امامزاده هاشم، امامزاده ای روی قله (+تصاویر)
- مجموعه: مکانهای زيارتي ايران و جهان
امامزاده هاشم (ع)
تاریخچه امامزاده هاشم (ع)
قدمت بنای اصلی امامزاده هاشم علیه السلام به دوره صفویه باز میگردد که ثبت ملی هم شده است، البته کوهستانی بودن و قرارگیری بنای امامزاده هاشم علیه السلام در مسیر یکی از پرترددترین جاده های کشور یعنی هراز علاوه بر کارکرد اصلی مذهبی و زیارتی، زمینه ساز بروز کارکردهای گوناگون اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شده و توقفگاه مناسبی را برای زائران و مسافران آماده نموده است.
نسب امامزاده هاشم علیه السلام
امامزاده هاشم آرامگاه« هاشم بن حسن بن یحیی بن حسین بن طباطبا بن ابراهیم بن اسماعیل بن ابراهیم بن حسن مثنی بن حسن مجتبی بن علی بن ابیطالب»، از نوادگان حسن مجتبی، امام دوم شیعیان است. امامزاده هاشم یکی از ۱۴ فرزند حسن بن یحیی همراه با برادران خود در زمان عبدالملک بن مروان از بغداد به طرف کشور ایران آمدند که هاشم همراه با حارث و هادی از طرف کوه های دماوند به طرف مشهد راهی شدند. حارث و هادی در مشاء کشته شدند که اینک در آرامگاهی به نام امامزاده دوبرار آرمیده اند. امامزاده هاشم با جراحت فراوان، خویش را با اسب به گردنه مشاء می رساند و در همان جا دفن می شود از نظر موقعیت جغرافیایی، امامزاده هاشم در نوک کوه و امامزاده دو برار در پائین کوه است.
بازسازی بنای امامزاده هاشم (ع)
طبق گفتۀ مدیریت آستان، بقعه امام زاده هاشم سه بار بازسازی شده است. بنا به گفته های افراد قدیمی تر این منطقه، قبلا در محل امامزاده هاشم کاروانسرایی وجود داشت که در شمال غربش دارای اتاقی کوچک بود( امروزه اثری از آن کاروانسرا به جا نمانده است) و تنها پذیرای چند نفر بود که آنرا امامزاده هاشم می نامیدند.
به مرور بناهای اطراف امامزاده خراب شدند و فضا توسعه پیدا کرد، به طوریکه امروز بنای امامزاده بیش از ۱۰۰۰ متر فضای مفید دارد. آستان امامزاده هاشم (ع)خدمات و امکاناتی مانند پارکینگ یک هکتاری، زائرسرایی با 16 اتاق، اورژانس، مخابرات، هتل و رستوران، بازارچه، نانوایی، سایت کایت پروازی، امدادهای جاده ای و امور فرهنگی و تبلیغاتی دارد.
آدرس امامزاده هاشم
آستان امامزاده هاشم در ۶۰کیلومتری شمال غرب تهران( جاده هراز)، در بالاترین نقطه مشرف به دماوند و دشت مشا واقع شده است.
استان تهران، شهرستان دماوند، بخش مرکزی، شهر دماوند، جاده هراز
گردآوری: بخش گردشگری بیتوته