کلیسای اچیمیادزین در ارمنستان (+تصاویر)



کلیسای اچیمیادزین در ارمنستان

 

یکی از اصلی ترین بخش های جدا نشدنی هویت و زندگی مردم ارمنستان، کلیسای اچیمیادزین است که در سال ۲۰۰۰ در فهرست میراث های جهانی یونسکو هم قرار گرفت.

کلیسای اچیمیادزین در ارمنستان (Etchmiadzin Cathedral)
پیشینه شهر اچمیادزین
شهر اچمیادزین که تا پیش از سال ۱۹۴۵ به نام ولاش‌آباد (به ارمنی: واغارشاپات) معروف بود بدست ولاش‌شاه (واغارشاک شاه از دودمان ایرانی پارتی) (۱۴۰ - ۱۱۷) در محل باستانی واردکِساوان بنیاد شد. رومی‌ها پس از ویران ساختن آرتاشات در سال ۱۶۳ پایتخت ارمنستان را به ولاش‌آباد منتقل کردند. پس از اینکه در سال ۳۰۱، مسیحیت به این منطقه آمد، تیرداد سوم دژ وِلاش‌آباد را ویران کرد و به‌جای آن کلیسای جامع اچمیادزین مقدس را بنا کرد. پس از اعلام شدن مسیحیت به‌عنوان دین رسمی در ارمنستان ، در سال ۳۰۱ وِلاش‌آباد یا همان اچمیادزینِ بعدی، به عنوان مرکز دینی این کشور برگزیده شد.


کلیسای جامع اچمیادزین کهن‌ترین کلیسای ارمنستان است و بدست گریگور روشنگر ساخته شده‌است.

 

عکس های کلیسای اچیمیادزین در ارمنستان


در بهمن ماه ۱۱۸۲ (ژانویه ۱۸۰۴)، سپاه ایران به سرداری عباس میرزا ولیعهد، نیروهای روسیه را در نزدیکی «سه‌کلیسا» (اچمیادزین)، شکست داد. روس‌ها به دنبال این شکست، دست به محاصره شهر و قلعه ایروان زدند. اما سپاه ایران و مردم شهر در برابر این حصر پایداری کردند. در نتیجه با وجود گلوله‌باران شدید، روس‌ها موفق به گشودن دژ ایروان نشدند. سرانجام و به دنبال شکست و ناکامی در همه جبهه‌ها، ژنرال سی‌سیانوف در نوامبر ۱۸۰۴ (آبان ماه ۱۱۸۳)، دستور عقب‌نشینی را برای نیروهای روسی صادر کرد. بدین‌سان روس‌ها، کمابیش به پشت مرزهای خود عقب نشستند.


کلیسای اچیمیادزین در ارمنستان 
یکی از اصلی ترین بخش های جدا نشدنی هویت و زندگی مردم ارمنستان، کلیسای اچیمیادزین است که در سال ۲۰۰۰ در فهرست میراث های جهانی یونسکو هم قرار گرفت. کلیسای اچیمیادزین در ارمنستان، نگین شاهکارهای تاریخی، معماری و مذهبی ارمنستان، یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری این کشور است که در سفر به آن نباید از دست داد، جایی نفس گیر که چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند. در ادامه این کلیسای دیدنی را بیشتر معرفی خواهیم کرد.

 

 نمای داخلی کلیسای اچیمیادزین 


این کلیسا یک جای بسیار منحصر بفرد در ارمنستان و یک بنای مذهبی و تاریخی و یکی از اصلی ترین جاذبه های گردشگری آن جاست. این کلیسا در شهر اچیمیادزین یا وقرشاپات (Vagharshapat) که چهارمین شهر بزرگ ارمنستان است، در ۱۰ کیلومتری غرب ایروان قرار دارد.


چطور به کلیسای اچیمیادزین در ارمنستان برویم؟
مسیر دسترسی به اچیمیادزین اصلا سخت نیست، از شهر ایروان که پایتخت این کشور است ، به طور مرتب اتوبوس هایی در پایانه ی Avtokayan به این کلیسا هست که مسافران را جابه جا می کنند و هزینه ای برابر ۲۵۰ AMD معادل ۱ دلار آمریکا که بسیار ارزان است، دارد. از طرف دیگر فقط ۳۰ دقیقه از این پایانه اتوبوس رانی تا این کلیسا راه است و در نتیجه هم هزینه ی بسیار پایین و هم کم بودن مسافت باعث می شود تا هیچ بهانه ای برای نرفتن نباشد!

 

نمای داخلی کلیسای اچیمیادزین


ساعت های بازگشایی کلیسای اچیمیازین
- ساعت بازگشایی کلیسای جامع مادر: ۷:۰۰ صبح الی ۹:۰۰ شب
- سرویس های صبحگاهی: ۷:۳۰
- سرویس های غروب: ۱۷:۳۰

ساعت کارهایی که در بالا دیدید، ساعت کار خود کلیسا بودند، در پایین می توانید ساعت کار بخش های مختلف کلیسا را ببینید:
- موزه ی کلیسای جامع: ۱۰:۳۰ الی ۱۷:۰۰
- موزه ی قدیمی: ۱۰:۳۰ الی ۱۷:۰۰
- موزه گنجینه: ۱۱:۰۰ الی ۱۳:۰۰ و ۱۴:۰۰ الی ۱۷:۳۰
- موزه ی Ruben Sevak: ۱۰:۳۰ الی ۱۷:۰۰
- کتابخانه: ۱۰:۱۵ الی ۱۹:۰۰

لازم است بدانید که در روزهای یکشنبه، موزه ی کلیسای جامع بعد از ساعت ۱۳:۳۰ باز می شود.

 

گردآوری: بخش گردشگری بیتوته

 

منابع:

fa.wikipedia.org

eligasht.com

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های گردشگری(مكانهاي تاريخي، تفریحی، زيارتي، دانستنی های سفر، عجایب گردشگری و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------