آخرین اخبار اقتصادی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

هشدار مدیر گروه پولی و مالی مرکز پژوهش‌های مجلس/ جهش نرخ ارز در راه است؟

مدیر گروه پولی و مالی مرکز پژوهش‌های مجلس ارز ۲۸۵۰۰ تومانی و ایجاد سقف نرخ در مرکز مبادله را دو پاشنه آشیل بانک مرکزی دانست…

روسیه و عربستان از بازار نفت رو دست خوردند



قیمت نفت،اخبار اقتصادی،خبرهای اقتصادی
کاهش نگرانی‌ها نسبت به درگیری‌های اسرائیل در غزه، باعث شد که قیمت نفت پس از یک ریزش در پایین‌ترین رکورد سه ماه گذشته قرار بگیرد؛ ریزشی که بنا به گفته تحلیلگران بازار نفت برای اوپک‌پلاسی‌ها غیرمنتظره بود.

به گزارش جهان صنعت، در حالی که عربستان و روسیه در روزهای گذشته تایید کردند که به کاهش داوطلبانه تولید نفت خود تا پایان سال ادامه می‌دهند‌، بازار انتظار داشت که قیمت نفت مسیر صعودی خود را طی کند، اما دو اتفاق ترمز قیمت نفت را کشید. آمار اقتصادی چین و نگرانی نسبت به وضعیت تقاضا در زمستان از یک‌سو و اظهارات آنتونی بلینکن که گفته بود کشورش از اشغال دوباره غزه توسط اسرائیل حمایت نمی‌کند، باعث شد که قیمت نفت ریزش سنگینی را تجربه کند.

 

بهای معاملات نفت برنت با چهار سنت افزایش، به ۸۱ دلار و ۶۵ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۴ سنت کاهش، به ۷۷ دلار و ۲۴ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز سه‌شنبه ۳ دلار و ۵۷ سنت معادل ۲/۴ درصد کاهش یافت و شاخص نفت آمریکا هم با ۳ دلار و ۴۵ سنت معادل ۳/۴ درصد کاهش، بسته شد.

 

وارن پاترسون و ایوا مانتی تحلیلگران بانک آی‌ان‌جی در یادداشتی نوشتند: بازار به وضوح نگرانی کمتری نسبت به احتمال اختلالات عرضه در خاورمیانه دارد و در عوض روی کاهش تعادل عرضه و تقاضا، متمرکز شده است.

 

منابع بازار اواخر روز سه‌شنبه با استناد به آمار موسسه امریکن پترولیوم اعلام کردند ذخایر نفت آمریکا در هفته گذشته، تقریبا ۱۲ میلیون بشکه افزایش پیدا کرد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) انتشار آمار هفتگی رسمی را تا ۱۳ نوامبر به تعویق خواهد انداخت.

 

اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)روز سه‌شنبه اعلام کرد تولید نفت آمریکا در سال میلادی جاری، اندکی کمتر از انتظار قبلی رشد خواهد کرد و هم زمان، تقاضا کاهش خواهد یافت. این آژانس پیش‌بینی قبلی خود از افزایش ۱۰۰ هزار بشکه در روز مجموع مصرف نفت آمریکا در سال ۲۰۲۳ را معکوس کند و اکنون انتظار دارد مصرف به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کند.

 

تحلیلگران گلدمن ساکس برآورد کردند صادرات نفت دریابرد شش کشور اوپک که کاهش تولید داوطلبانه به میزان دو میلیون بشکه در روز را از آوریل ۲۰۲۳ اعلام کردند، تنها ۶/۰ میلیون بشکه در روز کمتر از سطح تولید آوریل باشد.

 

داده‌های چین که بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان است هم تردیدهایی را پیرامون چشم‌انداز تقاضا برای سوخت ایجاد کرد. آماری که روز سه‌شنبه منتشر شد، نشان داد واردات نفت به چین در اکتبر، بر مبنای ماهانه و بر مبنای سالانه، رشد کرده و هم‌زمان، میزان صادرات این کشور سریع‌تر از حد انتظار، کاهش پیدا کرده است و نگرانی‌ها نسبت به تقاضای جهانی پایین‌تر برای انرژی را تشدید کرد.

 

عامل دیگری که به فشار کاهشی بر قیمت نفت افزود، احیای ملایم دلار آمریکا از رکورد پایین اخیرش بود که نفت را برای خریداران غیرآمریکایی گران کرد.

 

براساس گزارش رویترز، در سمت مثبت، اوپک انتظار دارد اقتصاد جهانی با وجود چالش‌های اقتصادی نظیر تورم و افزایش نرخ‌های بهره، رشد کند داشته باشد و باعث رشد تقاضا برای سوخت شود.

 

بازار نگران تصمیم‌های اوپک‌پلاس

هیثم الغیص، دبیرکل اوپک می‌گوید: اوپک‌پلاس با وجود موانع پیش روی اقتصاد جهانی، همچنان دورنمای مثبتی برای رشد تقاضا برای نفت متصور است.

 

دبیرکل اوپک در کنفرانس نفت اروپایی آرگوس در لندن گفت: اقتصاد با وجود چالش‌ها، همچنان عملکرد خوبی دارد. نسبت به تقاضا برای نفت‌‌ خوش‌بین هستیم.

 

دبیرکل اوپک گفت نمی‌تواند نتیجه نشست بعدی وزیران اوپک که در آخرین هفته نوامبر برگزار می‌شود را پیش‌بینی کند.

 

وی اظهار کرد: همه آنچه می‌توانم بگویم این است که همچنان به رصد عوامل بنیادین عرضه و تقاضا به صورت روزانه ادامه می‌دهیم. هنگامی که وزیران در آخر ماه جاری در وین دیدار کنند، همه این موارد را ملاحظه و تدابیر مناسب را اتخاذ خواهند کرد. در نشست بعدی اوپک‌پلاس، عربستان سعودی و روسیه ممکن است درباره ادامه یا توقف کاهش عرضه اضافی خود در سال ۲۰۲۴ تصمیم بگیرند. ریاض و مسکو هفته جاری اعلام کردند که به کاهش تولید اضافی مجموعا ۳/۱ میلیون بشکه در روز در دسامبر، پایبند مانده‌اند. این محدودیت‌ها علاوه بر محدودیت عرضه‌ای بوده که میان اعضای اوپک‌پلاس توافق شده است.

 

براساس گزارش بلومبرگ، هیثم الغیض گفت: تصور می‌کنم اقتصاد آمریکا عملکرد بسیار خوبی دارد. اروپا ممکن است اندکی در تقلا باشد. همه درباره رشد بیش از ۵/۴ تا پنج درصدی اقتصاد چین صحبت می‌کنیم و تقاضای جهانی برای نفت به صورت کلی، همچنان به رشد قابل ملاحظه ادامه می‌دهد.

 

آماری که در هفته جاری منتشر شد، نشان داد واردات نفت به چین در اکتبر، بر مبنای ماهانه و بر مبنای سالانه، رشد کرده و هم‌زمان، میزان صادرات این کشور سریع‌تر از حد انتظار، کاهش پیدا کرده است. در صورت کاهش تقاضای پالایشگاه‌های چینی برای نفت در فاصله نوامبر تا دسامبر، تقاضا برای نفت ممکن است محدود و کاهش قیمت‌ها تشدید شود.

 

دبیرکل اوپک اظهار کرد: رشد تقاضا در هند و نقاط دیگر آسیا، مثبت به نظر می‌رسد و انتظار می‌رود بخش هواپیمایی جهانی همچنان محرک تقاضا برای سوخت باشد.

 

اوپک پیش‌بینی کرده است رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۴، به بیش از دو میلیون بشکه در روز خواهد رسید، اما آژانس بین‌المللی انرژی‌ رشد تقاضای روزانه برای نفت را ۸۰۰ هزار بشکه پیش‌بینی می‌کند.

 

صادرات ۴۳/۱ میلیون بشکه‌ای نفت ایران در مهر‌ماه

بلومبرگ براساس آمارهای رهیابی و حرکت نفتکش‌ها اعلام کرد، صادرات نفت ایران در ماه اکتبر به ۴۳/۱ میلیون بشکه در روز رسید.

 

براساس آمار تنکر ترکرز، ایران در ماه گذشته میلادی ۴۳/۱ میلیون بشکه نفت و میعانات گازی در روز در نفتکش‌ها بارگیری کرده است و بر این اساس، میزان صادرات نفت ایران برای دومین ماه متوالی به میزان ۱۹۴هزار بشکه در روز نسبت به ماه سپتامبر کاهش یافته و این رقم کمترین میزان از ماه جولای به شمار می‌رود.

 

دنبال کردن محموله‌های صادراتی نفت ایران به دلیل خاموش شدن گسترده رهیاب‌های ماهواره‌ای که سیستم‌های ردیابی متعارف صنعت کشتیرانی را تغذیه می‌کنند، چالشی منحصربه‌فرد است.

 

تنکر ترکرز با مطالعه تصاویر ماهواره‌ای از بارگیری محموله‌ها، تحلیل‌های خود از میزان صادرات نفت ایران را اعلام می‌کند.

 

میزان صادرات نفت ایران در ماه سپتامبر ۱۶۲ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود. میزان صادرات نفت ایران در ماه آگوست (ماه پیش از سپتامبر) به شدت افزایش یافته بود. بلومبرگ در ادامه نوشت، پیش از ماه اکتبر هم انتظار می‌رفت صادرات نفت ایران کاهش یابد. منابع آگاه در ماه ستامبر گفته بودند، احتمالا میزان صادرات به اوج خود رسیده است زیرا با پایان تابستان، تقاضا در آسیا کاهش می‌یابد.

 


کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------