واقعیت افزوده چیست و چه کاربردی دارد؟
- مجموعه: متفرقه اينترنت و كامپيوتر
همه چیز درباره ی واقعیت افزوده
واقعیت افزوده چیست و چه کاربردی دارد؟
واقعیت افزوده (AR) روشی برای متحرک سازی جهان با استفاده از تلفن هوشمند یا آی پد است که با پیوند دادن محتوا مانند ویدئوها، لینک ها یا اسناد به تصاویر مشاهده شده از طریق دستگاه کار می کند. در AR، دنیای واقعی با صدا، ویدئو، گرافیک یا اطلاعات مبتنی بر نقشه تکمیل یا تقویت می شود. به عنوان مثال، شخصی می تواند یک تلفن هوشمند را به سمت عکسی از افراد بگیرد و برنامه روی تلفن می تواند شروع به پخش ویدیویی از آن افراد کند. این برنامه با پیوند دادن یک تصویر منحصر به فرد به محتوای ذخیره شده در اینترنت یا سرورهای محلی کار می کند.
واقعیت افزوده چیست؟
واقعیت افزوده (Augmented Reality) یک نمای فیزیکی زنده، مستقیم یا غیرمستقیم است، که عناصری را پیرامون دنیای واقعی افراد به آن اضافه می کند. این عناصر مجازی بر اساس تولیدات کامپیوتری که از طریق دریافت و پردازش اطلاعات کاربر توسط سنسورهای ورودی مانند صدا، ویدئو، تصاویر گرافیکی یا داده های GPS می باشد ایجاد می شود.
در واقعیت افزوده معمولاً چیزی کم نمی شود بلکه فقط عناصری اضافه می شود. همچنین واقعیت افزوده تا حدودی شبیه به واقعیت مجازی است که توسط یک شبیه ساز، دنیای واقعی را کاملاً شبیه سازی می کند. در واقعیت افزوده بخشی از اطلاعاتی را که کاربر درک و مشاهده می کند، در دنیای واقعی وجود دارند و بخشی دیگر توسط کامپیوتر ساخته و افزوده شده اند.
در اصل می توان گفت، واقعیت افزوده (AR) چشم سوم هوشمند شما است که با مشاهده لایه دیجیتالی هوشمندی که از زاویه ی دید دوربین موبایل یا تبلت یا وبکم و … روی دید کاربر قرار می گیرد و به این طریق واقعیت های افزوده ای، اطلاعات و یا اشیاء جدیدی را به محیط واقعی اضافه می کند . واقعیت افزوده باعث تعامل بیشتر مشتری و برند شده و باعث شهرت برند در به کارگیری تکنولوژی های جدید می شود و همچنین مشتری را در دنبال کردن اخبار و حوادث جدید برند ترغیب می کند.
واقعیت افزوده چگونه کار می کند؟
واقعیت افزوده (AR) به روش های مختلفی اعمال می شود - می توانید از آن برای شبیه سازی یک بچه گربه زیبا یا پیدا کردن مسیرها در مراکز خرید استفاده کنید. AR به شما این امکان را می دهد که عینک را به صورت مجازی امتحان کنید یا ببینید لوازم خانگی جدید روی میز شما چگونه به نظر می رسند.
برای نشان دادن محتوای مربوطه به کاربر، AR از بینایی رایانه، محلی سازی همزمان، نقشه برداری و ردیابی عمق (داده های حسگر محاسبه کننده فاصله تا اشیا) استفاده می کند. این به دوربین ها اجازه می دهد تا داده ها را جمع آوری، ارسال و پردازش کنند تا محتوای دیجیتال مرتبط با آنچه کاربر به آن نگاه می کند نشان دهد.
به عنوان مثال، تصور کنید که مانند تصویر بالا از ناوبری AR استفاده می کنید. ابتدا بینایی کامپیوتری مکان و اشیاء ثبت شده توسط دوربین را پردازش می کند و آن را تشخیص می دهد. سپس، برنامه برچسب ها را روی سطح قرار می دهد. این فرآیند هر بار که کاربر دوربین گوشی را در مقابل مکانی که قبلاً نقشه برداری شده نگه می دارد، اتفاق می افتد. این نوع AR بدون نشانگر است.
مثال دیگر یک بازی فوتبال است. این برنامه با تنظیم ردپای مجازی روی پای واقعی و حرکت آن، پای یک فرد را تشخیص می دهد، بنابراین کاربر می تواند توپ مجازی فوتبال را در کوچه روی صفحه لگد بزند و پای بازیکن را به خاطر بسپارد تا امتیازات هر جلسه را حفظ کند. به لطف عملکرد تشخیص اشیا، پای کاربر را می توان شناسایی کرد و به برنامه اجازه می دهد هر بازیکن را شناسایی کند و به ترتیب یک بازی جدید برای کاربر دیگر ارائه دهد.
کجا می توان از واقعیت افزوده استفاده کرد؟
تجربه بهتر مشتری
واقعیت افزوده ابزاری قدرتمند برای خرده فروشی است، زیرا به مشتریان اجازه می دهد تصویری سه بعدی از محصول را در محیط خود ببینند، ظاهر آن را در اندازه کامل ارزیابی کنند، ببینند این شی در اتاق چگونه به نظر می رسد و موارد دیگر. علاوه بر این، برای کسب تجربه در تعامل با محصولات شما، خریدار نیازی به نصب نرم افزار اضافی ندارد زیرا همه چیز در گوشی هوشمند موجود است. علاوه بر این، قبلاً ثابت شده است که استفاده از واقعیت افزوده به میزان قابل توجهی تعداد فروش را افزایش می دهد. تجربه نشان داده است محصولات دارای محتوای 3D / AR فروش بیشتری نسبت به محصولات بدون AR / 3D دارند.
ناوبری داخلی و خارجی
ناوبری واقعیت افزوده هم در فضای باز و هم در فضای داخلی کاملاً کار می کند. در حالت اول، سیستم های ناوبری AR به عنوان راهنماهای مجازی عمل می کنند و اطلاعاتی در مورد اشیاء واقعی نشان می دهند در حالی که گوشی هوشمند را روی یک شی خاص معلق می کنند، و همچنین شما را در طول مسیر هدایت می کنند. این باحال نیست! همچنین راهنمای AR می تواند شما را به داخل ساختمان های بزرگ مانند مراکز خرید یا فرودگاه ها هدایت کند. علاوه بر این، برای صاحبان ساختمان های تجاری، چنین برنامه هایی یکی دیگر از فضای تبلیغاتی موجود است.
علاوه بر این، ناوبری واقعیت افزوده می تواند حتی در یک آپارتمان یا خانه کاملاً کار کند. با استفاده از AR، می توانید با فشردن یک دکمه، یک تور کامل سه بعدی در خانه به مهمانان بدهید.
درمان پزشکی
امکانات واقعیت افزوده در مراقبت های بهداشتی کمتر از واقعیت مجازی است، اما همچنان بسیار قابل توجه هستند. بیایید با این واقعیت شروع کنیم که واقعیت افزوده به شما امکان می دهد آموزش کارکنان پزشکی را تعاملی تر کنید. این فرآیند نصب تجهیزات جدید را سریع تر و راحت تر می کند، زیرا HCW برای اینکه بفهمد این یا آن بخش از دستگاه پزشکی چگونه کار می کند، فقط باید به جای بررسی دفترچه ی راهنما، دوربین تلفن هوشمند را، به سمت آن نشان دهد.
علاوه بر این، از برنامه های AR می توان برای درمان استفاده کرد. برای مثال، دانشمندان قبلاً اثربخشی برنامه های واقعیت افزوده را که فوبیا را درمان می کنند، ثابت کرده اند.
تجسم نتیجه در آینده
عملکرد اصلی واقعیت افزوده درهم تنیدگی با محیط واقعی و افزودن عناصر مجازی اما شبیه به زندگی است. برای نشان دادن نتایج آینده در ساخت و ساز، طراحی داخلی، خرده فروشی یا پزشکی بسیار موثر است. بنابراین، می توانید به خریداران خانه این توانایی را بدهید که ببینند خانه آینده آنها چگونه خواهد بود، یک مبل جدید در اتاق شما چگونه به نظر می رسد، یا ببینید لبخند شما پس از مراجعه به دندانپزشک چگونه خواهد بود، بینی شما بعد از عمل به چه صورت خواهد بود. واقعیت افزوده همه چیز را ممکن می کند!
هزینه توسعه اپلیکیشن واقعیت افزوده چقدر است؟
هزینه و مدت زمان توسعه اپلیکیشن AR به عوامل زیادی از جمله نوع اپلیکیشن، SDK، پیچیدگی مدل های سه بعدی و غیره بستگی دارد.
گردآوری: بخش کامپیوتر بیتوته