یک اتفاق بسیار مخفی در بازار خودرو



اخبار,اخبار بازار خودرو

بازار خودرو هر روز حال و هوای تازه تری به خود می‌گیرد و اتفاقات عجیبی در آن رخ می‌دهد که البته طبق معمول متولی و مسئول خاصی نمی‌تواند در باره آن توضیح دهد. در تازه ترین تحولات و بنا به اظهار شاهدان و بررسی‌های میدانی، قیمت خودرو در بازار حاشیه رشد بی دلیلی داشته است.

 

بر اساس این گزارش بعد از افزایش قیمت خودرو از سوی خودروسازان، اکنون مشخص شده وقتی خودرو از کارخانه به نمایشگاه یا دست دلال می‌رسد تازه اینجا نوبت آنهاست که درصدی بر روی قیمت بکشند تا بتوانند سود خود را از این رهگذر بدست بیاورند.

 

اصول و سیستم فعالیت بازار اساسا بر این روش مبتنی است که کالا بعد از کارخانه مسیر متفاوتی را طی کرده و در هر مرحله قیمت آن افزایش می‌یابد.

 

به عبارت ساده و در تعریف علم اقتصاد، هر کالایی وقتی از تولید به دست مصرف کننده می‌رسد قیمت آن متفاوت می‌شود و برای همین است که برخی هنگام حراج کالاهایشان می‌گویند: از تولید به مصرف یا قیمت کارخانه !

 

حال اتفاقی که در بازار خودرو افتاده متاثر از همین موضوع است. بعد از جنجال‌ها بر سر افزایش قیمت خودرو از سوی خودروسازان، اکنون نوبت دلالان و واسطه‌هاست که پس از خرید خودرو از نمایندگی‌ها آن را با درصدی افزایش به دست مصرف کننده نهایی برسانند و این موضوع خود تاثیر قاطعی در رشد قیمت‌ها خواهد داشت.

 

چاره ای برای حذف دلالان خودرو

دلالان در هر بخشی از اقتصاد کشور همچون موریانه عمل می‌کنند که پایه‌های سالم اقتصاد را می‌جوند و مشکلاتی را ایجاد می‌کنند.

 

چند ماه قبل بود که بحث عرضه خودرو با قیمت 5درصد زیر بازار حاشیه مطرح شد به این معنی که قیمت بازار حاشیه یعنی بازاری که دلالان در آن جولان می‌دهند هر چقدر باشد 5 درصد زیر قیمت آن را تولیدکننده خودرو می‌فروشد.

 

این ایده ابتدا در حد پیشنهاد مطرح بود و چندان جدی گرفته نمی‌شد اما برای نخستین بار آفتاب‌یزد طی گفت‌و‌گو با چند فعال صنعت خودرو خبر داد که عملیاتی شدن این ایده جدی است که چندی بعد وزیر صنعت هم آن را تایید کرد.

 

سپس موج افزایش قیمت از سوی خودروسازان به راه افتاد و تا بدین جا وضعیت دلالان و نمایشگاه داران مبهم بود. در ابتدا تصور می‌شد خودروساز به قدر کافی قیمت را افزایش داده و دیگر نیازی به افزایش قیمت مجدد نخواهد بود. 

 

اما همینکه بازار خودش را بازیافت، مبرهن شد که افزایش قیمت از سوی کارخانه مرحله نخست گرانی بوده و حالا کسانی که بخواهند از بازار دلالی خودرو بخرند طبعا نمی‌توانند به قیمت کارخانه محصول خود را خریداری کنند و باید درصدی افزایش قیمت از سوی دلالان و واسطه‌ها را بپذیرند.

 

در این شرایط مشخص نیست بازار خودرو تا چه زمان دلالان را برسمیت خواهد شناخت به خصوص که آنها معمولا خودرو را با 10 تا 12 درصد سود به مصرف کننده نهایی می‌فروشند و این فشار را به مشتری نهایی دو چندان می‌کند.

 

خریداران فله هدف قرار می‌گیرند!

نابسامانی ماه‌های اخیر بازار خودرو، باعث شده تا عده ای سودجو روی این موج سوار شده و برای کسب سود و درآمدهای کاذب به خرید و فروش خودرو روی آورند. این اقدام در نگاه نخست یک‌ناهنجاری اقتصادی به شمار می‌آید که باید برای آن چاره ای‌اندیشیده شود اما تا آن زمان، سازمان امور مالیاتی به این حوزه ورود کرده و از فعالان آن مالیات دریافت خواهد کرد. البته دیگر اطلاعات مالی این افراد نیز بررسی می‌شود تا در صورت انجام اقدامات مشابه، ملزم به پرداخت مالیات شوند.

 

در نخستین گام قرار است کسانی که به صورت فله‌ای در فروشهای اینترنتی خودرو خریداری کرده‌اند مجازات شوند تا امکان احتکار و گرانفروشی بعدی منتفی شود.

 

براساس ساز و کاری که در دست اجراست، وزارت امور اقتصادی و دارائی به ماجرای تحویل خودروهای معوق خودروسازان ورود کرده و از کسانی که با هدف فروش و کسب درآمد، در فروش اینترنتی خودروسازان شرکت کرده‌اند، مالیات می‌گیرد.

 

بر اساس این گزارش، با توافق به عمل آمده میان وزارت صنعت و خودروسازان قرار شده خریدارانی که زمان تحویل خودروهای آنها اول شهریور ماه تا 30 دی ماه است خودروهای خود را با قیمت قبل دریافت کنند. یک مقام مسئول در سازمان امور مالیاتی در همین ارتباط به تسنیم گفته است: اجرای ماده4 آیین نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان در تحویل خودروهای ثبت‌نامی به مردم با قیمت‌های گذشته باعث می‌شود خریداران به دلیل تفاوت قیمت خودروهای ثبت نامی و بازار آزاد، سود قابل توجهی را کسب کنند.

 

در این میان کسانی هستند که بیش از یک خودرو ثبت نام کرده و به نوعی مصرف کننده نهایی خودرو نیستند و با هدف کسب سود و درآمد در طرح‌های فروش اینترنتی شرکت کرده‌اند.

 

یک مقام مسئول در سازمان امور مالیاتی با اشاره به توافق‌های اولیه میان وزارتخانه امور اقتصادی و دارائی و صنعت، معدن و تجارت، گفت: مطابق این توافق فهرست، مشخصات و کدملی خریدارانی که در طرح‌های پیش فروش شهریور تا دی ماه خودروسازان شرکت کرده‌اند، از سوی وزارت صمت در اختیار وزارت امور اقتصادی و دارائی قرار می‌گیرد تا براساس آن، خریدارانی که بیش از یک دستگاه خودرو خریداری کرده‌اند، مشمول پرداخت مالیات از محل کسب درآمد از این محل شوند.

 

مردم صبور تر باشند

با این حال به نظر می‌رسد طرح مذکور فقط خریداران فله ای خودرو را هدف قرار می‌دهد که در موقع ثبت نام خرید اینترنتی سرمایه‌های خود را به قصد سودجویی وارد کارزار می‌کنند تا بعدا از آب گل آلود ماهی بگیرند. اما کسانی که قصد ورود مستقیم به بازار غیر از نمایندگی را دارند همچنان در مواجهه با دلالان با افزایش قیمت روبرو خواهند شد.

 

در این بین روز گذشته پکیج وبسته خودرویی معرفی شده که حمایت از خودروساز را در دستور کار خود قرار داده است.

 

به گفته معاون وزیر صنعت، با هدف حمایت از خودروسازان برای عبور از شرایط بحرانی موجود، پکیج ساماندهی بازار خودرو به تصویب ستاد اقتصاد مقاومتی کشور به ریاست معاون اول رئیس جمهور رسیده است.

 

مقیمی گفت: با هدف حمایت از خودروسازان برای عبور از شرایط بحرانی موجود، پکیج ساماندهی بازار خودرو به تصویب ستاد اقتصاد مقاومتی کشور به ریاست معاون اول رئیس جمهور رسید که بیشتر معطوف به تلاش‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها به منظور وارد کردن قطعات برای بالا بردن تیراژ است.

 

وی گفت مردم صبورتر باشند تا شرایط سخت تحریم را پشت سر بگذاریم.

 

روزنامه آفتاب یزد

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------