آخرین اخبار فرهنگی - هنری

محمد صادقی,اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی

«محمد صادقی» بازیگر جنجالی تلویزیون از ایران رفت

انتشار خبر عجیب تایید حکم اعدام توماج صالحی «هنرمند معترض» در رسانه‌ها و محافل سیاسی جهان. بازتاب گسترده یافته است. به گزارش…

رقیبان نجفی به سازمان میراث فرهنگی وارد شدند



صنایع دستی و گردشگری,رییس جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری,سازمان میراث فرهنگی و گردشگری

رقیبان نجفی به سازمان میراث فرهنگی وارد شدند

محمدعلی نجفی برای بلند کردن و تکاندن خاک روی «بدن نحیف» سازمان «لگدکوب» و «له‌شده»‌ی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در نخستین انتصاب‌هایش، دست روی مردان بزرگی گذاشت که هریک در قد و قواره‌ی رییس این سازمان هستند.

به گزارش ایسنا،‌ رییس جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در کمتر از 24 ساعت گذشته، سه حکم برای سمت‌های مختلف در حوزه‌ی میراث فرهنگی صادر و قائم‌مقام این سازمان را هم تعیین کرد. با صدور این حکم‌ها، عزل و نصب‌های نجفی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آغاز شده است.

نجفی که پیش از این بارها تأکید کرده بود، از همه‌ی کسانی که در هشت سال گذشته در حاشیه قرار گرفته‌اند، در سازمان استفاده می‌کند و همچنین در هر مرحله‌ای که احساس کند، فردی توانایی و صلاحیت تخصصی بیشتری دارد و می‌توان از او استفاده کرد، درنگ نخواهد کرد، به قولش وفا کرد و مهدی حجت را که پس برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نامش بارها به‌عنوان رییس احتمالی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مطرح شده بود، در جایگاه قائم‌مقام سازمان و همچنین معاون میراث فرهنگی نشاند. حجت بعد از حمید بقایی - قائم‌مقام رییس در دوران رحیم‌مشایی - دومین کسی است که این مسوولیت را برعهده گرفته است.

ریاست ایکوموس (شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌ها) در ایران از سال 1385 تا کنون، برعهده‌ی مهدی حجت بوده است. او مدرک کارشناسی ارشد در رشته‌ی معماری از دانشگاه تهران و دکتری در رشته‌ی حفاظت از بناهای تاریخی از دانشگاه «یورک» انگلیس دارد. حجت نخستین رییس سازمان میراث فرهنگی کشور بوده است. البته او در حال حاضر عضو شورای شهر تهران است که برای آمدن به سازمان میراث فرهنگی باید از شورا استعفا دهد.

در حکمی که نجفی برای مهدی حجت صادر کرده، آمده است: «با تقدیم سلام و سپاس از جنابعالی بابت پذیرش همکاری با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، حضرتعالی را به‌عنوان قائم‌مقام رییس سازمان و معاون میراث فرهنگی منصوب می‌کنم. امید است با بهره‌گیری از دانش و تخصص شما، سازمان به جایگاه والای علمی و فرهنگی خویش دست یابد و این همکاری منشأ آثار و خدمات برجسته‌ای در زمینه‌های مختلف و متنوع وظایف و مأموریت‌های سازمان در سطح ملی و بین‌المللی باشد.

پس از انتصاب نجفی به‌عنوان رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، حجت در قالب بیانیه‌ی ایکوموس ایران که با هدف استقبال از انتخاب نجفی صادر شد، نوشت: این انتصاب بارقه‌ی امیدی برای رفع نگرانی‌های زایدالوصفی که براثر سوءمدیریت سال‌های گذشته ایجاد شده بود،‌ در بین کلیه علاقه‌مندان به میراث فرهنگی، صاحب‌نظران‌ و کارگزاران این حوزه به‌وجود آورده است.

نجفی در نخستین سخنانی که درباره‌ی محل جدید کارش اظهار کرد، گفت که شرایط کنونی، شرایط خوبی نیست؛ شرایطی که بگوییم حتی از نقطه‌ی صفر کار خود را شروع می‌کنم. حتی در جلسه‌ای که با برخی دوستان امنیتی و اطلاعاتی داشتم، آن‌ها نیز بر اساس شغل خود می‌گفتند، این سازمان لگدکوب و له شده است.

 

بنابراین به‌نظر می‌رسد، یک بدن نحیف از این سازمان باقی مانده است که آن را لگدکوب کرده‌اند. ابتدا باید این بدن نحیف را بلند کنیم، خاک رویش را پاک کنیم و در جای مناسب که در شأنش باشد، آن را بنشانیم تا قدری استراحت کند و سپس حرف بزند.

او با همین تفکر دو کارشناس پیشکسوت دیگر را نیز در کنار خود نشانده است؛ سیدمحمد بهشتی و جلیل گلشن.
بهشتی از این پس، مشاور رییس سازمان در امور مربوط به حوزه‌ی «میراث فرهنگی» خواهد بود و جلیل گلشن بافقی نیز ریاست پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را برعهده خواهد داشت.

سیدمحمد بهشتی از سال 73 تا 76 مدیرعامل سازمان توسعه‌ی فضاهای تهران و از سال 76 تا 83 رییس سازمان میراث فرهنگی بود و پس از آن از 83 تا 84 مدیریت پژوهشگاه سازمان را برعهده گرفت. او پس از آن مدیر دانشنامه‌ی تاریخ معماری و شهرسازی شد و امسال برای سومین‌بار ریاست کمیته‌ی موزه‌های ملی ایران (ایکوم) به او سپرده شد.

در حکم نجفی خطاب به بهشتی که مدرک کارشناسی ارشد در رشته‌ی معماری و شهرسازی از دانشگاه شهید بهشتی دارد، آمده است: با تقدیم سلام و سپاس از جنابعالی بابت پذیرش همکاری با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حضرتعالی را به‌عنوان مشاور رییس سازمان در امور مربوط به میراث فرهنگی منصوب می‌کنم. امید است با بهره‌گیری از دانش و تخصص شما، سازمان به جایگاه والای علمی و فرهنگی خویش دست یابد و این همکاری منشأ آثار و خدمات برجسته ای در زمینه‌های مختلف و متنوع وظایف و مأموریت‌های سازمان در سطح ملی و بین‌المللی باشد.

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همچنین در حکمی مشابه خطاب به گلشن آورده است: با نظر به تعهد، تخصص و تجربه ارزشمند جنابعالی، شما را به ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری منصوب می‌کنم. امید است حضور جنابعالی موجب اعتلای فعالیت‌های پژوهشی و فرهنگی و ایجاد نشاط علمی در میان پژوهشگران و کارشناسان آن پژوهشگاه شود.

جلیل گلشن که مدرک کارشناس ارشد خود را در رشته‌ی باستان‌شناسی از دانشگاه تهران گرفته است، بین سال‌های 61 تا 66 رییس موزه‌ی ایران باستان بود و از 61 تا 71 مدیریت اداره‌ی میراث فرهنگی استان تهران را برعهده داشت.

 

وی از حدود 71 تا 83 معاون پژوهشی سازمان میراث فرهنگی بود و پس از آن به‌عنوان مدیرکل باستان‌شناسی سازمان میراث فرهنگی (به‌مدت یک سال)، مدیرکل محوطه‌ها و بناهای تاریخی و همچنین مدیرکل اموال فرهنگی و تاریخی مشغول بود.
به گزارش ایسنا، پیش از این نیز سمیع‌الله حسینی مکارم به‌عنوان معاون اجرایی رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری منصوب شده بود./ایسنا

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------