سبد گردانی یا مدیریت پرتفو چیست و چگونه کار می کند؟



سبد گردانی, سبد گردانی در بورس, سبد گردانی چیست

سبد گردانی چیست

 

هر آنچه باید درباره سبدگردانی بدانید 

 همه ما اصطلاحی که می گوید "همه‌ی تخم‌مرغ‌ها را در یک سبد نگذار" آشنا هستیم در بازار سرمایه به این اصطلاح سبد گردانی یا مدیریت پرتفو می گویند ، که به این معنی می باشد که تمامی سرمایه خود را برای یک سهام خاص هزینه نکنیم و سبدی با چند سهام مطمئن برای خود تشکیل دهیم این کار باعث می شود که ریسک سرمایه گذاری شما کم شود. در این مطلب از بیتوته شما را با اصطلاح سبدگردانی آشنا می کنیم.

سبد گردانی یا مدیریت پرتفو چیست؟

معنای مدیریت پورتفو را می توان به عنوان فرآیند مدیریت سرمایه گذاری افراد به گونه ای توضیح داد که آنها درآمد خود را در یک افق زمانی معین به حداکثر برسانند. علاوه بر این، چنین شیوه هایی تضمین می کند که سرمایه، سرمایه گذاری شده توسط افراد در معرض ریسک بازار بیش از حد قرار نگیرد.

 

کل فرآیند مبتنی بر توانایی تصمیم گیری صحیح است. به طور معمول، چنین تصمیمی مربوط به دستیابی به یک ترکیب سرمایه گذاری سودآور، تخصیص دارایی ها بر اساس ریسک و اهداف مالی و تنوع بخشیدن به منابع برای مبارزه با فرسایش سرمایه است.

 

سبد گردانی در بورس, سبد گردانی چیست, سبد گردانی هدف

سبد گردان کیست

 

سبدگردان کیست؟

به افراد حقوقی که مسئولیت مدیریت سرمایه اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر را برعهده دارند تا بتوانند آنها را به بیشترین سود برسانند سبدگردان می گویند. سبدگردان ها باید به وضعیت بازار آگاهی کامل داشته باشند و بتوانند شرایط که ممکن است در آینده ایجاد شود را پیش بینی کنند.

 

شما برای کار با سبدگردان ها باید ابتدا قراردادی را با آنها تنظیم کنید که در آن کارمزد و میزان دسترسی سبدگردان به سرمایه شما و همچنین محدودیت های معاملاتی تعیین شود.

سبدگردانی یک بازی برد برد می باشد زیرا در صورت رساندن سرمایه گذار به سود بالاتر، سبدگردان نیز سود بیشتری کسب می کند.

 

اهداف سبد گردانی

هدف اساسی سبد گردانی کمک به انتخاب بهترین گزینه های سرمایه گذاری بر اساس درآمد، سن، افق زمانی و ریسک پذیری است.

برخی از اهداف اصلی سبد گردانی به شرح زیر است:

- افزایش سرمایه

- به حداکثر رساندن بازده سرمایه گذاری

- بهینه سازی ریسک

- تخصیص بهینه منابع

- اطمینان از انعطاف پذیری پرتفو 

- محافظت از سود در برابر ریسک های بازار

با این وجود، برای استفاده حداکثری از سبد گردانی یا مدیریت پرتفوی، سرمایه گذاران باید نوع مدیریتی را انتخاب کنند که متناسب با الگوی سرمایه گذاری آنها باشد.

 

اهداف مدیریت پورتفو, سود سبد گردانی, سبد گردانی چیست

مزایای سبد گردانی

 

مزایای استفاده از سبدگردانی

یکی از مزایای سبدگردانی اختصاصی بودن آن است. در سبدگردانی هر فردی می تواند با توجه به میزان دارایی خود و نیز ریسک پذیری سبد مختص خود را خواهد داشت.

همچنین سبدگردانی مزایای دیگری دارد که در ادامه به شما توضیح خواهیم داد:

 

• عدم نیاز به صرف زمان

سبدگردان ها با توجه به تخصص و مهارت خود پرتفوی شما را بررسی می نمایند و شما لازم نیست زمانی برای بررسی بازار و سهام خود اختصاص دهید. 

 

• انعطاف پذیری

سبدگردانی روشی انعطاف پذیر می باشد به طوری که سرمایه گذار می تواند به صورت روزانه به سرمایه خود دسترسی داشته شد و همچنین نوع سرمایه گذاری خود را انتخاب کند.

 

• عدم نیاز سرمایه گذار به دانش خاص

با استفاده از سبدگردانی ، نیازی نیست که سرمایه گذار در تحلیل سهام و بازار ، زمان خرید و فروش سهام و نوع سهام آگاهی زیادی داشته باشد.

سبدگردان ها با تخصص و تجربه ای که دارند می توانند تمام این بررسی ها را انجام دهند.

  

• یکی بودن هدف سبدگردان و سرمایه گذار

در صورتی که سرمایه خود را به سبدگردانان بسپارید، تصمیمات آنها برای ایجاد سود و بازدهی بیشتر سرمایه شما خواهد بود. منافع شما و سبدگردان یکی خواهد بود.

 

• مدیریت با علم و دانش پرتفوی

در سبدگردانی شما سرمایه خود را به تیمی مجرب و حرفه ای می سپارید که دائم در حال تحلیل بازار می باشند. در این صورت سرمایه گذار لازم نیست که به صورت مستقیم کاری انجام دهد.

 

سبد گردانی هدف, سبد گردانی سهام, الزامات سبد گردانی

محدودیت های سبد گردانی

 

معایب و محدودیت های سبدگردانی 

• به دلیل شرایط خاص قراردادهای سبدگردانی و اینکه نیاز به سرمایه زیاد دارد مناسب همه ی سرمایه‌گذاران نمی باشد.

• در صورتی که شما سرمایه خود را به یک سبدگردان غیر متخصص و نابلد بسپارید ممکن است خسارات سنگین و غیرقابل جبرانی ببینید.

 

میزان کارمزد سبدگردانی

کارمزدی که برای سبدگردانی مشخص می شود ، براساس مقررات و مصوبات سازمان بورس و اوراق بهادار و قرارداد منعقد شده با مشتریان محاسبه می‌شود. فرمولی که برای تعیین کارمزد مشخص می شود توافقی است. کارمزد معمولا از دو بخش کارمزد مدیریت که درصدی ثابت است و با هرمیزان سود کسر می‌شود و نیز کارمزد عملیات که طبق میزان سودی مشخص کسر خواهد شد، تشکیل می‌شود.

 

تفاوت های صندوق سرمایه گذاری و سبدگردانی

- در صندوق های سرمایه گذاری یک سبد برای همه سرمایه گذاران تشکیل می شود ولی در سبدگردانی هر سبد اختصاص به یک سرمایه گذار خاص دارد.

- یکی از تفاوت های صندوق سرمایه گذاری و سبدگردانی تفاوت در میزان ریسک پذیری و اختصاصی بودن سرمایه گذاری است،در صندوق های سرمایه گذاری تمامی سرمایه گذاران دارای یک سبد مشخص هستند در حالی که ممکن است قدرت ریسک پذیری آنها بسیار با هم متفاوت باشد اما در سبدگردانی با توجه به قدرت ریسک پذیری سرمایه گذاری می شود.

- سرمایه گذاری با سبدگردانی در مقایسه با صندوق های سرمایه گذاری گرانتر است. 

-  سبدگردانی اختصاصی می تواند ترکیب متنوعی از دارایی ها باشد و انعطاف پذیری بسیار بالایی دارد و سرمایه گذاران این امکان را دارند که میزان ریسک خودشان را هر کدام از دارایی های خود افزایش یا کاهش بدهند اما در صندوق های سرمایه گذاری امکان چنین چیزی وجود ندارد.

 

گردآوری: بخش سرمایه های دیجیتال بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

      Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024