آیا هندزفری برای گوش ضرر دارد؟ مضرات هندزفری چیست؟



آیا هندزفری برای گوش ضرر دارد

 

همه ما در طول روز چه در مسیر کار، چه در ورزش و چه حتی موقع خواب از هندزفری استفاده می‌کنیم؛ اما سوالی که حداقل یک بار برای همه ما پیش آمده این است که آیا هندزفری برای گوش ضرر دارد؟ یا اینکه مضرات هندزفری چیست؟!

تحقیقات پزشکی زیادی در این زمینه انجام شده که نشان داده، استفاده نادرست یا طولانی‌مدت از هندزفری ممکن است شما را با آسیب‌هایی چون افت شنوایی، وزوز گوش، دردهای مزمن و حتی عفونت‌های باکتریایی مواجه کند. با این حال در این مقاله قصد داریم شما را با مضرات هندزفری آشنا کنیم و به سوال‌های شما پاسخ دهیم.

 

آیا هندزفری برای گوش ضرر دارد؟ 

گوش انسان یکی از حساس‌ترین و پیچیده‌ترین اعضای بدن است که فرایند شنوایی انسان را انجام می‌دهد. هندزفری‌ها صدا را به‌صورت مستقیم در کانال گوش قرار می‌دهند؛ در صورتی که صدای پخش شده از هندزفری بیش از حد بلند باشد، فشار زیادی به پرده گوش و سلول‌های مویی داخلی گوش وارد می‌شود و باعث آسیب رسیدن به گوش می‌رسد.

 

به‌طور کلی میزان شدت آسیب رسیدن به‌ گوش به نوع هندزفری، میزان حجم صدا و مدت زمان استفاده بستگی دارد. مثلا استفاده از هندزفری‌های داخل گوشی، به دلیل قرار گرفتن عمیق‌تر در کانال گوش، معمولاً بیشتر از هدفون‌های روی گوش خطرناک هستند؛ علاوه بر این، گوش دادن موسیقی با حجم بالاتر از ۸۵ دسی‌بل به مدت بیش از ۶۰ دقیقه در روز می‌تواند ریسک آسیب به شنوایی را به طور قابل توجهی افزایش دهد.

 

چگونه شدت صدای هندزفری می‌تواند به گوش آسیب وارد کند؟ 

یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای آسیب زننده هندزفری، شدت صدای آن است. گوش انسان برای شنیدن صداهایی با شدت طبیعی طراحی شده است؛ اما قرار گرفتن در معرض صداهای بلند مثل صدای بالای ۸۵ دسی‌بل، می‌تواند به سلول‌های مویی گوش داخلی آسیب جدی وارد کند.

 

علاوه بر این، مدت زمان گوش دادن به موسیقی هم می‌تواند آسیب را چند برابر کند؛ مثلا گوش دادن به صدای ۸۵ دسی‌بل به مدت یک ساعت خطری ندارد، اما اگر صدا به ۱۰۰ دسی‌بل برسد، مدت زمان مجاز به چند دقیقه کاهش می‌یابد. به طور نرمال متخصصان توصیه می‌کنند قانون ۶۰/۶۰ را رعایت کنید؛ یعنی حداکثر ۶۰ درصد از حجم صدای دستگاه را تنظیم کنید و به مدت 60 دقیقه موسیقی را به طور پیوسته گوش کنید.

 

مضرات هندزفری برای گوش 

 

چگونه شدت صدای هندزفری می‌تواند به گوش آسیب وارد کند

 

تا به اینجا متوجه شدیم که استفاده طولانی مدت از هندزفری می‌تواند خطرناک باشد؛ از اصلی‌ترین تبعاتی که استفاده از هندزفری برای شما ممکن است ایجاد کند و از اصلی‌ترین ضرر هندزفری برای گوش، می‌شود به موارد زیر اشاره کرد:

 

کاهش شنوایی به‌مرورزمان 

گوش دارای سلول‌های مویی ظریف در قسمت داخلی است که این سلول‌ها، امواج صوتی را به سیگنال‌های عصبی تبدیل می‌کنند. صدای بلند، آن هم به‌صورت مداوم باعث آسیب به این سلول‌ها شده و باعث کاهش شنوایی می‌شود.

 

وزوز کردن گوش 

استفاده بلند ‌مدت از هندزفری و گوش دادن موسیقی با صدای بلند، خیلی از افراد را دچار وزوز گوش یا صدای زنگ مداوم در گوش کرده است. این اختلال یکی از آزاردهنده‌ترین مضرات هندزفری است که حتی روی کیفیت خواب افراد هم تاثیر می‌گذارد.

 

درد و خستگی گوش 

قرارگیری طولانی مدت هندزفری در کانال گوش باعث فشار و خستگی در بافت‌های نرم اطراف و درنتیجه موجب درد و حتی حساسیت در گوش می‌شود.

 

افزایش احتمال عفونت گوش 

اگر هندزفری را با سایر اعضای خانواده یا دوستانتان به صورت مشترک استفاده می‌کنید و آن را تمیز نمی‌کند، باید بدانید این موضوع می‌تواند باعث ایجاد عفونت و قارچ در گوش شما شود.

 

چطور از آسیب هندزفری به گوش جلوگیری کنیم؟ 

 

چطور از آسیب هندزفری به گوش جلوگیری کنیم

 

حالا شاید با خواندن مقاله کمی نگران شده‌اید و شاید هم تصمیم گرفته‌اید از هندزفری دیگر استفاده نکنید؛ اما در ادامه راهکارهایی به شما معرفی می‌کنیم که با رعایت آن‌ها می‌توانید سالیان سال بدون هیچ مشکلی از هندزفری استفاده کنید و هیچ آسیبی هم به گوشتان وارد نشود:

 

حجم صدای هندزفری را مدیریت کنید 

توصیه می‌کنیم حجم صدا را کمتر از ۶۰ درصد حداکثر میزان تنظیم کنید. علاوه بر این هر چند وقت یک‌بار به گوشتان استراحت دهید و موسیقی را به طور مداوم گوش ندهید.

 

زمان استفاده از هندزفری را کمتر کنید 

طبق توصیه‌های متخصصین بهتر است در طول روز حداکثر ۶۰ دقیقه پشت سر هم با هندزفری موسیقی گوش دهید؛ همچنین باید پس از هر بار استفاده 5 تا 10 دقیقه به گوشتان استراحت دهید.

 

هر چند وقت یک‌بار هندزفری را تمیز کنید 

برای جلوگیری از عفونت و قارچ گوش، توصیه می‌کنیم حداقل هفته‌ای یک‌بار هندزفری را با مواد شوینده مخصوص تمیز و آن را به خوبی خشک کنید و از استفاده مشترک هندزفری با دیگران خودداری کنید.

 

هندزفری مناسب خریداری کنید 

توصیه می‌کنیم به سراغ هندزفری‌هایی با طراحی استاندارد و بهترین هدفون از نظر کیفیت صدا بروید. اگر از مدل‌های داخل گوشی استفاده می‌کنید، مطمئن شوید اندازه سری‌های آن با کانال گوش شما هماهنگ باشد تا فشاری ایجاد نکند.

 

مراقب علائم هشدار باشید 

در صورت احساس درد، ناراحتی، وزوز یا کاهش شنوایی، استفاده از هندزفری را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید. علاوه بر این، مراقب علائم عفونت گوش مانند خارش، ترشح یا درد باشید.

 

فعال‌سازی حالت‌های حذف نویز (Noise Cancelling) 

هندزفری‌های دارای قابلیت نویز کنسلینگ به شما امکان می‌دهند در حجم صدای پایین‌تر هم صداها را بهتر بشنوید و نیاز به افزایش صدا کاهش پیدا می‌کند.

 

جمع بندی 

در این مقاله متوجه شدیم با وجود تمامی مزایایی که هندزفری‌های می‌توانند برای ما داشته باشند، استفاده نادرست و طولانی‌مدت از آن‌ها می‌تواند چقدر به سلامت شنوایی ما آسیب وارد کنند. میزان شدت صدا، مدت زمان استفاده و نوع هندزفری، عوامل کلیدی در تعیین میزان آسیب‌پذیری گوش‌ها هستند؛ اما شما می‌توانید با رعایت اصول گفته شده مانند کنترل حجم صدا، محدود کردن مدت زمان استفاده و حفظ بهداشت هندزفری، از خطرات احتمالی پیشگیری کنید.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------