روستای گرسماسر؛ باشکوه ترین ییلاق های شهر رامسر
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
روستای گرسماسر رامسر، نگینی درخشان بر عروس شهرهای ایران
روستای گرسماسر ( به انگلیسی : Garasma Sar ) یکی از مناطق ییلاقی رامسر است که مناظری بی بدیل و طبیعتی دیدنی و آب و هوایی خنک در دل تابستان دارد و همین امر باعث شده تبدیل به یکی از جذابیت های گردشگی شمال ایران شود.
روستای گرسماسر یکی از زیباترین مناطق رامسر است که شاهکار طبیعت را در آن خواهید دید.
کنار هم قرار گرفتن دشتهای سرسبز ، کوه های بلند ، چشمه های گوارا وجه تمایز این ییلاق با دیگر مناطق است.
یکی از جذابیت های منحصر به فرد دیگر این منطقه ، کوه دزکول است که بلندای آن به زیبایی منظره روستا افزوده است و از بالای این کوه میتوانید رامسر و تنکابن را مشاهده نمایید.
مسیر مناسب صعود کوه سماموس در این منطقه باعث جلب توجه کوهنوردان شده است.
جذابیت های گردشگری گرسماسر بسیار متنوع است از جمله : رستم سر ، تله بن ، راه کنار ، مسجد آبجی ، دزکول ، فولاد چشمه و غیره .
روستای گرسماسر کجاست؟
برای رفتن به این روستای دل انگیر از جاده تنکابن - رامسر باید وارد جاده هریس شود و حدود یک و نیم ساعت به سمت کوه های بلند مقابلتان رانندگی کنید.
این ییلاق جزو توابع بخش مرکزی شهرستان رامسر محسوب می شود.
موقعیت جغرافیایی روستای گرسماسر در 40 کیلومتری جنوب غرب رامسر با مختات جغرافیایی 50 درجه و 35 دقیقه طول شرقی و 36 درجه و 49 دقیقه عرض شمالی است.
از شرق به روستای بزشی محله و از غرب به روستای رستم سر می رسد و از شمال و جنوب با رشته کوه البرز محدود شده است.
این منطقه در ارتفاع 2000 پایی از سطح دریا واقع شده است و میانگین بارندگی سالانه آن 983 میلی متر است و آب و هوایی کوهستانی ، زمستانی نسبتا سرد و تابستان معتدل دارد.
بهترین زمان سفر به روستای گرسماسر
از آنجا که زیبایی روستا مدیون جلوه زیبای طبیعت است میتوانید تمام فصول از زیبایی های طبیعت روستا لذت ببرید ولی از آنجا که زمستان تقریبا هوای روستا سرد میشود مناسب مسافرت خانوادگی نیست.
بهترین زمان سفر به این روستا در بهار از اردیبهشت ماه تا اواخر تابستان است که هوا رو به گرمی می رود.
علت نامگذاری و قدمت تاریخی روستای گرسماسر
این روستا در قدیم به نام گرزمامان سر شناخته می شد و نامش از قلعه گرزمان گرفته شده است که به معنی مکانی در بالای بهشت است ، نامگذاری قلعه گرزمان به دلیل محل استقرار آن بوده است. بقایای این قلعه در اطراف روستا قابل مشاهده است.
با گذشت زمان گرزمان سر به گرسماسر تغییر پیدا کرد. باستان شناسان معتقدند که این قلعه تاریخی متعلق به دوره حسن صباح است و روستا قدمتی هزار ساله دارد.
جمعیت روستا حدود 2 هزار نفر است و درآمد مردم اغلب از طراعت ، باغداری ، دامداری و صنایع دستی تامین می شود. محصولات زراعی روستان شامل گندم ، جو ، سیب زمینی ، سبزیجات ، گردو ، سیب و فندق و گل گاوزبان است.
پرورش گوسفند ، پرورش طیور و پرورش زنبور عسل در این روستا رواج زیادی دارد.
صنایع دستی روستا شامل چادرشب ، نمد ، جاجیم ، سبدهای چوبی ، چوخا ، شولا ، کوشیر ، سفره ، زنبیل ، ظروف چوبی ، لاکی و کوزه گری است.
معرفی طبیعت روستای گرسماسر
روستای گرسماسر دارای کوچه هایی مارپیچ با شیب ملایم ، خانه های قدیمی با سقف شیروانی و دیوارهای گلی و معماری سنتی است.
مصالح به کار رفته در ساختمان های قدیمی روستا ، گل ، خشت چوب است ولی برای ساخت خانه های جدید از آجر ، سیمان ، سنگ ، گچ و آهن استفاده شده است.
اطراف روستا با جنگل های انبوه هیرکانی پوشیده شده است که اغلب درختان جنگل شامل شاه بلوط ، شمشاد ، اقاقیا و راش است.
گرسماسر یکی از باشکوه ترین ییلاق های شهر رامسر محسوب می شود. ارتفاع بلند روستا باعث شده چشم اندازی جذاب به زمین های اطراف داشته باشد.
این روستای زیبا در مسیر کوهنوردانی که برای صعود به قله 3600 متری پربرف سماسوس ، اقدام می کنند ، قرار گرفته است.
گردآوری : بخش گردشگری بیتوته