یونان گهواره تمدن اروپا + تصاویر
- مجموعه: مكانهاي تاريخي جهان
یونان گهواره تمدن اروپا + تصاویر
امروز میخواهیم سفری را در زمان و مکان آغاز کنیم، تاریخ را در نوردیم و به سرزمینی برویم که فلاسفه در حال تبیین چگونگی آفرینش هستند. Hellas یا یونان کشوری در جنوب شرقی اروپا و جنوب شبه جزیره بالکان است، این کشور از شمال با آلبانی، مقدونیه و بلغارستان و در شرق با ترکیه دارای مرز مشترک زمینی است. سرزمین اصلی یونان در جنوب و شرق به وسیله دریای اژه احاطه شده و از غرب به دریای یونان محدود است. «یونان» نام فارسی این کشور است.
این کشور به عنوان مهد تمدن مغرب زمین و زادبوم دموکراسی، فلسفه غرب، بازیهای المپیک، علوم سیاسی، نمایشنامهنویسی (شامل هردو نوع کمدی و تراژدی) قابل توجه است. می توانید برای سفر اینکه سفری خاطره انگیز داشته باشید از تور یونان استفاده کنید.
معابد خدایان
آکروپولیس (Acropolis) به معنای شهر بلند مرتبه به دژی که در بلندی مستقر شدهاست گفته میشود. البته به دلیل اهمیت آکروپولیس آتن این نام به یک نام خاص برای آکروپولیس آتن تبدیل شده است. آکروپلیس بر روی یک تپه سنگی صاف که دارای ۱۵۰ متر ارتفاع از سطح دریاست در داخل شهر آتن یونان بنا شدهاست.
قبلاً این بنا به نام «سکروپیا» مشتق از نام افسانهای مرد ماری، به نام ککروپس یا سکروپس اولین پادشاه آتن نامیده میشد. بخش اعظم این بنا در سال های ۴۶۱ تا ۴۲۹ پیش از میلاد، در زمان فرمانروایی پریکلس و همزمان با روزهای شکوفایی فکری و هنری آتن، روی بخش آهکی تخت آتن ساخته شد. پس از آن و در دوره های مختلف بعضی از بناهای آکروپلیس به شکل قصرهای فلورانسی، مسجدهای اسلامی و حرم های ترکی تغییر شکل دادند. یکی از زیباترین جلوههای معماری در این بنا معبد پارتنون است که در زمان پریکلس ساخته شده است.
دلفی(Delphi) نیز یکی دیگر از بناهای تاریخی یونان است که معابد و عبادتگاههای یونانیهای باستان را در بر دارد و از طرف یونسکو به عنوان یکی از میراث فرهنگی بشر شناخته شده است. شهر باستانی دلفی در ۱۱ کیلومتری شمال غرب مرکز شهر آتن قرار دارد. اهمیت این شهر باستانی به دلیل قرار گرفتن معبد آپولو و آمفی تأتر بزرگ آتن است که یکی از چهار بازی سراسری یونان در آن برگزار میشده است.
کنوسوس(Knossos) در جزیره کرت نیز از دیگر بناهای باستانی یونان است که دارای نقاشیهای روی دیوار زیبا و موزههای مختلف است. کنوسوس را باید خواستگاه تمدن مینوسی نامید. تمدنی که امروزه به گهواره تمدن اروپایی مشهور است. این تمدن با تجارت دریایی و بازرگانی گسترده با ارتباطی تنگاتنگ با مردمان فنیقیه و مصر باستان شکوفا شد.
بهشتهای آسمانی روی زمین
مردم یونان این مکانها را "بهشت های آسمانی" می نامند و این به دلیل شکل صخرههایی است که حدود 60 میلیون سال پیش در اینجا بوجود آمدهاست. معابدی بی نظیر بر راس صخرهها ساخته شده که در اثر زمین لرزه و شرایط آب و هوایی به شکلی چشم نواز و زیبا درآمدهاند. همچنین فرسایش هایی که در درون غارهای این نواحی رخ داده باعث کشف رادیوکربنهایی شده است که وجود انسانهای اولیه در 50 هزار سال پیش را اثبات می کنند.
این مکانهای زیبا شهر متیئورا (Metéora) را تشکیل میدهند. این شهر جزو میراث جهانی یونسکو بوده و شهر کالامباکا در مجاورت آن واقع شده است. صومعه مقدس وارلام، صومعه سنت باربارا و دیگر کلیساهای ارتدکس شرقی در این شهر بر فراز صخرهها قرار دارند.
منبع: lastsecond.ir