راهنمای خرید کفش بچه گانه



انتخاب یک کفش بچه گانه مناسب برای اولین سال های زندگی و رشد کودک امری بسیار مهم است.

 

کفش بچه گانه را چسبی انتخاب کنید

 

اندازه گیری درست کفش بچه گانه

همیشه پیش از انتخاب و خرید کفش، پای کودک خود را اندازه بگیرید. این کار را در حالت ایستاده اندازه بگیرید. از آنجایی که یک پا همیشه از پای دیگر بزرگ تر است، باید هر دو پا را اندازه گیری کنید. توجه داشته باشید که شست پای کودک شما در حالت ایستاده باید حدود یک و نیم سانتی متر با نوک کفش فاصله داشته باشد.

 

به دلیل رشد سریع پای کودک، کفش را کمی بزرگ تر انتخاب کنید. یک سایز بزرگ تر کفایت می کند زیرا اگر بزرگ تر از آن باشد می تواند بر حالت و رشد پای کودک شما تاثیر منفی بگذارد. کفش ها باید نه خیلی تنگ باشد و نه خیلی گشاد.

 

موقع خرید کفش برای کودک از او سوال کنید که آیا پایش در داخل کفش راحت است یا خیر. هیچ گاه کفش تنگ را به امید اینکه جاباز خواهد کرد انتخاب نکنید. علاوه بر سوال از کودک، بعد از پوشیدن کفش توسط کودک، نوک کفش را با انگشت فشار دهید و مطمئن شوید که حداقل یک بند انگشت، جا برای حرکت انگشتان کودک در قسمت جلویی کفش وجود داشته باشد.

 

کفش بچه گانه را چگونه انتخاب کنیم

هنگامی که در حال انتخاب یک کفش مناسب برای کودک خود هستید، از کفش های پشت باز و کتانی های بدون بند اجتناب کنید و سعی کنید کفش بنددار یا مدل های چسب دار را انتخاب کنید. کفش ها را از مواد قابل تنفس مثل چرم و پارچه انتخاب کنید، زیرا علاوه بر مقاومت و دوام، پا را خشک نگه می دارد.

 

اگرچه پاشنه کفش برای کودک بسیار زیباست، اما باعث جلوگیری از رشد صحیح پا خواهد شد، پس کفش های تخت انتخاب کنید. بهتر است کف کفش بافت دار و برجستگی های ظریف داشته باشد تا از این طریق کودک شما لیز نخواهد خورد. به ضخامت و انعطاف پذیری و مقاومت کفش توجه داشته باشید، کفش باید سفت و محکم ولی انعطاف پذیر باشد. وقتی که چند گزینه مناسب پیدا کردید، انتخاب رنگ و طرح کفش را بر عهده کودک بگذارید.

 

برای کودکان زیر سه سال بهتر است هر سه یا چهار ماه یک جفت کفش بخرید و بعد از سه سالگی این مدت رو طولانی تر کنید. برای کودکان زیر 7 سال هرگز چندین کفش در یک زمان خریداری نکنید زیرا رشد اندازه پای کودک در این سن نا منظم بوده و ممکن است چند ماه بعد در استفاده از کفش جدیدی که قبلا تهیه شده، دچار مشکل شود.

 

وقتی که چند گزینه مناسب پیدا کردید، انتخاب رنگ و طرح کفش را بر عهده کودک بگذارید

 

نکات مهم در خرید کفش بچه گانه :

حتی الامکان در ساعات پایانی روز اندازه گیری نمایید.

وقتی طول کف پای کودک را اندازه گیری می کنید کودک ایستاده باشد.

 

کفش هایی انتخاب کنید که سبک و انعطاف پذیر باشند و کودک بتواند براحتی آن را استفاده کند همچنین باز و بسته شدن آن آسان باشد.

 

توصیه می شود هر دو ماه یکبار میزان رشد پای کودک خود را اندازه بگیرید تا متوجه شوید کفش فعلی کودکتان تنگ نشده باشد.

 

مدل کفش باید بگونه ای باشد که پای کودک در آن بتواند تنفس کند.

اگر مواد استفاده شده در ساخت کفش کودک مرغوب و با کیفیت نباشند موجب ایجاد بوی بد می گردد.

هیچ گاه کفش کودک را دقیقا اندازه پای او نخرید زیرا سرعت رشد پای کودک زیاد است.

 

هنگام خرید کفش بچه گانه آن را خم کنید اگر کفش به راحتی خم شد یعنی کفش انعطاف پذیر است و باعث می شود که ماهیچه پاهای کودکتان به شکل مناسب رشد کند.

 

از کفش هایی با کف لاستیکی استفاده کنید بهتر است کف کفش برجستگی هم داشته باشد.

 

کفشی را برای کودکتان انتخاب کنید که از جنس پارچه نخی و یا چرم لطیف باشند در این کفش های پاهای بچه شما در کفش نفس می کشند.

 

هنگام خرید کفش بچه گانه درون کفش را بررسی کنید که حتما بافت درون کفش باید از جنس پارچه و بسیار نرم باشد.

 

کفش بچه گانه را چسبی انتخاب کنید که کودک شما راحت کفش را بپوشد و از پایش در بیاورد.

 

همیشه پیش از انتخاب و خرید کفش بچه گانه، پای کودک خود را اندازه بگیرید

 

والدین هنگام خرید کفش برای کودک نوپای خود، حداقل این ۱۰ نکته را در نظر بگیرند:

 با کیفیت باشد: بهتر است به جای توجه به قیمت، مارک یا مدل کفشی که قرار است برای خردسالتان بخرید، به کیفیت آن توجه کنید. تقریبا تمام مردم دنیا با پاهایی سالم به دنیا می آیند اما تنها ۴۰ درصد از این مردم در بزرگسالی هم سلامت پاهایشان حفظ شده است.

 

متخصصان می گویند پوشیدن کفش های نامناسب از همان دوران کودکی می تواند تهدیدی برای به خطر افتادن سلامت پاها باشد. یک کفش باکیفیت بچه گانه باید سطح پاهای بچه‌ها را به خوبی پوشش دهد، نرم و انعطاف پذیر باشد، تخت سفتی داشته باشد و هیچ فشاری به هیچ قسمت از پای بچه به خصوص پنجه های او وارد نکند. نرم و انعطاف پذیربودن رویه کفش، اجازه حرکت آسان را به بچه ها می دهد و باعث می شود جریان خون در سطح پاهایشان به خوبی در گردش باشد.

 

 چرم باشد: بهترین، انعطاف پذیرترین و راحت ترین کفش برای خردسالان، کفش هایی با جنس چرم است. البته کفش هایی از جنس پلاستیک نرم هم برای بچه ها مناسب است اما کفش های ورنی یا آنهایی که جنس بسیار خشکی دارند، گزینه مناسبی برای خردسالان محسوب نمی شوند.

 

 دست دوز باشد: معمولا جنب و جوش بچه های نوپا از ما بزرگترها و حتی از بچه های بزرگتر از خودشان هم بیشتر است. برای اینکه دوام کفش آنها را بالا ببرید و مجبور نباشید ماهی یک کفش برایشان بخرید، بهتر است کمی بیشتر هزینه و کفش های دور دست دوز را برایشان خریداری کنید.

 

این کفش ها نسبت به کفش هایی که با چسب مخصوص تولید شده اند، دوام بیشتری دارند و شیک تر هم هستند. یادتان باشد پاشنه یا سایر قسمت های کفش خردسالان نباید میخ داشته باشد زیرا ممکن است در اثر بازی و فعالیت زیاد بچه ها، میخ پاشنه کفش شان دربیاید و به آنها آسیب برساند.

 

 کمی بزرگتر باشد: بهتر است برای خردسالان کفشی بخرید که وقتی آن را پای کودکتان می کنید، حدود ۵ تا ۶ میلیمتر فضای خالی بین بزرگترین انگشت پا و جلوی کفش وجود داشته باشد. اینطوری پای بچه ها هنگام راه رفتن اذیت نمی شود. ضمن اینکه پای خردسالان مدام در حال رشد است و وقتی کفش آنها کمی جادار باشد، رشد پاها راحت تر صورت می گیرد.

 

 عاج دار باشد: تخت کفش خردسالان که با زمین در تماس مستقیم است باید عاج دار باشد تا آنها هنگام راه رفتن روی سطح های صاف یا کمی لغزنده به آسانی لیز نخورند و زمین نیفتند.

 

 

 کفش مهمانی از کفش راحتی جدا باشد: خردسالان باید ۲ مدل کفش داشته باشند؛ کفش مهمانی و کفش راحتی. کفش مهمانی می‌تواند از هر جنس، رنگ و مدلی که دوست دارید، انتخاب شود چون پای بچه‌ها برای مدت طولانی در کفش مهمانی نمی ماند یا آنها با این کفش برای مدت طولانی راه نمی روند اما کفش راحتی که قرار است بچه ها ساعت بیشتری را با آن راه بروند، باید شرایطی که عنوان کردیم را داشته باشد.

 

 داخل کفش جاذب رطوبت باشد: اگر برای بچه ها کفش هایی با جنس چرم، پلاستیک یا ورنی می خرید حتما حواستان باشد قسمت های داخلی کفش با لایه ای از پارچه نخی یا پنبه ای پوشیده شده باشد. این لایه های نخی یا پنبه ای، باعث جذب رطوبت پای بچه ها می شوند و پای آنها را خشک نگه می دارند. با خشک ماندن پای بچه ها داخل کفش، امکان رشد باکتری ها و قارچ های پوستی هم به حداقل ممکن می رسد.

 

 زیپ دار یا چسبی باشد: معمولا بچه های نوپا نمی توانند بدون کمک والدین خود کفش هایشان را بپوشند، بنابراین برای سهولت کار خودتان هم که شده به جای کفش های بندی از کفش های چسبی برای خردسالانتان استفاده کنید. اگر قرار است برای روزهای سرد سال کودکتان هم چکمه یا بوت تهیه کنید، بهتر است سراغ انواعی بروید که از پشت زیپ می خورند و پوشیدنشان برای بچه ها بسیار ساده تر از انواعی است که زیپ ندارند.

 

 جلوباز نباشد: کفش های جلوباز محافظت خوبی از پای بچه ها نمی کنند و راه رفتن با آنها برای بچه های نوپا کار چندان ساده‌ای نیست. هرچه کفش بسته و پوشیده تر باشد و سطح بیشتری از پای بچه ها را پوشش دهد، گزینه مناسب تری محسوب می شوند.

 

 دست دوم نباشد: گاهی والدین از کفش‌های بچه‌های بزرگ‌تر برای بچه‌های کوچک‌تر هم استفاده می‌کنند که این کار اصلا توصیه نمی شود. معمولا پای هر بچه‌‌ای در دوران خردسالی شکل و مدل خودش را دارد و وقتی شما کفش دیگری را پای فرزندتان می کنید، در واقع پاهای او را مجبور می‌کنید که شکل پای بچه ای که پیش از کودک شما آن کفش را پوشیده است، بگیرد.

 

اصلا ممکن است فرزند شما مشکلی داشته باشد که پوشیدن کفش دیگران مشکلش را بدتر کند یا اینکه بیماری‌های پوستی احتمالی کودکی که قبل از او کفش را پوشیده به کودک شما هم منتقل شود. به همین دلیل کفش خردسالان باید نو و تنها مختص خودشان باشد.

 

گردآوری: بخش مد بیتوته

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------