وسایلی که نباید با خود به هواپیما ببرید: راهنمایی برای مسافران هواپیما



وسایل مجاز و غیرمجاز در هواپیما, ممنوعیت انواع وسایل در هواپیما, حمل وسایل مجاز و غیرمجاز با هواپیما

حمل وسایل مجاز و غیرمجاز با هواپیما

 

هشدار به مسافران: وسایلی که در هواپیما ممنوع هستند

تمام شرکت های هواپیمایی مقرراتی برای ورود وسایل و لوازم مسافران به داخل کابین هواپیما و یا قسمت بار دارند. در این مطلب از بیتوته سعی خواهیم کرد شما را با اقلامی که مجاز به حمل آنها در هواپیما هستید آشنا کنیم.

شما به عنوان مسافر هواپیما اجازه ندارید برخی از تجهیزات و وسایل را به وسیله هواپیما حمل نمایید. زیرا برخی از لوازم جزو وسایل غیرمجاز می باشند و اگر همراه شما باشند دچار دردسر خواهید شد.

 

وسایل مجاز و غیر مجاز در هواپیما کدامند؟

فهرست وسایل مجاز و غیرمجاز برای حمل در سفرهای داخلی و خارجی بسته به شرکت های هواپیمایی مختلف متفاوت است. البته ناگفته نماند که اشتراکات زیادی بایکدیگر دارند. پس برای اینکه در زمان بازکردن و چک کردن وسایلتان در قسمت امنیتی فرودگاه دچار مشکل نشوید بهتر است قبل از بستن چمدانتان به وب سایت شرکت هواپیمایی که بلیت از آن تهیه نموده اید سر بزنید و از این موارد آگاهی پیدا کنید.

 

در اکثر کشورها حمل برخی وسایل به داخل کابین هواپیما ممنوع است در این صورت باید قبل از سوار شدن آنها را در چمدان خود بگذارید و چمدان را به قسمت بار تحویل دهید، البته ناگفته نماند که حمل برخی از وسایل به صورت کلی غیر مجاز هستند یعنی حتی اجازه ندارید آنها را در چمدان خود حمل نمایید.

 

گاهی برخی از کشورها ورود کالای به خصوصی را به کشورشان ممنوع می کنند، در این حالت اگر مسافری این اقلام غیر مجاز را در هنگام ورود به کشور مقصد به همراه داشته باشد متحمل پرداخت جریمه های سنگین و یا حتی گذراندن زندان خواهد شد.

 

وسایل مجاز و غیرمجاز در هواپیما, ممنوعیت انواع وسایل در هواپیما, تمام شرکت های هواپیمایی مقرراتی برای حمل بار مسافر دارند

تمام شرکت های هواپیمایی مقرراتی برای حمل بار مسافر دارند

 

حمل وسایل مجاز در هواپیما

1. خوراکی ها، مایعات و لوازم آرایشی

مسافران می توانند خوراکی های خشک و بسته بندی شده مانند بسته های بیسکویت، شکلات، چیپس، آجیل و... را به داخل هواپیما حمل نمایند. حمل مایعات به طور کلی مشکلی ندارد اما برای همراه داشتن نوشیدنی ها باید مواردی را رعایت کنید تا داری مشکل نشوید. مثلا شما مجاز نیستید بیش از 100 میلی لیتر مایعات به داخل کابین حمل کنید. مواردی مانند شیرخشک، انواع نوشیدنی، قطره چشم و بینی و... باید در حجم کمتر از 100 میلی لیتر حمل شوند.

 

در صورتی که می خواهید لوازم آرایشی به داخل کابین حمل نمایید در صورتی که لوازم بهداشتی و آرایشی مایع باشند باید حجم آنها کمتر از 100 میل باشد. همچنین بهتر است آنها را در کیسه ای شفاف قرار دهید تا در صورت نشتی قابل مشاهده باشند. ناگفته نماند در قسمت بار محدودیتی برای حمل مایعات و لوازم آرایشی ندارید.

 

2. وسایل الکتریکی

برای حمل این وسایل هیچ محدودیتی ندارید و می توانید به راحتی وسایلی مانند گوشی، تلفن همراه، دستگاه پخش موسیقی، لپ تاپ و... را  با خود به داخل کابین ببرید. فقط باید وسایل ارتباطی را در حالت پرواز قرار دهید و یا آنتن آنها را قطع نمایید تا باعث اختلال در سیستم های ارتباطی هواپیما نشوند.

 

3. لوازم شخصی

به همراه داشتن چند دست لباس که در کیف دستی خود بتوانید آنها را جا دهید بلا مانع است. اما از بردن وسایل اضافی به داخل کابین خودداری کنید زیرا فضای داخل کابین محدود می باشد. حمل وسایل شخصی تیز و برنده و یا وسایلی که امکان آسیب رساندن با آنها به دیگران وجود دارد غیر مجاز است. مثلا بردن سوهان ناخن و یا شیشه عطر به داخل کابین قدغن است.

 

وسایل مجاز و غیرمجاز در هواپیما, ممنوعیت انواع وسایل در هواپیما, حمل وسایل منفجره به هواپیما ممنوع است

حمل وسایل منفجره به هواپیما ممنوع است

 

4. وسایل بازی

حمل اسباب بازی کودکان به داخل کابین مجاز است. اما برای رعایت حال مسافران بهتر است وسایل بازی صدا دار نباشند، همچنین کنسول های بازی باید در طول پرواز در حالت عدم ارتباط قرار گیرند. البته حمل وسایل بازی شبیه به اسحله به داخل کابین مجاز نیست.

 

5. ادوات موسیقی 

بردن ادوات موسیقی و سازها به داخل کابین هواپیما بلامانع می باشد. اما توجه داشته باشید که این وسایل باید در درون کیف های مخصوص به خودشان باشند و طول آن بیشتر از 120 سانتی متر نباشد. برای اینکه در طول سفر، ساز شما دچار مشکل نشود بهتر است آن را در چند لایه پلاستیک حباب دار بپیچید و برچسب Fragile بر روی آن بچسبانید تا ماموران حمل بار را متوجه حساس بودن آن کنید.

 

6. داروهای شخصی

برای حمل دارو به داخل کابین هر کشوری قوانین خاص خودش را دارد، در نتیجه نمی توان به طور قطع آن را در دسته وسایل مجاز و یا غیر مجاز قرار داد.

توصیه ما در مورد حمل دارو این ست که در صورت ضروری بودن دارو برای شما حتما نسخه پزشک که به تایید مقامات مربوطه رسیده است را همراه داشته باشید. همچنین پیش از سفر حتما در مورد ورود داروهای ممنوعه به کشور مقصد تحقیق کنید تا در آنجا دچار مشکل و جریمه نشوید.

 

وسایل مجاز و غیرمجاز در هواپیما, ممنوعیت انواع وسایل در هواپیما, حمل برخی وسایل حتی در چمدان نیز ممنوع است

حمل برخی وسایل حتی در چمدان نیز ممنوع است

 

حمل وسایل غیر مجاز در هواپیما

همان طور که در بالا اشاره کردیم برخی از لوازم غیر مجاز در بین شرکت های هواپیمایی مشترک هستند و برخی از این اقلام از شرکتی به شرکت دیگر متفاوت است. بنابراین پیش از بستن چمدانتان آن را از طریق شرکت هواپیمایی پیگیری نمایید.

 

1. مایعات: همانطور که در بالا ذکر شد برای حمل مایعات با حجم بیشتر از 100 میل، آن را باید در ظروف در بسته قرار دهید و به قسمت بار تحویل نماید. البته در نظر بگیرید که ورود برخی مایعات به بعضی از کشورها غیر مجاز است. بنابراین بهتر است قبل از سفر، این موارد را در سایت امنیت پرواز کشور مقصد مطالعه نمایید. زیرا در صورت به همراه داشتن آنها باعث جریمه شدن و یا دستگیری شما می شود.

 

2. لوازم ورزشی: برخی از اقلام ورزشی مانند چوب بیس بال، چوب گلف، باتوم اسکی، تیر و کمان و...  حتی اگر در داخل کاور و بسته بندی باشند نمی توانید آنها را به داخل کابین ببرید زیرا امکان آسیب رسانی به دیگران با این وسایل وجود دارد. این وسایل را حتما به قسمت بار بسپارید.

 

3. وسایل تیز و برنده: کلیه لوازم برنده مانند تیغ، چاقو، فیچی، سوهان، کاتر، ناخن گیر و... در دسته لوازم غیر مجاز هستند و در صورت بودن این وسایل در کیف دستی شما، آنها توسط ماموران امنیتی فرودگاه ضبط خواهند شد.

 

وسایل مجاز و غیرمجاز در هواپیما, ممنوعیت انواع وسایل در هواپیما, حمل برخی وسایل با هواپیما همواره غدقن است

حمل برخی وسایل با هواپیما همواره غدقن است

 

4. ابزار آلات: کلیه ابزار آلات مانند انبردست، چکش ، پیچ گوشتی ، چاقوهای تاشو و ابزار آلات چند کاره جزو وسایل غیر مجاز هستند و نمی توانید آنها را به داخل کابین هواپیما حمل نمایید. حتی وسایلی که شبیه به ابزار هستند را نمی توانید با خود ببرید و در صورت مشاهده ماموران آنها را از شما خواهند گرفت.

 

5. وسایل آتش زا: حمل وسایل آتش زا مانند فندک، کبریت و... به داخل کابین هواپیما مجاز نیست. حتی برخی از شرکت های هواپیمایی اجازه نمی دهند وسایل آتش زا را در داخل چمدان خود قرار دهید و به قسمت بار تحویل دهید. بنابراین بهتر است این موارد را از طریق باجه های اطلاع رسانی در فرودگاه پیگیری نمایید.

 

وسایل مجاز و غیرمجاز در هواپیما, ممنوعیت انواع وسایل در هواپیما, حمل لوازم ورزشی سنگین در هواپیما مجاز نیست

حمل لوازم ورزشی سنگین در هواپیما مجاز نیست

 

6. میوه و خوراکی های تازه: همراه داشتن میوه و خوراکی بلامانع است، اما برخی از شرکت های هواپیمایی حمل این مواد را برای مسافران ممنوع کرده اند. قرار دادن خوراکیهای تازه در چمدان و تحویل آن به قسمت بار نیز می تواند دردسر ساز شود. زیرا برخی از کشورها قوانین سخت گیرانه ای برای ورود مواد خوراکی به خصوص محصولات کشاورزی به داخل مرزهای خود دارند.

 

وسایلی که حمل آنها در تمام کشورها غیر مجاز است

موارد مشترکی که حمل آنها در تمام شرکت های هواپیمایی غیر مجاز است عبارتند از :

• مواد اشتغال زا و مواد منفجره

• وسایل دفاع شخصی مانند باتوم، شوکر ، پنجه بوکس و..

• وسایلی با وزن زیاد مانند چکش، مته های سنگین، پتک و...

• اسلحه گرم و سرد

• هر نوع وسیله تیز و برنده

• مواد سمی 

• اسپری ها

• مایعات و مواد اسیدی

• وسایل عفونی 

 

گردآوری: بخش گردشگری بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------