیب در مدار امنیتی خودرو منجر به استارت نخوردن خودرو می گردد

 

معیوب بودن کلاه توزیع

این مشکل در موقعیت های جغرافیایی و مکان هایی اتفاق می افتد که دارای آب و هوای مرطوب باشد. رطوبت گرفتن این بخش باعث می شود که خودرو استارت نخورد و روشن نشود. برای این که مطمئن شوید می توانید کلاه توزیع را خارج کنید و آن رطوبت آن را بررسی کنید. در صورتی که ترکی در این بخش مشاهده کردید باید این قطعه را تعویض کنید.

 

خرابی پمپ های سوخت

یکی دیگر از دلایلی که باعث استارت نخوردن ماشین می شود خرابی پمپ سوخت خودرو است. از دلایلی که باعث خرابی پمپ سوخت می شود می توان به طول عمر بالا یا  طی مسافت زیاد با بنزین کم اشاره کرد.

با بررسی بنزین موجود در باک خودرو می توان از بروز این مشکلات جلوگیری کرد.

 

سوختن فیوزها

اتومبیل ها دارای چند جعبه فیوز مجزا هستند. یکی از جعبه فیز ها را در زمانی که کاپوت را بالا بزنید در بالای موتور، در سمت راست مشاهده می کنید. این جعبه فیوز های زیادی را در خود جای داده است.

 

جعبه فیوز دیگر نیز در نزدیکی محلی به ECU قرار دارد که همان کامپیوتر مرکزی خوردو است. جعبه فیوز بعدی نیز در اتاقک ماشین و در زیر فرمان در سمت چپ قرار دارد.

در بیشتر مواقع سوختن جعبه فیوز یا یکی از فیوز ها و یا حتی شل شدن اتصال آن ها می تواند عملکرد بخشی از خودرو را مختل کند.

 

اگر یکی از فیز ها مربوط به استارت ماشین باشد با اتصال این فیوز برق به استارت نمی رسد و در نتیجه با استارت زدن خودرو روشن نمی شود. تعویض فیوز ها کار آسانی است اما این که هر فیوز مربوط به کدام قسمت است کاری تخصصی است و باید توسط مکانیک انجام شود.

 

خرابی رله استارت

یکی دیگر از قطعاتی که ممکن است باعث استارت نخوردن خودرو شود رله استارت است. به عبارتی رله استارت قطعه کوچکی از مجموعه استارت است که غالبا افراد آن را نمی شناسند اما کارایی بسیار مهمی دارند.

 

وظیف این قطعه کوچک منتقل کردن جریال الکتریسیته از باتری به استارتر است. رله استارت یک بخش از مجموعه استارت است که به مرور زمان مستهلک می شود و به تعویض نیاز دارد. این قطعه کوچک و مربعی شکل که هر ضلع آن شاید حدود 2 الی 3 سانتی متر باشد با خراب شدن موقع استارت زدن هیچ برقی از باتری دریافت نمی کند و عملا هیچ صدایی از استارت زدن شنیده نمی شود. تعمیر این قطعه نیز باید توسط مکانیک تخصص انجام شود.

 

سیم پیچ

گاهی اوقات استارت نخوردن خودرو ممکن است در اثر شکستگی در قسمتی از سیم ، سیم پیچ باشد. سیم های اتصالات سیم پیچ را به خوبی بررسی کنید.

برای تست سیم پیچ می توانید از ابزار مولتی متر استفاده کنید و اگر این ابزار در دسترس شما نیست از ابزار دستی استفاده کنید. اگر سیم پیچ در بررسی هایی که انجام میدهید خوب کار نکرد حتما آن ها را تعویض کنید.

اگر بعد از بررسی این مورد هم باز خودرو شما استارت نمی خورد احتمالا مشکل مربوط به سوخت خودرو شما است.

 

علت استارت نخوردن ماشین, استارت نخوردن ماشین در هوای سرد, دلایل استارت نخوردن ماشین

استارت نخوردن خودرو در مواردی که عیب از سوخت رسانی است با هل دادن رفع می شود

 

سایر مواردی که باعث استارت نخوردن ماشین می شود

اگر پیچ و مهره های استارت شل باشند ، این مشکل باعث می شود که موتور خودرو روشن نشود. همچنین انژکتور معیوب ، به ویژه در زمانی که موتور گرم است مانع رسیدن سوخت به موتور می شود و در نتیجه خودرو استارت نمی خورد.

از دیگر دلایل استارت نخوردن ماشین می توان به سوپاپ سرد و استارت معیوب اشاره کرد.

 

که در این حالت زمانی که موتور سرد باشد، شیر معیوب استارت مانع از استارت خوردن خودرو می شود ، بعضی از مواقع حتی اگر موتور خودرو گرم باشد نیز این اتفاق می افتد.

یکی دیگر از علت های استارت نخوردن هم چرخ لنگر رنده ای و یا چرخ دنده حلقه ای است. اگر دندانه ای از بین برود صدای جیغ و گوش خراشی خواهید شنید و استارت شروع به چرخیدن می کند و موتور خودرو هم روشن نمی شود.

 

تشخیص علت های استارت نخوردن موتور ماشین 

- اگر می خواهید مطمئن شوید که باتری ماشینتان سالم است از ولت متر استفاده کنید و اگر این وسیله در دسترس شما نیست ،‌ چراغ جلویی ماشین را روشن کنید و نور بالا بزنید. در صورتی که باتری ماشین شما سالم باشد نور چراغ ها عادی است.

 

- اگر فکر می کنید استارت نخوردن خودرو قطع شدن سیم کشی استارت است ، لحظه چرخاندن سوئیچ ، چراغ های پشت آمپر روشن می شوند و صدایی هر چند خفیف می شنوید ، فکر شما منتفی است و اگر علت استارت نخوردن سیم کشی استارتر باشد چراغ های پشت آمپر یک لحظه خاموش می شوند و صدای تق می شنوید.

 

- در بیشتر موارد اصلی ترین علت استارت نخوردن ماشین خرابی باتری ماشین است که با تعویض باتری این مشکل حل می شود.

 

- اگر بررسی کردید و نتیجه گرفتید که باتری و استارتر و سیم کشی ماشین سالم است و همچنان ماشین استارت نمی زند ، احتمالا موتور ماشین قفل کرده است.

 

- برای اطمینان از قفل کردن یا نکردن ماشین دنده را در وضعیت 5 قرار دهید و ماشن را هل دهید اگر ماشی حرکت کرد یعنی این که موتور قفل نیست اما اگر ماشین حرکت نکرد موتور ماشین شما قفل کرده است. ( این روش برای گیربکس دنده ای کاربرد دارد و برای اتومات کاربرد ندارد. )

 

موتور قفل شده یکی دیگر از دلایل استارت نخوردن ماشین

یکی از دلایلی که باعث استارت نخوردن ماشین می شود یاتاقان های میل لنگ یا شاتون های چسبیده،  شکستن دنده استارت و رفتن آن در فلایویل است که منجر به استارت نخوردن خودرو می شود.

 

علت هایی که باعث قفل شدن موتور خودرو می شود

- شکستگی و چسبندگی یاتاقان ها و یا یاتاقان های شاطون ها

- شکستن استارت یا دنده استارت و افتادن قطعات شکسته لا به لای دنده فلایویل

- جمع شدن آب زیاد سر پیستون ها و محفظه احتراق ، که به علت سوختن واشر سر سیلندر است.

 

عوامل استارت نخوردن خودرو, قفل شدن موتور خودرو, علت استارت نخوردن خودرو

قفل شدن موتور خودرو با استارت نخوردن آن در ارتباط است

 

برای رفع مشکل قفل شدن موتور خودرو چه کار کنیم؟

• اگر موتور خودرو شما به دلیل جمع شدن آب زیاد سر پیستون ها و محفظه احتراق قفل شده باشد ، شمع ها را باز کنید و استارت بزنید ، در این حالت آب سر پیستون خارج می شود و موتور آزاد می شود.

• اگر دلیل قفل شدن شکستگی و چسبیدگی یاتاقان ها و یاتاقان های شاطون است ، این مشکل از نظر فنی پیچیده است و باید برای تشخیص آن به مکانیک خبره و کار بلد مراجعه کنید.

• اگر دلیل قفل شدن موتور استارتر آن باشد ، استارتر را از روی موتور باز کنید و دنده را در وضعیت 5 قرار دهید ، سپس ماشی را هل دهید و تا حرکت کند ،اگر در دنده 5 نتوانید ماشین را هل دهید ، علت قفل شدن موتور شکستن قطعات موتور ، شاطون و یا میل لنگ است.

 

گردآوری: بخش مجله خودرو بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب مجله خودرو(دنیای خودرو، بازار خودرو، اصول تعمیر و نگه داری خودرو و ...)

    سایر مطالب مجله خودرو

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------